Режим за покачване на Мускулна маса- дооформяне

11.05.10
20:30

Здравейте. Искам да задам няколко въпроса, които се надявам да изясним.
-ръст: 175
-тегло: 80 кг
-възраст: 20 г.
-спортувате ли: Фитнес- 4 пъти седмично.
-спазали ли сте досега хранителни режими: НЕ
-желаете да понижите подкожните мазнини, да покачите мускулна маса или да оформите (преформирате) тялото си (с колко и за колко време, желаете ли траен ефект): ДА

Почвам да тренирам 4 дни в седмицата и 1 ден само бягане:
1) Гърди+корем
2)Ръце
3) Рамо+бягане
4) Гръб+трапец+корем
5) Бягане

Целта ми е да кача мускулна маса, но без да се омазнявам(за тва вкарвам бягането, като топенето на мускули мисля да компенсирам с ядене). Проблема е, че искам да смъкна корема, а в същото време да качвам.
Оформих си следния режим:

Закуска: 4 яйца, 150 гр. овесени ядки.
Междинка: Ядки + Кисело мляко.
Обяд: Месо + гарнитура(ориз/картофи/зеленчуци)
След тренировка: Ядки + Кисело мляко
Вечеря: Месо + гарнитура(ориз/картофи/зеленчуци)
Преди лягане: 200 гр. Извара

Добър ли е как смятате?
Сега идват и проблемите: Тия яйца, просто нямам нерви да ги приготвям, а ако това не е фактор просто тва да ги обеля ме искарва извън себе си.
Ставам всеки ден по различно време и следователно времената на храненията са различни. Та колкото по късно ставам, толкова обяда ми се измества към следобед, а и тренирам в различни часове, но напоследък около 17ч. Така, че при това положение смятам да прая така: Първо: закуската, след тва Второ: обяда, Трето: Ядки+кисело мляко. Следва: Тренировка, Четвърто: Вечеря. Пето: Преди лягане.
В нетренировъчните дни не ме бърка да спазвам режима който по принцип съм сложил с междинка между закуска и обяд.
При ядките + млякото: колко гр. трябва да са ядките?
Помогнете ми кво да напрая!

Темата беше редактирана от raksun на 11.05.10 20:36.

13.05.10
20:52

Не си казал едно от най-важните неща - стажа! Като не се знае с колко стаж си, никой не може да ти каже дали е подходящо за теб (говоря за програмата).
Иначе режима не е лош, въпроса е като количество как ще го направиш (не си казал то кое, какви ще са грамажите).
Ядките - 100 грама са достатъчни. Сам си прецени хранителните нужди за деня и спрямо храниетлната стойност на ядките си напраи сметка по колко ще ядеш.
Млякото... прясно или кисело? Важи като при ядките. Но изобщо не пренебрегвай млякото! Това от магазина не го признавам. Ако имаш възможност си взимай домашно. Аз пия по горе доло литър мляко на ден.

Мнението беше редактирано от DaMp370 на 13.05.10 20:56.

14.05.10
08:28

ами стажа ми в залата е около 2 години с някой други почивки, примерно почивки общо в рамките на 6 месеца.
Ами овесените ядки(около 100 - 150гр.) ги ям с прясно мляко. А обикновените ядки(фастъци, кишу.. и т.н.) викаш да са 100гр., за тях мисля да си ги гарнирам с кисело мляко. Пък за порциите месо нз.. предполагам 200-300 гр. месо, и към 300 гр. гарнитурата нз..

14.05.10
21:41

Ами сметни си въглехидратите, белтъците и мазнините в този режим и прецени какво да правиш спрямо целите си. ;)

15.05.10
14:02

как се смятат, и каква е скалата примерно колко ми трябват за покачване на мускулна маса, за поддържане или за орелефяване. Да си направя сметката :)

16.05.10
07:34

Ако искаш да свалиш мазнини и едновременно с това да не изгубиш мускулна маса, та дори и да качиш мускулна маса ти трябва невероятно балансиран режим, в който е добре дори и часовете за хранене да са едни и същи. С твоите цели сериозно трябва да ограничиш въглехидратите с висок гликемичен индекс. Ако съдя по себе си, е добре в 18:00 ч ( ако лягаш в 23:30 например) да ти е последното хранене, което съдържа въглехидрати. Бъди много внимателен с изварата, която хапваш преди лягане, понеже е пълно с някакви болкуци които само имитират извара (която трябва да е концентрират белтък), а всъщност са бъкани с някакви въглехидрати. Последният куриоз, които видях е извара, която на 100гр има: Б:4, В:12 !!!, М:4 - това за мен не е извара. 150 гр овес са доста, това са ти близо 510 ккал, повечето от които идват от въглехидрати - по-скоро намали овеса и си добави мляко, за да се вместиш в около 350 ккал, например 70гр овес + 250 мл мляко. Стреми се да са ти изравнени храненията - не едното да е много обилно, а другото да е недостатъчно. Яж много зеленчуци, поне сега това е лесно и вече са евтини. Избягвай комбинацията на животински мазнини с бързи въглехидрати като картофите. Ако ядеш 100гр фъстъци с допълнително кисело мляко към тях... не само няма да свашил мазнини, а може и да качиш, 100гр са ти 560 ккал + кисело мляко.... Все пак тежиш 80кг, не 120кг и трябва да се съобразяваш с това.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1