06.05.10
22:48
Здравейте!
От началото на февруари ходя на фитнес(като първите 3 седмици - кръгови тренировки),17годишен съм,висок 1.74,когато започнах бях 66кг,впоследствие наддадох с 1кг(чист съм, мазнините са ми в рамките на нормалното).Най-добри резултати виждам в гърдите и гърба, обиколката на ръцете се увеличи с 1см(в момента е 32.5см). Добавки не съм вземал все още, набавям си белтъци и въглехидрати чрез храната, като гледам да се храня пълноценно и съобразено с тренировките ми.
Програмата ми е следната:
1ви ден: Гърди, корем
2ри ден: почивка
3ти ден: Гръб, рамо,корем
4ти ден: почивка.
5ти ден: Ръце
6ти ден :почивка
7ми ден: крака,корем(рядко ги тренирам)
Има ли смисъл да продължавам тренировките за покачване на мускулна маса и през лятото, и ако се храня и тренирам пълноценно, мислите ли, че ще има ли резултат?
Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от edin_tam на 25.06.10 22:00.
Ще оставя колегата Oranje в неповторимия си стил да ти обясни колко етапа си прескочил :). С две думи, тоя сплит не е за теб. Поне още 2-3 месеца кръгови.
Мнението беше редактирано от korpusito на 07.05.10 06:06.
Покачването на масата ниама много общо сьс сезоните такаче зависи от тебе :-)
07.05.10
08:27
2 седмици са ти достатъчни за кръгова и от сега можеш да почнеш сплит дали ще е лято зима няма значение дали ще качаш маса или сваляш зависи от яденето ти.
07.05.10
08:35
казано от DOBRUJANECA на 07.05.10, 08:27:
2 седмици са ти достатъчни за кръгова и от сега можеш да почнеш сплит дали ще е лято зима няма значение дали ще качаш маса или сваляш зависи от яденето ти.
Дрън, дрън. Само последното беше вярно.
07.05.10
11:12
кво дрън дрън бе кво трябва да разделяна на горна и долна част ли еми не е задължително ,а и ти минал ли си ги тез етапи ,не си ги минал не си ги изпитал върху себе си ,как тогава ги даваш тези съвети аре не се слагай при големите риби. Спора за мен е приключен. Няма да коментирам повече.
На сплит се минава, като сте готови. Това може да стане за 3 месеца, а може и за 3 години.
П.П. Личното ми мнение е, че 90% от хората не сте готови за сплит.
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.05.10 11:20.
07.05.10
16:22
казано от DOBRUJANECA на 07.05.10, 11:12:
кво дрън дрън бе кво трябва да разделяна на горна и долна част ли еми не е задължително ,а и ти минал ли си ги тез етапи ,не си ги минал не си ги изпитал върху себе си ,как тогава ги даваш тези съвети аре не се слагай при големите риби. Спора за мен е приключен. Няма да коментирам повече.
Извинете. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Благодаря за отговорите, но малко се обърках...порпинцип преди да започна фитнес тренирах акробатика, но спрях заради дископатия..имам впредвид, че имам средна физическа подготовка, но не и голяма мускулна маса...и започнах фитнес основно, за да натрупам такава :) Няколко човека от залата ме посътвеваха да тренирам по този начин и ги послушах. Грешка ли е ако продължа на сплит или да започна кръгова тренировка? Засега съм доволен от резултатите, единствено ръцете изостават, спрямо растежа на другите мускулни групи.
казано от edin_tam на 06.05.10, 22:48:
Здравейте!
От началото на февруари ходя на фитнес(като първите 3 седмици - кръгови тренировки),17годишен съм,висок 1.74,когато започнах бях 66кг,впоследствие наддадох с 1кг(чист съм, мазнините са ми в рамките на нормалното).Най-добри резултати виждам в гърдите и гърба, обиколката на ръцете се увеличи с 1см(в момента е 32.5см). Добавки не съм вземал все още, набавям си белтъци и въглехидрати чрез храната, като гледам да се храня пълноценно и съобразено с тренировките ми.
Програмата ми е следната:
1ви ден: Гърди, корем
2ри ден: почивка
3ти ден: Гръб, рамо,корем
4ти ден: почивка.
5ти ден: Ръце
6ти ден :почивка
7ми ден: крака,корем(рядко ги тренирам)Има ли смисъл да продължавам тренировките за покачване на мускулна маса и през лятото, и ако се храня и тренирам пълноценно, мислите ли, че ще има ли резултат?
Благодаря предварително!
Ами правиш голяма грешка, че не тренираш краката често, защото те са голяма мускулна група (Гърди, Гръб и Краката са големи мускулни групи) и когато те започнат да се развиват, със сигурност и останалите мускулни групи ще я последват :| ;)
Ами според мен трябва да станеш 70кг, а и отностно диетата ти, трябва да се храниш добре !!! Попринцип много фактори са от значение за успеха ти във фитнеса: трябва да спиш поне 8 часа, да се храниш добре, да не се отчайваш и т.н.
04.09.10
11:03
мм така тренировка почивка тренировка почивка малко разхвърляно ми се вижда пък и трябва да си наясно ще правиш крака всеки път или не ... или събери в 3последователни дена тренировките или 2дена тренирай и 1 почивай :) лятото пречи до толкова че не ти се яде много от топлото ама то свърши лятото кажи речи ;)
04.09.10
15:43
Много хитро - човека е питал през МАЙ дали да продължава да тренира за маса ПРЕЗ ЛЯТОТО, а вие му отговаряте през СЕПТЕМВРИ ... Освен и аз да си намеря някоя тема от 2005-та и да отговарям ... бая хора станаха май дето се кефят на големи числа под профилите ... ;)