10.05.10
15:57
Искам да си купя велоергометър за в къщи и имам бюджет от 500 лева. Някой може ли да ми препоръча, марка, фирма продавач или конкретен модел в тези парични граници, но естествено не търся еднодневка, а нещо стабилно.
Какво мислите за този модел - http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09067671
Темата беше редактирана от Mishef на 10.05.10 16:12.
Ходи в метро, има 3000 вида велоергометри, пък и хората са кадърни, ще ти помогнат.
Не разчитам на кадърността на хората от големите вериги, не веднъж съм си патил от тяхната “компетентност”. Искам съвети от хора, които имат вземане-даване с велоергометрите (притежават или имат приятели, които притежават), за да имам и чиста лична препоръка.
Мога да ти споделя че имам кетлер и постоянно ми прави проблеми.Не помня колко струваше,може би около 300.Със сигурност е направен като еднодневка-предполагам нормално за толкова пари.
Проблемите са следните -1. няма връзка между скоростомера и компютъра и това не можах да го оправя - тоест без дистанции и калории.Това се развали бързичко 2.Резбите на педалите са слаби и ако въртиш по-силно се деформират - резултата е леко крив педал.
Предполагам че по -скъпите им модели все пак са солидни.А може и аз да нямам късмет...
Един глас за Кетлер и от мен. Моят има навъртяни поне 10 000 км (от 2ма души за около 2 години)и досега никакви проблеми, няма и проскърцвания.
10.05.10
22:41
Един съвет- не взимай от Метро или Твхнополис!Jet Stream търси.Те са добри колела.
Kettler Vigo 500,купих го от Технополис,даже беше на някаква промоция тогава,но не помня точна цена.
казано от Mishef на 10.05.10, 19:08:
Не разчитам на кадърността на хората от големите вериги, не веднъж съм си патил от тяхната “компетентност”. Искам съвети от хора, които имат вземане-даване с велоергометрите (притежават или имат приятели, които притежават), за да имам и чиста лична препоръка.
Аз пък мога да ти кажа, че ето сега се сещам за поне 20 човека които имат пътеки, велоергометри от метро и не са мръднали, апък са от най-ефтините(350-650, говоря за велото). И да те питам, ти какво очакваш от кардио уред за 500лв? Ако е на някоя не толкова известна марка може, защото не са си дигнали цените още, но тези световноизвестните едвали ще си продадът хубавите уреди за 500лв.
Имам напълно реалистични очаквания за парите, които давам, но и не искам еднодневка.
Не си ме разбрал, или по-точно, аз не се изразих правилно. Имах предвид, че е по-добре да си купиш нещо на някоя не толкова известна марка(по-новичка), защото сега пускат хубавите пратки, после вече развалят уредите от сякъде.
Сега разбрах, но вътрешно не мога да спра да си мисля, че една утвърдена марка трябва да е моя избор, въпреки че твоите доводи не са за пренебрегване.
Моят КЕТЛЕР PASO е на 4 години - въртя по 15-18км, като в период за сваляне всеки ден, в период на покачване на маса 3 пъти в седмицата. Няма скърцане, няма дефекти. Плащал съм го ок.450лв на времето в промоция от Спорт Депо. С електромагнит е натоварващата система. Сега има нов модел ПАСО, който не е с електромагнит, а с ръчно натягаш магнита с врътка и струваше зимата ок.470лв. По моя препоръка един приятел си го купи и до сега не е имал проблеми при ежедневна употреба. В старата зала, в която тренирах имаше 6 годишен кетлер, който бе пушка...а кетлер в зали рядко слагат, защото са по-скоро за домашна употреба.
Сега ще си купувам второ (за друг апартамент) и пак ще бъде кетлер.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 11.05.10 13:12.
казано от fam0us на 11.05.10, 16:25:
Но най-важното е как ще се грижиш за уреда.
Ами да ти кажа освен, че му бърша прах на 1-2 месеца, по друг начин не го глезя. Е, не се мятам с цялата си тежест на единия педал за да го яхна, но това се подразбира. :)