09.05.10
18:00
Тренировката е :
1.набиране
2.чукчета
3.мечка
4.гребане с дъмбел
Въпросите са:
1.добре ли е псотроена
2.засяга ли всички гръбни мускули
3.може ли да се пренебрегне тягата (както е в програта) и пак да имам добър прогрес в силата и масата.
Мечката се покрива с гребането с дъмбел, т.е. избри си едното и ги редувай през тренировка. Тягата е препоръчителна!
Това за мечката и гребането с дъмбел ми беше ясно до някъде ама бях гледал тренировката в един филм на Рони Колман и за това предположих ,че ще е добра.
Пусни си и 2рата част на филма и виж на какви суплименти е.Като копираш копирай до края.
Иначе става като приказката за вола и жабата.
Проблема ми при тяга е ,че колани някакси ми пречи .Възможно ли е да не го слагам правилно.
казано от vladohist на 24.05.10, 12:45:
включи и хиперекстензии накрая на тренировката , и те ще са ти от полза
Няма къде .
Няма къде .
в какъв смисъл нямаш къде, ако е заради броя на упражненията гърба носи на упражнения така че не се притеснявай ако е заради това
казано от vladohist на 24.05.10, 13:42:
Няма къде .
в какъв смисъл нямаш къде, ако е заради броя на упражненията гърба носи на упражнения така че не се притеснявай ако е заради това
Знам,че трудно се претренира ,ама имах предвид нямам уред иначе бих го правил.
пробвай с табуретка и някъде да си запънеш краката така че да са ти упора.в домашни условия става, малко е примитивно ама работи
казано от vladohist на 24.05.10, 14:34:
пробвай с табуретка и някъде да си запънеш краката така че да са ти упора.в домашни условия става, малко е примитивно ама работи
Мерси за съвета не се бях сетил.Ще го пробвам.
24.05.10
18:24
Ми аз правя тяга без колан, не е никакъв проблем това :)
24.05.10
20:35
To и аз, ама с малко кила...
24.05.10
20:48
Ми аз и с 160 кила не съм имал проблем :)
Вкараи още нещо за горната част подобно на набираниата скрипец зад врат например 2 за горна и две за долна част на гьрба. ;-)
Как е тази тренировка за маса?
1. Набирания широк надхват
2. Мъртва тяга
3. Гребане с щанга
4. Навеждане с щанга за долна част на гърба
Достатъчно ли е или да добавя и гребане с дъмбел, защото мисля да ги редувам гребането с щанга и дъмбел. И ако трябва да добавя гребане с дъмбел на кое място да го сложа?
Колана искам да го слагам да не ударя няква херния,а не да ми държи кръста . Иначе отивам да дигам и смятам да се върна на старата програма която
1.Набиране в надхват
2.чукчета
3.тяга
4.гребане с дъмбел
Какво мислите бива ли я.
казано от FRANKO1 на 25.05.10, 16:11:
сложи тягата втора. за предпазване от херния си оправи дишането.
Ако правя тягата като втора после не мога да си държа кръста за чукчетата.А това за дишането, обясни ми как да дишам.
Аз правя 1.чукчета 2.гребане с щанга 3. мъртва 4.набиране или горен скрипец 5 гребане с дъмбел много ли са ми и трябва ли да сменя поредността ? :)
25.05.10
18:02
Ами предполагам, че дишането е както обикновенно - пускаш-вдишваш ; теглиш издишаш... Дано не бъркам
казано от hardrlz на 25.05.10, 17:09:
Аз правя 1.чукчета 2.гребане с щанга 3. мъртва 4.набиране или горен скрипец 5 гребане с дъмбел много ли са ми и трябва ли да сменя поредността ? :)
Чукчета и гребане с щанга е едно и също аз до колкото знам.
Аз искам да питам навеждането с щанга за долната част на гърба като отделно 5-то упражнение ли да го смятам или да ми влиза в 4-те за гръб, които правя?
казано от cheetah на 25.05.10, 18:16:
Аз искам да питам навеждането с щанга за долната част на гърба като отделно 5-то упражнение ли да го смятам или да ми влиза в 4-те за гръб, които правя?
Ако става въпрос за тягата брой си я към тернировката за гръб тя си е за там.
казано от MidnightWhisper на 25.05.10, 18:02:
Ами предполагам, че дишането е както обикновенно - пускаш-вдишваш ; теглиш издишаш... Дано не бъркам
точно обратното - дърпаш и вдишваш, пускаш - издишваш. много ми е интересно как като се сгъваш ще успееш да вдишаш добре.
Няма нищо интересно, точно така се диша. Издишва се в позитивната фаза, т.е., в случая с тягата - при вдигане или в горната част на движението, като фиксираш щангата, вдишва се при спускане, или долу, преди началото на повторението. По време на самото вдигане може и да се задържи въздуха. Този начин на дишане държи и коремната област стегната.
Аз не мога да си представя да дишам на обратно.
Мнението беше редактирано от Петко К на 26.05.10 08:57.
казано от dbakalov на 25.05.10, 19:00:
казано от cheetah на 25.05.10, 18:16:
Аз искам да питам навеждането с щанга за долната част на гърба като отделно 5-то упражнение ли да го смятам или да ми влиза в 4-те за гръб, които правя?Ако става въпрос за тягата брой си я към тернировката за гръб тя си е за там.
Не, става въпрос за навеждане с щанга на раменете за долна част на гърба. Иначе тягата си ми е в програмата:
1. Набиране
2. Тяга
3. Гребане
4. Навеждане с щанга за долната част на гърба и кръста
Мнението беше редактирано от cheetah на 27.05.10 05:23.
26.05.10
20:36
казано от FRANKO1 на 26.05.10, 07:39:
казано от MidnightWhisper на 25.05.10, 18:02:
точно обратното - дърпаш и вдишваш, пускаш - издишваш. много ми е интересно как като се сгъваш ще успееш да вдишаш добре.
Не е така, все едно да вдишваш като изтласкваш от лег (точно тогава издишваш).