06.04.10
13:36
От Нова година карам велоерговетър, който имам вкъщи. Започнах с по 15 мин. на ден през ден, после стигнах до 40 мин. през ден на най- ниската предавка със средно около 32-3 км/час, без да пазя хранителен режим. Резултатът е плачевен - качих около 7 кг. За това реших да започна да го карам всеки ден със същата скорост на същото предавка, пак 40 мин. Но този път си наложих и хранителен режим - карам го на гладно- сутрин и пия ел- карнитин - 40 мин преди тренировката. После не се храня един час след тренировката, а едно от храненията ми е мюсли фитнес с кисело мляко, а останалите хранения - или варено пиле със салата, или някакво друго ниско калорично месо със салата, като преди хранене пия и Фемимодел.
Моля, ви, дайте ми съвет - опасявам се, че такива мощни крака в живота си не съм имала! И как е възможно да кача толкова много килограми от велоергометър???
извинявям се, че не е станало ясно!
Най- вече целта ми е да отслабна- като започнах да тренирам тежах 63 кг., а сега съм ги заковала 70! Също искам и да имам хубаво крака, разбира се, но те нарастват с всеки изминал ден :(((( Зная, че не мога да искам това да стане с магическа пръчица, но не трябваше ли за това време вече да имам поне някакъв, макар и мъничък положителен резултат? Вместо това, всички ми казват, че съм напълняла....
Мнението беше редактирано от maxxi на 06.04.10 14:11.
Нормално е с по 40 мин на ден да ти станат големи краката.Започни да ходиш на фитнес,намали кардиото на 3-4 пъти в седмицата ( под кардио имам предвид - колело,бягане,плуване) и най-важното прочети тази тема : http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/ . ако имаш въпроси питай :)
някъде четох, че не може да се качи мускулна маса от вело? и то ако се кара на най- ниската предавка. Може би нещо с храната съм объркала...
Защо не напишеш какво ядеш обикновено? Обаче с най-малките подробности - понякога там е истината ;)
казано от maxxi на 06.04.10, 13:36:
От Нова година карам велоерговетър, който имам вкъщи. Започнах с по 15 мин. на ден през ден, после стигнах до 40 мин. през ден на най- ниската предавка със средно около 32-3 км/час, без да пазя хранителен режим. Резултатът е плачевен - качих около 7 кг. За това реших да започна да го карам всеки ден със същата скорост на същото предавка, пак 40 мин. Но този път си наложих и хранителен режим - карам го на гладно- сутрин и пия ел- карнитин - 40 мин преди тренировката. После не се храня един час след тренировката, а едно от храненията ми е мюсли фитнес с кисело мляко, а останалите хранения - или варено пиле със салата, или някакво друго ниско калорично месо със салата, като преди хранене пия и Фемимодел.
Моля, ви, дайте ми съвет - опасявам се, че такива мощни крака в живота си не съм имала! И как е възможно да кача толкова много килограми от велоергометър???
Здравей,едва ли велото е причина за тези 7 кг нагоре,но със сигурност ако е в условия на преодоляване на голямо съпротивление води до растеж на бедрата.Основен елемент,който се следи при кардиотренировка е пулса,старай се да е в диапазон 135-140,по него определяй скорост и предавка,като увеличаването на елемента на трудност да е по-скоро за сметка на скоростта пред съпротивлението(по-високата предавка),т.е. висока скорост,ниска предавка при постоянен пулс от около 135(за по-голяма точност си го изчисли по стандартната схема)за период от 30-35 мин всеки 2ри ден.Това е само половината работа.Останалото е в диетата.Изчисли си по някой калориен калкулатор(онлайн) енергийните нужди за деня.Сметни си и общите калории,които поемаш от храната.Трябва да си в условия на дефицит,т.е приетата да е по-малко от изразходената енергия(с около 10-15%).За съжаление не е достатъчно да се храниш без схема,като се стараеш да е възможно по диетично.Поне не на този етап,а едва след като придобиеш усет за реалните си нужди,след като веднъж вече си следвала определена схема.Успех!
07.04.10
22:42
Храната е най - важна.
С добра храна без тренировки се отслабва, а не с тренировки и лош хранителен режим.
Благодаря ви за отговорите! Може би наистина проблемът е в храната. Много ми е трудно за си направя подходяща диета, както и да разпределя правилно часовете на хранене, тъй като мога да тренирам чак към 9. А вечерята ми е в 7, така, че закусвам чак към 11! От две седмици съм заместила едно хранене с нестле фитнес - зърнената закуска с кисело мляко. Ако някой може да ми препоръча хранителен режим по часове и продукти, тъй като ми е наистина много трудно...
Тея “Нестле фитнес”, разни корнита, Чокапик и т.н. нали не мислиш наистина,ч е ти помагат за отслабването?
Наистина по-скоро виж хранителните режими като ниско-въглехидратната диета или балансираната диета, за да разбереш поне основите на този тип хранене. После вече ще можеш да си направиш хранителен режим, подходящ за теб. :)
казано от maxxi на 08.04.10, 06:52:
Благодаря ви за отговорите! Може би наистина проблемът е в храната. Много ми е трудно за си направя подходяща диета, както и да разпределя правилно часовете на хранене, тъй като мога да тренирам чак към 9. А вечерята ми е в 7, така, че закусвам чак към 11! От две седмици съм заместила едно хранене с нестле фитнес - зърнената закуска с кисело мляко. Ако някой може да ми препоръча хранителен режим по часове и продукти, тъй като ми е наистина много трудно...
Ако сутрин първото ти ядене е в 11, гледай вечерта последното ти да е също в 11 или по-късно, така че да не ти се събират повече от 12 часа без храна.
А относно режима с точни продукти и часове, обърни се към персонален инструктор, тия неща не стават задочно по интернет. Никой не те познава, не ти знае възможностите, не знаем как си се хранила досега и дори да ти напишем перфектния режим, няма гаранция, че ще има ефект от него. Затова, или си намираш някой инструктор, който да работи персонално с теб, да ти следи тренировките и прогреса, или ти самата почваш да четеш и да се информираш кое и как.
В горните мнения има полезна информация как да започнеш.
Мнението беше редактирано от Петко К на 08.04.10 07:20.
08.04.10
07:32
казано от maxxi на 08.04.10, 06:52:
От две седмици съм заместила едно хранене с нестле фитнес - зърнената закуска с кисело мляко...
Споделям мнението на deiman - тия закуски са типичен пример за шменти капели. Обикновените, съвсем “просташки” овесени ядки, са далеч по-качествена храна. Като прибавим и фактора ‘цена’, нещата стават съвсем категорични. Помисли как можеш да си направиш организацията на храненето така, че да се храниш на около 3 часа. Останалото Петко К ти го е казал - готова универсална рецепта няма. Огледай форума, прецени какви са възможностите ти и просто започни да експериментираш.
Благодаря ви много за съветите! Ще се огледам за статии и диети. Зная, че Петко К е прав, но то е и въпрос на финансови възможности, които може би ще мога да отделя другия месец. Но не зная и към кого мога да се обърна? Живея в кв. Витоша и по принцип ми е близо Студ. град и Диана бат като райони.
За отслабване:
- Увеличи броя на храненията си, като намалиш порционите, преяждането е вредно за тялото. Закуската трябва да ти е най-стабилното ядене, следващите ядения постепенно намаляват по порцион и вечерята е нещо малко, колкото да не лягаш на гладен стомах. Може да пробваш преди лягане да изпиеш 1 чаша прясно мляко, така няма да ти е гладно.
- Намали или спри алкохола.
- Спри газираното.
- Избягвай храни с високо съдържание на консерванти(трудно се намират храни без никакви, затова поне гледай, да са 1-2 най-много).
- Вода - минимум 3 литра на ден. Без вода всяка диета е обречена.
- Яж храни богати на протеини и по бедни на мазнини, в сайта има информация. Сладко яж само 2-3 часа преди тренировка, като под сладко нямам предвид разни сметанови и богати на лактоза сладкиши.
- Хапвай различни на вид меса, може и свинско, но не с много сланина, яж риба, много е важна!
- Витамини, както допълнителни, така и от плодове и зеленчуци, в тях има и фибри, които ще ти помогнат за чистенето. Ябълките също са добри заради пектина, който съдържат.
- Интензивни тренировки, с малки почивки м/у сериите, 0:30 сек до 1 мин максимум, трябва да се потиш, едновременно прави тренировки за различни мускулни групи, както за горната част от тялото така и за долната част. Не наблягай само на едни мускулни групи, защото ще се получи трупане, както при колелото е станало. Трябва на тренировките да “шокираш” цялото си тяло, т.е. това е трениране за атлетична мускулна маса. Преди тренировки разгрявай добре, за да не се получават травми, които могат да те спрат от трениране.
- Гледай да не се нервираш и стресираш, защото тогава тялото несъзнателно, при някои хора почва да трупа мазнини на дадени места, при други хора се наблюдава отслабване, различно е. Повече усмивки и смях. :)
Има и още неща, но сега ми е трудно да ги систематизирам, защото съм изморен, ако имаш въпроси пиши. Ще гледам да ти отговоря и да допълня нещата.
Успех и се въоръжи с голямо търпение и постоянство. Нищо не става с 2 тренировки. Може дори да се снимаш през 2 седмици, така ще може да наблюдаваш развитието, иначе няма да забелязваш разлика и може да се деморализираш.
Здрасти Димза,
Благодаря ти за изчерпателния отговор!
Всъщност аз съм трупнала навсякъде, и в корема, и в ръцете, и в дупето! Не само в краката. Имах изпит за докторантура декември месец и два месеца само седях тука вкъщи и учех. И ядах предимно сандвичи в големи количества. А като започнах да карам колелото реших /сега виждам колко е било тъпо/, че след като спортувам мога да ям колкото си поискам. Понеже цял живот съм се ограничавала, даже две години се храних разделно. Сладко последно ядох февруари - 4 вафли Боровец, газирано въобще не пия, понеже имам фарингит, кафето даже го пия абсолютно мисто, единственото ми прегрешение са един - два желирани бонбона от тези на детето, и една- две чаши червено вино вечер. Ама много обичам тестени изделия! Сега съм ги ограничила до една- две филийки пълнозърнест хлаб сутрин на закуска. Дано да има резултат! Ако искаш - хвърли око на дневника, който си направих - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/44230/#466850, там съм написала два хранителни дни. От няколко дни се опитвам да пазя РДБ и обмислям да разнообразя упражненията - започнах с 4 серии по 20 коремни преси, както и упражнения за ръце и бедра. Имам обръч и ще започна и него да въртя.
И на теб много усмивки!
Мнението беше редактирано от maxxi на 10.04.10 06:16.
08.05.10
20:17
казано от Dimzata на 09.04.10, 18:02:
За отслабване:
1 чаша прясно мляко, така няма да ти е гладно.
По-добре кисело мляко, повярвай ми.
След 18:00 часа, протеините да са ти в месо, пилешко най добре. Ако ядеш яйца - до 18:00!
10.05.10
08:40
казано от малкия113 на 07.04.10, 21:01:
Здравей,едва ли велото е причина за тези 7 кг нагоре,но със сигурност ако е в условия на преодоляване на голямо съпротивление води до растеж на бедрата.
ами не зная вече, тръгнах и на фитнес от три седмици, оправих и храната, и пак си стоят пустите кг....
10.05.10
09:48
Бе аз от 10 години се уча да се храня. Ти за 1 седмица оправи храната - какво представлява храненето ти ?
Мнението беше редактирано от mindbender на 10.05.10 09:50.
аха, прав си, ама вече не ям само сандвичи. Аз сладко по принцип не ям от години, с малки изключения, разбира се, газирано не пия, понеже имам хроничен фарингит. Единствено си обяснявам напълняването със застоелия живот цели три месеца и сандвичите.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/44230/ - ето, погледни тук ако искаш
10.09.10
06:53
Ако обмисляш вариант да вкараш някакви добавки, препоръчвам ти тези като удачни варианти:
1. Lipo 6 на Нутрекс
2. Caffeine + Tea-X на Сайтек Нутришън
3. Liquid Carni-X 2000 на Сайтек Нутришън