Добавка към опциите на постовете.

13.05.10
10:47

http://www.vanyog.com/grammar-bg/online/index.php
Като човек, който не разбира от компютри, не съм запознат със сложността на изпълнението, но ако е приложима подобна опция, е направо задължителна.

Това е чудесно, но лично на мен ми се струва, че няма да се наложи в практиката.
Неграмотниците не смятат, че правят нещо нередно, неуважително, неправилно и т.н. На тях не им пука.

Силно се съмнявам, че човек, за който грамотното писане е без значение, ще отдели време и ще амортизира мишка и клавиатура, за да проверява думите. Иначе сайтчето е удобно и интуитивно, определено.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.05.10 10:59.

13.05.10
11:03

Пак е по-лесно, от колкото да се обяснява на всеки по отделно, че има разни add-ons за повечето браузъри, които коригират неправилно изписаните думи, като ги подчертават с червена ивица.

Иначе си прав. Неграмотно пишещия човек не винаги прави тъй, защото не умее да пише правилно, ами просто защото пет пари не дава за правописа, съответно пет пари няма да дава за подобна опция. Но... “но”.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 13.05.10 11:04.

Като цяло идеята е много добра за мен.
До колко е осъществима чисто технически - нямам представа. Администрацията на форума имат думата по този въпрос.

Някога в една от версиите на форума имаше подобен преводач и ролята му беше под личните ми очаквания.
Проблема на неграмотниците не е, че по природа са неграмотници, а по скоро, че не искат да се научат.

:)

Това е идея, към която имам личен, не само администраторски интерес, но за съжаление все още не сме намерили достатъчно ефективен инструмент за интеграция тук.

Смятам обаче, че инсталирането на проверка за правопис в браузъра е удобно и възможно най-ненатрапчиво решение, за момента. Предлагам линк към него за FireFox, ползван от близо 2/3 от потребителите:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3623/

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 13.05.10 14:04.

13.05.10
16:53

Срам не срам да попитам и аз :) Да не отварям нова тема .... има ли във форума директен линк към новите мнения ?

Мнението беше редактирано от to4ka на 13.05.10 16:54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1