Нещо интересно.

ЕД

08.05.10
14:58

http://proteinfactory.com/shop/product.php?productid=823&cat=1&page=2

http://www.youtube.com/watch?v=4ZF8jFjrRI4
http://www.youtube.com/watch?v=2vgnAzAGjkQ
http://www.youtube.com/watch?v=RCf5Wviw4Ns
http://www.youtube.com/watch?v=NKbEUEOi6SY
http://www.youtube.com/watch?v=8w062GlrBv0
http://www.youtube.com/watch?v=L1KfraDk1O4
http://www.youtube.com/watch?v=SnWoxafTUVI

Каква е тази доза от 5гр ? Каква е идеята...

JA

08.05.10
15:45

ЛГП, напиши наистина, ако можеш понеже и аз не свханах много, много.

08.05.10
16:29

това е хидролизиран протеин. хубавото е, че можещ да си определяш вкуса, можеш да добавяш разни “екстри” в него ... не знам дали има шипинг до България и колко ще излезе като крайна цена

Установено е, че след свободните аминокиселини най-бързо се усвояват хидролизираният протеин и есенциалните аминокиселини/(BCAA).

Хидролизираният протеин представлява обикновено суроватъчен протеинов изолат, в който благодарение на хидролизата пепдидните връзки между отделните аминокиселини са разрушени. Това естествено води до по-добра абсорбция и по-бързо усвояване в сравнение с останалите източници на протеин. За сметка на това обаче хидролизираната суроватка не е толкова популярна най-вече поради ужасния си вкус - затова и в повечето случаи тя се комбинира с друг протеин като концентрат или казеин. Както е известно хидролизата прави суроватката горчива на вкус. Общо взето нивото на хидролиза определя и горчивината на протеина - колкото по-пълна е хидролизата, толкова по-горчив е протеина на вкус. Обикновено нивото на хидролиза на един изолат рядко надвишава 20% и то поради две причини - първо, хидролизата като технология е доста скъпа и носи допълнителни разходи за производителя и второ, вкусът на самия протеин доста се влошава. Основната причина обаче, и това е публична тайна, за невъзможността да се намери протеин на пазара, който да съдържа високо съдържание на хидролизирана суроватка, е, че компаниите за хранителни добавки остават много по-загрижени за вкуса на продукта, отколкото за неговата ефективност. В повечето случаи запазването на добър вкус е равносилно на реализирането на по-добри печалби.

Източник: Протеин СРЕЩУ Аминокиселини http://www.bb-team.org/articles/1423/#ixzz0nMCCeU67

Идеята ще да се пие като добавка към друг протеин,защото няма да може да се разчита само на него за възстановяване и да се използва вместо БЦАА примерно?

Мнението беше редактирано от Костадин Христов на 08.05.10 16:48.

BO

08.05.10
18:17

ПептоПро е хидролизиран казеин, а хидролизирания уей протеин е друго нещо.
Няма много положително отзиви от ПептоПро, но пък от хидролизирания уей има безброй много, тъй като се използва в ИнтраБолик.
Неговото качество във въпросния продукт е супер високо - около 70-80% от ди и три пептиди, което е над 50% хидролиза.
Обаче като самостоятелен протеинов продукт на пазара няма такъв с толкова висока хидролиза. Единствено се доближава ПротоУей, който е с 50% ди и три пептиди, но е и доста скъп. Вкъса му според отзивите не е лош въпреки високия процент хидролиза. Не знам, защо други компании не са наямат да изкарат протеин с високо качество, въпреки, че ще е скъп, а също се вижда, че и вкуса може горе-долу да се маскира.
ПептоПро не си заслужава парите. Има изследвания, които не показват значително предимство спрямо обикновенния казеин.

ЕД

09.05.10
00:40

Това е след тренировъчен протеин, който е хидролизиран казеинат. Интересното е как се разтваря. На 2 от клипчетата се вижда, че когато се разтвори във вода, водата се прочиства след 5 минути все едно няма нищо в нея. Разтворимоста му е много интересна. Също така го дават, че е най-бързо усвояващия се протеин и един от най-добрите за след тренировка. За жалост цената му е космическа.

Мнението беше редактирано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 09.05.10 00:40.

KY

09.05.10
06:18

казано от bobi_benetton на 08.05.10, 18:17:

ПептоПро е хидролизиран казеин, а хидролизирания уей протеин е друго нещо.
Няма много положително отзиви от ПептоПро, но пък от хидролизирания уей има безброй много, тъй като се използва в ИнтраБолик.
Неговото качество във въпросния продукт е супер високо - около 70-80% от ди и три пептиди, което е над 50% хидролиза.
Обаче като самостоятелен протеинов продукт на пазара няма такъв с толкова висока хидролиза. Единствено се доближава ПротоУей, който е с 50% ди и три пептиди, но е и доста скъп. Вкъса му според отзивите не е лош въпреки високия процент хидролиза. Не знам, защо други компании не са наямат да изкарат протеин с високо качество, въпреки, че ще е скъп, а също се вижда, че и вкуса може горе-долу да се маскира.
ПептоПро не си заслужава парите. Има изследвания, които не показват значително предимство спрямо обикновенния казеин.

Писал си някои, меко казано, неточностти. Хидролиза над 50% е почти невъзможна, поне не и в този случай и за тези цели. Предполагам, че работят с ензимна хидролиза, която се провежда при “най-меки”(най-щадящи) условия. Ако хидролизата (DH=degree of hydrolysis) е 50% това означава 50% разкъсани връзки = 100% дипептиди при липса на свободни аминокиселини или една част аминокиселините да са в свободна форма, за да има и по-сложни от дипептидите. Хидролизата на казеин трудно минава 30%. При 70-80% ди- и три-пептиди означава, че хидролизата ще е максимум 35-40% ако са само дипептиди и остатък полипептид, и то при липса на свободни аминокиселини, или минимум 22-26% само от трипептиди и остатък полипептид, без свободни аминокиселини. С две думи върнахме се на 30% хидролиза. Хидролизата не води до получаването на само ди- и три- пептиди, но ако се проведе добре то те са преобладаващи. Друг вариант е след хидролизата да се фракционират по молекулна маса и да се отделят ди- и трипептидите. Казеина е богат на BCAAs, което означава, че за да се хидролизират добре трябва да се използват и амино- и иминопептидази, късащи от към N-края. А това че след време се избистря разтвора и не опалесцира, означава че е с много финна структура.
Навсякъде започнаха да говорят за ди- и трипептиди. Това не е случайно - просто ди- и трипептидите (не включващи пролин) се всмукват от червата без да е необходима хидролиза. Вече при чревна резорбция на тетра- и по-сложни пептиди се наблюдават имунни реакции. Това, че ги приемаш орално ди- и трипептидите не означава, че няма да се хидролизират в стомаха или в червата, а че дори и в този си вид могат да се резорбират. Да не говорим, че като ди- и трипептиди, те често наподобяват краищата на различни пептидни хормони и проявяват в някой случаи подобно действие - естествено ако не се разпаднат на свободни аминокиселини . Тук не става въпрос за растежен хормон или инсулин, а за хормони с проста структура включващи 5-10 аминокиселинни остатъка.

п.п. В първия линк, който @LGP е посочил, хората много добре са го обяснили. Обезгорчили са го хората хидролизата, а не като някои нашенски индивиди да му прибавят хидролизиран колаген и желатин.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 10.05.10 06:25.

BO

09.05.10
09:16

Да, прав си. Грешката е моя, степента на хидролиза в продукта на Интраболик е над 30% -> 70-80% ди и три пептиди. Иначе другите неща добре си ги обяснил.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1