08.05.10
10:34
1.Каква е разликата м/у 1то и другото ?
2. Вредни ли са някои от тях ?
3.Кои са по-качествени ?
4. Кои се препоръчват в какъв период ?
Несъм на ясно с тези добавки и ако може да ми обясните, ще съм в благодарен :)
1.Протеин - изгражда мускулите; креатин - дава сила. Матрица означава, че е комбинация от няколко разновидности протеин (суроватка, казеин, яйчен албумин), съответно няколко вида креатин (моно, СЕЕ, алкалин и т.н.)
2.Креатин монохидратът не мога да кажа, че е полезен, защото задържа вода. Новите формули креатин вече са усъвършенствани и не задържат вода. Протеинът е белтъчина, т.е. съдържа се в месо, яйца, риба, млечни продукти, т.е. безвреден е! Но това не означава, че не натоварва организма, ако се прекалява с приема му.
3.Неуместен въпрос предвид незнанието ти!
4.При покачване на маса - и протеин и креатин. При чистене, протеинът си стои, а креатинът е по желание. Ако креатинът е моно, НЕ става за период на чистене.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.05.10 14:43.
казано от Стоянчо на 08.05.10, 14:41:
1.Протеин - изгражда мускулите; креатин - дава сила. Матрица означава, че е комбинация от няколко разновидности протеин (суроватка, казеин, яйчен албумин), съответно няколко вида креатин (моно, СЕЕ, алкалин и т.н.)
2.Креатин монохидратът не мога да кажа, че е полезен, защото задържа вода. Новите формули креатин вече са усъвършенствани и не задържат вода. Протеинът е белтъчина, т.е. съдържа се в месо, яйца, риба, млечни продукти, т.е. безвреден е! Но това не означава, че не натоварва организма, ако се прекалява с приема му.
3.Неуместен въпрос предвид незнанието ти!
4.При покачване на маса - и протеин и креатин. При чистене, протеинът си стои, а креатинът е по желание. Ако креатинът е моно, НЕ става за период на чистене.
Ясно, но някой ми беше казал, че примерно момче на 16год ако почне с креатинова матрица и след това я спре , то сам си е спрял развитието и няма накъде повече да се развива, това вярно ли е ? (не че имам някъкви цели за почване, но е хубаво както се казва да знаем не да гледам като тапир като ми го кажат :lol: )
Не е вярно. Просто си изстрелваш куршумите прекалено рано, ако започнеш с креатин.