Точно заради нея се отказах предния път... все не мога да си избера какво да ям и все ям някакви боклуци... моля дайте съвети
12.05.10
20:29
Какво означава това “..не мога да си избера какво да ям..”,айде моля ти се!
Недей да отбиваш номера,мисля,че тук няма хора от гората! ;)
Веднага можеш да отвориш и да прегледаш 4-5 статии от сайта.
Споделям и втори начин - можеш да следиш дневника на някой,който има твоята цел.
Не вече не :) 55кг съм, 30 ръка и 97 гръдна :)
Закусих в 9 часа с 1 пакет вафли боровец и 1 кисело мляко
Мнението беше редактирано от PsYhO на 13.05.10 07:15.
13.05.10
07:41
Интересен дневник.
Анти-хранене и странни тренировки.
казано от Кольо Пияндето на 13.05.10, 07:41:
Интересен дневник.
Анти-хранене и странни тренировки.
Тренировките са странни, защото нямам време да си изкарам гъза навън от учене ... все пак след 2 седмици ми почва сесията и искам да съм добре подготвен. Затова съм написал, че ще тренирам по тая странна програма 1 месец, хем тялото ми да привикне към тренировките за да мога после като ми свърши сесията да се мятам у залата
За храненето съм съгласен, просто не ми остава време пък и не съм от хората, които обичат много да ядат, но пък да се надяваме, че от тренировките ще ми дойде апетита ;)
13.05.10
12:53
Хммм... като се замисля по време на сесия спортувах доста интензивно, защото можех да си преценявам времето по-точно. Надявам се, че не учиш по 15-16 часа дневно. Ако го правиш, значи имаш да поработиш върху качеството на ученето. Ти си знаеш най-добре всъщност. За храненето, обаче, явно трудно ще може да ти се даде съвет. Ще видим до къде ще я докараш...
казано от Кольо Пияндето на 13.05.10, 12:53:
Хммм... като се замисля по време на сесия спортувах доста интензивно, защото можех да си преценявам времето по-точно. Надявам се, че не учиш по 15-16 часа дневно. Ако го правиш, значи имаш да поработиш върху качеството на ученето. Ти си знаеш най-добре всъщност. За храненето, обаче, явно трудно ще може да ти се даде съвет. Ще видим до къде ще я докараш...
Незнам дали знаеш интеграли и диференциали как се учат ... :) айде със здраве :)
Баба ми, която е на 85 има повече протеин дневно от теб... верно си оправи храната поне малко...
13.05.10
17:15
казано от PsYhO на 13.05.10, 15:09:
Незнам дали знаеш интеграли и диференциали как се учат ... :) айде със здраве :)
Не знам... но пък знам как се учи ботаника и систематика на растенията, знам как се учи ентомология (пълни систематични, морфологични и жизнени особености на 500-600 вида насекоми)... та това ми стига. Айде успех!
P.S. Ако искаш - намери начин да коригираш каквото трябва. Извиненията вече си ги намерил.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.05.10 17:59.
13.05.10
17:28
казано от PsYhO на 13.05.10, 15:09:
Знам как се учат. Докато учех за поредните няколко изпита по висша математика (5 писмени и след тях и 5 устни, ако си взел задачите) плюс още няколко други предмета, успях да се изчистя като за състезание и изкарам курсове за манекен. Там дебели не допускат, а аз лесно качвам мазнини. Всичко това на много ограничен бюджет и след сесията хванах успех за отличен успех. Е, оправданията отпадат, постарай се повече, защото наистина режимът ти (храна и тренировка) не е подходящ.
Наистина хранителния ми режим куца и сега ще отделя 30-40 мин да попрочета някои работи за ВВД-то и изобщо като цяло за хранителните режими за покачване на тегло (при ектоморфите ВВД-то е най-добре де) Мерси за критиките Ви, защото ако не бяхте Вие нямаше да седна да чета за хранителния си режим, понеже щях да счета че е добре ... пък и все пак това е целта на сайта и форума нали :)
Не смятам да влизам още в залата или ако вляза няма да правя клекове известно време, защото преди 2 седмици осуках коляно
Мнението беше редактирано от PsYhO на 13.05.10 19:27.
Общо взето с четенето стигнах до изготвянето на следната програма:
Хранене 8:00 - 100гр овесени ядки и кофичка кисело мляко, подсладени с няколко лъжици мед
Хранене 10:00 - 4-5 филии с кайма (принцеси) с айран или натурален сок
Хранене 13:30 - 150гр.ориз или варени картофи + няколко филийки хляб, айран и 2-3 цели яйца
Хранене 16:30 (преди тренировка) - 100гр ядки (най-вероятно бирени или обикновенни фъстъци) и 1 шоколад
Хранене 17:30(след тренировка) - до 15-20мин. 2 банана и кисело мляко или варено овче, взависимост дали ще си намеря
Хранене 18:00 - 150-200гр. свинска пържола, салата, натурален сок, няколко филийки хляб
Хранене 22:00 - 100гр. извара или 200мл.варено овче мляко + няколко лъжици мед
Кажете си критиките да знам какво да променям и какво да добавям. Реших и още утре ще отида до фитнес залата да си направя карта. Програмата, по която ще тренирам я видях в сайта и малко си я попромених и кажете мнение:
Понеделник - гърди, бицепс, корем
# повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
# лицеви опори - 3 серии по 8 повторения
# повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
# бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
# бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
# кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
Сряда - гръб, трицепс, трапец
# набирания - 3 серии по 8 повторения
# придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
# гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
# повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
# дъмбел над глава - 3 серии по 8 повторения
# кик бег - 3 серии по 8 повторения
Петък - рамо, крака, корем
# раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
# раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
# клякане с щанга - 3 серии по 10 повторения (само че ще е или само с лоста или с много малко тежест заради усукването)
# бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
# магарешко яздене - 3 серии по 15 повторения
# кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
Ами малко са ти белтъчините- яж повече млечни продукти, повече яйца и месо. Ако можеш да пиеш мляко пий-1-2 литра, щото хубаво въглехидратите са ти високи, ама без градивният елемент няма да стане ;) Разгледай дневниците обстойно- там е пълно с тонове примерни менюта на хора, които са показали, че нещата се получават.(моето меню е зле, тъй че пропусни да четеш...)
Ще се постарая да пия по 2 литра овче мляко на ден (повече ми харесва от кравето, пък и е по-калорично), ще увелича яйцата и ще хапвам по два пъти на ден месо :)
Днес не съм тренирал, отлагам тренировките до понеделник, когато ще започна вече редовно (пък и днес кракът ме наболя и се отказах)
Храненето ми беше следното
8 и 30 - купичка овесени ядки и кофичка кисело мляко
10 и 30 - принцеси (само че не с кайма, а с яйце и сирене)
13 и 15-20 - чиния с ориз, шопска салата, 4 филийки хляб и сирене, 3 яйца
16 - 1 пакетче фъстъци (180гр.), 2 вафли и 2 банана
19 - ориз, свинска пържола, 3 филии хляб, 1 яйце
11 - мисля да хапна извара с хляб, защото чиста не мога да я ям
Мислех си, че няма да мога да ям по толкова на ден, но като почнах със закуската веднага след като отворих очи и през целия ден имах апетит :) след 6 дена ще се кача на кантара и ще видя дали има разлика (вчера се теглих и бях 55,9кг)
Храненето ми днес
1. Овесени ядки с кисело мляко и 2 лъжици мед
2. 4 филийки с кайма (принцеси)
3. Пица
4. Фъстъци 100гр., банан и чипс
5. Пилешка пържола, варен картоф, 2 кебабчета, 1 парче пълнозърнеста питка
6. 500мл. прясно овче мляко и 2 яйца
Това е от мен за днес. Лека
Днес храненето ми беше следното:
1. Овесени ядки с кисело мляко и 2 лъжици захар за вкус
2. Салата и 2 парчета сладка баница (домашна)
3. 2 кюфтета, 50-60гр ориз, 50-60гр. дробсърма,заешка пържола и 3 филийки хляб
4. Пържени картофки, 100 гр фъстъци и 3 бири
5. 2 кюфтета и 3 парчета баница (домашна, но не сладката от сутринта)
6. Мисля да е изварата с копър и магданоз, която баща ми ми предложи да си направя и 1-2 филийки хляб
Няколко дена нямах достъп до интернет затова не съм актуализирал информацията в дневника си. Храненето ми днес беше:
1. Две варени яйца, 100гр. фъстък
2. Овесени ядки с кисело мляко и мед
3. 5 принцеси (с кайма)
Тренировка
4. Свинска пържола и 2 филийки хляб
5. Ориз, шопска салата, 3 филийки хляб,
6. Ще е 2-3 филийки с мед и сирене + няколко гребвания извара
Тренировката ми днес:
Гръб и трапец (ръце няма да правя първите 2 седмици)
набирания - 3 х 12
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 х 8
гребане с дъмбел - 3 х 10
повдигане на щанга за трапец - 3 х 12