07.05.10
19:53
Значи днес си взех едно бърнарче, което съдържа Йохимбе (2мг), но пуснах един сърч в търсачката и там прочетох, че не трябва да се употребява за хора с бъбречни заболявания. За жалост аз имам точно такова заболяване - хипопластичен бъбрек, на повечето няма да ви говори нищо, но с една дума - не е хубаво. Та въпроса ми е някой, който го е употребявал усетил ли е някакви проблеми с бъбреците или дозата в бърнъра е доста ниска за да се притеснявам?
Благодаря предварително!
Здравей,аз също имам хипопластичен бъбрек.Не е толкова страшно,но трябва да се пазиш.Никакъв алкохол,умерено количество добавки,никакви цигари и лека храна с по-малко месо.Преди години тренирах ММА и взимах креатин,след което имах изследвания.Нивото на креатинин в кръвта бе доста високо.Доктора ми каза,че по принцип креатина е вреден за бъбреците,а още повече за хора с хипопластичен бъбрек.Не взимай фет-бърнери.Заложи на екстракт от зелен чай,глутамин/5гр.преди и 5гр. след тренировка/ , протеин.Пий хубави витамини/Animal Pak / два пъти в годината/началото на пролетта и средата на зимата/.Добре е за човек с твоето заболяване,а и по принцип за месец-два да се спират протеините и другите добавки/например зимата около Коледа оставаш на витамини и хубава храна/,за да може организма да си почине от химията.По принцип хранителните добавки са “безвредни” ,но все пак е добре да се даде шанс на черния дроб и бъбреците да си починат.Успех.