Ами добре, 3 пъти седмично щом е достатъчно по принцип, така ще бъде. Това малкото, което съм постигнал е от машини. На свободна щанга ръцете ми треперят, нямам достатъчно сила за всички мускулни групи, макар че я вдигам. Сега бях на фитнес и пробвах почти само свободни тежести, не са удобни, но личи че изискват повече мускулни групи и това означава дават сила и стабилност, ако се правят редовно. Имам обаче някаква травма, която стана от машина за бицепс преди около 1-2 месеца. Чувствам болка точно по средата между китката и лакътя от външната страна при костта, при натиск с пръст също има болка. На дясната ръка. Само при упражняване на бицепс тя се появява. Мислех че ще отшуми, но тя остава и до днес, не съм почивал никога повече от 2 дни и няма време да заглъхне. Болката се появи, когато вдигнах тежестите изведнъж от 15 на 30 кг, защото изведнъж се почувствах способен на това и наистина не са проблем 30 кг за бицепса, но при вдигане болката се появява на това място между китката и лакътя при костта. Някой имал ли е подобен проблем?
Започни с по-леки свободни тежести, помоли инструкторът ти да ти покаже движенията (въпреки че се съмнявам да може) и после лека полека вдигай килограмите.
Здравейте, вчера си измерих обиколката на гърди и бицепси за първи път след 3 месеца. Последното измерване беше на 24 март и показа гръдна обиколка 98.5 см, бицепс 32 см. Вчера гръдна обиколна 101.5 см, бицепс 35 см. Нарастване с по 3 см!
Теглото се стабилизира на 78 кг. Продължавам да се храня само вегетариански. Не вземах никакви добавки до преди 10 дни, когато си купих протеинов шейк 1 кг от немски супермаркет за 17 евро, като пише да го вземам само след тренировка. Така ли е? Или и по друго време трябва да го пия? От началото на май минах почти предимно само на свободни тежести както бях посъветван тук, силата и стабилността ми се увеличи. Много съм обнадежден :)
От едни източници чета че сериите трябва да са по 8 повторения, от други по 12 повторения. Кое е по-добре или няма особена разлика?
Мнението беше редактирано от Макс на 25.06.10 15:15.