22.03.05
16:56
Наскоро един приятел ми подхвърли, че всичко, що качвам през седмицата в залата, през weekend-а го стопявам. Изпаднах в тих ужассс!! Събота и неделя се изкъртвам от футбол.По 3-4 часа, че и повече. После се чувствам отлично, а и много я обичам тая игра.Не знам, ако и от това трябва да се лиша..Кажете какво мислите, футболът топи ли мускул???
И ако да - какво може да се направи по въпроса.Освен шейковете преди и след,пия и 2г Л-карнитин около час преди това.
Ами не би трябвало от 1 футбол да стопиш всичко. А и нали пиеш шейкове преди и след мача. Според мен не е чак толкова опасно, както обяснява приятеля ти. Трябва ад свикнеш с мисълта, че винаги ще има “разбирачи” които да обясняват някакви теории. Ритай смело :lol:
Успех!
Два пъти седмично по 3-4 часа футбол, че и повече е много. Ще ти попречи сериозно да качваш мускулна маса и приятелят ти малко или повече е прав, но пък ако обичаш футбула толкова много не виждам защо трябва да се отказваш. Просто си прецени приоритетите.
Все пак ако си изработиш добър хранителен режим и ядеш НАСТИНА МНОГО, при това чисто, можеш да качваш, макар и по-бавничко.
За да минимизираш мускулната загуба през уикенда, бих те посъветвал следното:
- преди мач, примерно час-час и нещо преди това правиш много здраво зареждане с комплексни въглехидрати - овесени ядки за да напълниш гликогенните депа на макс;
- преди мача удряш един протеинов шейк, най-добре смес от суроватъчен и казеин;
- предполагам че не можеш да си позволиш скъпи спортни напитки от рода на Гаторейд, но си вземи някой гейнър с повечко протеин и с малко бързи въглехидрати /може в кис.мляко обезмаслено ако температурата позволява/ и пиеш по време на мача. Ако не чувстваш загуба на енергия и не ти е тежко на стомаха, това частично може да ти помогне.
- след мач - аминокиселини/суроватъчен протеин малко след това здраво ядене с много комплексни въглехидрати и протеин и немного мазнини.
Кфо го лъжете ве имате ли опит да говорите ?? Мога да ти кажа че всеки ден ритам не само през уикенда а всеки ден абсолютно по 2-3 часа най-малко скапвам се и какво ще ми кажете че ставам по-мизерен вместо по-як ли ?? Ай стига смях ве та само през уикенда да рита и какво ?? Пич можеш да изядеш едни вафли преди мача или нещо такова за повече въглехидрати ;)
22.03.05
22:41
пич няа са притесняваш всеки ден (без събота и неделя) ходя на фитнес и на кик-бокс събота и неделя ходя да бягам поне веднъж в седмицата е*а много здраво и имам страшно задоволителни резултати в покачването на мускулна маса. Просто маиката му е да ядеш страшно много и сичко ще ти е ок :)
[quote author=”^KickBoxer^”]пич няа са притесняваш всеки ден (без събота и неделя) ходя на фитнес и на кик-бокс събота и неделя ходя да бягам поне веднъж в седмицата е*а много здраво и имам страшно задоволителни резултати в покачването на мускулна маса. Просто маиката му е да ядеш страшно много и сичко ще ти е ок :)
Подкрепям аверя! Особенно в частта за еб@нето! :lol: Ако се храниш като хората/това не означава само количествено, а и качествено и режимно/ нямаш проблеми с качването. Дори е идеално, че ще качваш по-чисто/зависи от гена/.
Само внимавай да не претренираш, краката главно. ПРави си добро възстановяване/спи/ и наистина ще си тип-топ.
За 1000път сигурно: “Всичко е относително”. Един може да не може да качва и при най-лудотот трениране за маса. А друг може да прави сума кардио на ден и пак да си остава свинест. Просто е до акъла и до гена.
Айде успех, нямай грижи.
Хайде стига де, естествено че пречи на качването на масата футбола. Друг е въпросът доколко, но това зависи от: каква е честотата и продължителността на футболните занимания и личните особености. Възрастта не е на последно място. Помислете, та това са си няколко часа кардио (е, зависи от поста :D ). Разбира се, че който се кефи ще си рита, не е болка за умиране, не сме състезатели, но положението е принципно...
Neo, ако искаш си дай данните: възраст, ръст, тегло, обиколка на китка и глезен за по-разширен анализ.
Поздрави
23.03.05
13:55
аз всяка неделя ритам по 2 часа
Ами, не си знам мерките на глезените и китките, дори и през ум не ми е минало да си ги меря.Защо са ти?!
На 33 год. съм, 185 см, 90 кг,45-ти № обувки :wink: Всичко останало трябва да си го измеря вкъщи, ако ме питаш сериозно , разбира се..
Мисля, че доста бързо качвам маса, занимавам се с ББ от началото на декември 2004, спрях цигари и алкохол,храня се обилно и резултатът - 15кг. Трябва да е добре.Почти не съм омазнен.
Защо попитах за футбола. В понеделник ми е ден за гърди, прави ми впечатление, че изобщо не мога да вдигна това, което вдигам без да съм играл футбол.Не ми стига сила някак си. Та за това става въпрос.Не искам да влизам в този омагьосан кръг, през седмицата да качвам, през уикенда да го губя.
Благодаря за всички мнения и препоръки !!!
Здравей! Питах те за данните, за да видя горе-долу какъв тип тяло имаш. Смятам, че няма да загубиш кой знае колко вследствие на ритането.
Във всеки случай, това че нямаш сили в деня след футбола означава, че не си възстановен. Сам трябва да избереш приоритетите си. Не може да се каже, че губиш всичко, но все нещо се губи :wink:
[quote author=“Neo”]Ами, не си знам мерките на глезените и китките, дори и през ум не ми е минало да си ги меря.Защо са ти?!
На 33 год. съм, 185 см, 90 кг,45-ти № обувки :wink: Всичко останало трябва да си го измеря вкъщи, ако ме питаш сериозно , разбира се..
Мисля, че доста бързо качвам маса, занимавам се с ББ от началото на декември 2004, спрях цигари и алкохол,храня се обилно и резултатът - 15кг. Трябва да е добре.Почти не съм омазнен.
Защо попитах за футбола. В понеделник ми е ден за гърди, прави ми впечатление, че изобщо не мога да вдигна това, което вдигам без да съм играл футбол.Не ми стига сила някак си. Та за това става въпрос.Не искам да влизам в този омагьосан кръг, през седмицата да качвам, през уикенда да го губя.
Благодаря за всички мнения и препоръки !!!
Уха!! Пич, ако това е така/ за 4 месеца - 15кг/ качени и неомазнен, значи си нацелил златното сечение/=хванал си Мойсей за кайсиите/ :) Ако имаш такива огромни резултати продължавай в същия дух, защото от сега на сетне може да качиш и мазнините, а с футбола това ще е значително по трудно.
[quote author=“alex”]Определено смъкваш яко от тея часове :shock:
Да му имам смъкването +15кг за 4 месеца. Ако така смъква, смятай как пък ще качва :lol: :lol:
26.03.05
19:37
Абе пич тва е абсурд!За 4 месеца е повече от перфектно да качиш 15 кила!Значи футбола не ти пречи на фитнеса ама по темата—-определено спортове при които много се тича и се горят много калории пречат!Не може така просто да качаш само чиста мускулна маса- сичко се кача пурво по корема и бедрата(колкото и да е незабележимо) и след тва се обръща в мускул!А ти като изгаряш сяка мазнинка....е ся тва не важи кат зимаш мякви химии ама.. 8)
[quote author=“Gen”]Абе пич тва е абсурд!За 4 месеца е повече от перфектно да качиш 15 кила!Значи футбола не ти пречи на фитнеса ама по темата—-определено спортове при които много се тича и се горят много калории пречат!Не може така просто да качаш само чиста мускулна маса- сичко се кача пурво по корема и бедрата(колкото и да е незабележимо) и след тва се обръща в мускул!А ти като изгаряш сяка мазнинка....е ся тва не важи кат зимаш мякви химии ама.. 8)
Далече си от истината пич. Недей се самообижда като твърдиш такива неща. Доста хора могат да ти потвърдят, че грешиш.
Инфо: Няма такова нещо като ПРЕВРЪЩАНЕ на мазно в мускул. И определено има начин да се качва чисто, без химия.
Въпреки,че се казаха и глупости,повечето са прави-спазвай съветите им!А от мене-подбери си някой подходящ протеин/гейнер-мейнер/,и едно шише от1.5л с вода,смеси ги и по време на мач пии от него вместо вода.Дръж го некъде до тъча и когаато има време си го клъмбучкай и ...пии!А пък ако играеш крило,си най-лесен.Аз често бързам и тренирам малко на”ура”и нямам време по някога дори да ям,та точно това ми помага.А и ще ти дава сила и енергия за мача.Успех!
Това, че качих 15кила за четири месеца си е самата истина, НО с едно уточнение. Според мен, преди да започна да се заниманам с ББ, съм се поддържал съзнателно и непрекъснато във фаза на катаболизъм.Пушех по кутия цигари на ден,алкохол-малкохол,сутрин кафета до ранния следобед и чак тогава малко храна,вечер до малките часове...Та разбирате за какво става въпрос. С всичко това приключих от раз. Та така, че тук за няколко месеца избухнах с мускули, растях с часове, сигурен съм, че от сега нататък няма да е така, а ще е след много бъхтене в залата.