Дневникът на Съни:)

Темата е заключена.

13.05.10
09:05

Здравейте,
отдавна Ви чета и научавам страшно много полезна информация от сайта и форума за начини на хранене,за спорт и т.н.
Накратко за мен и моите цели:на 21 години съм,висока 168 см,тежа 48-49 кг.Тренирала съм дълго време лека атлетика и харесвам тялото си,стегнато е и целя поддържане на килограми.Спорта ми в момента е 3 пъти седмично фитнес,правя леки тренировки,обикновено до 40 минути кардио на пътека или степер,после малко аддуктор и абдуктор 3 серии на всяко по 30 с 30 кг.Коремни преси няколко вида,1 серия от 100 от всички видове,лег екстензии 3 серии по 30 с 30 кг,понякога и кърл машина и мъртва тяга и глутеус,зависи колко време имам.Идеята ми е да се раздвижвам...После вечер карам по около час колело в парка.Често ходя и на планински преходи пешеходни по около 6-7 часа на ден вървене.(поне веднъж в месеца).2 пъти седмично плуване +сауна.
Идеята на дневника ми е основно да си записвам храната...Основно принципите на хранене са ми доста прости-ям всичко без тестено,сладко(плодове ям,но без грозде и банани),твърде мазно-например пържено.Разбира се понякога ако съм на РД например хапвам малко торта.Не пия хранителни добавки.Не пия и кафе.Алкохол-само петък или събота и то по 1-2 бири.Обикновено предпочитам да си планирам предварително храната за седмицата,тъй като ми е по-лесно така.
Започвам с менюто си за вчера:
08:00 чаша зелен чай,200 г кисело мляко домашно заквасено с 3 с.л.овесени ядки,мед орехи и ленено семе
11:00 50 г сурови лешници
13:00 скумрия печена на скара около 200 г,салата от спанак,зеле,цвекло,моркови,маслини,малко сирене Фета,малко настъргани орехи и зехтин
16:00 Филия Вита с млечен пастет и пуешка шунка
20:00 шопска салата,пилешко филе на скара около 200 г
Вода пия около 2 л на ден и чай към 1,5 л.
Как Ви се струва?Ще се радвам на Вашите препоръки!
Поздрави и успешен ден!

14.05.10
06:05

Вчера беше много готин ден,с много хубави новини и въобще...супер,супер:)
Храната ми беше следната:
08:00 чаша зелен чай с малко пълномаслено мляко в него,филия зърнена мозайка намазана с Ескуиза и 2 парчета пуешка шунка върху нея
10.30 10 бразилски ореха
13:00 спаначена супа, 200 г пилешко филе на скара,сготвено с моцарела
16:00 фреш портокал, 2 домашно сготвени спаначени крекера (мммм...)
20:00 скумрия с доматен сос на фурна,около 200 г
Водата за целия ден,около 2 л,чай към 1 л.
Фитнеса беше малко айляшки:1 час кардио,малко роуинг машина,аддуктор и абдуктор 3Х30 повторения с 30 кг на всеки уред.И 200 коремни преси.Ама после...2 часа каране на колело,от които 30 минути по много здрав баир:)Уххх,беше супер хубаво!
Поздрави и хубав ден!

14.05.10
07:28

Отдавна не съм чела толкова хубав дневник, с толкова последователна и добра храна. Поздравления :)
За мен тренировките са с твърде много повторения, но пък за теб сигурно са добре и служат на целите ти.
Поздрави :)

14.05.10
07:37

казано от Anelia на 14.05.10, 07:28:

За мен тренировките са с твърде много повторения, но пък за теб сигурно са добре и служат на целите ти.

Накара ме да прочета по-задълбочено тренировката....200 коремни преси?! Виж това по-добре.

14.05.10
08:07

От към хранене си перфектна, поздравления!

14.05.10
08:09

Inis,мерси за статията, много интересно и полезно.Значи да ги намалявам тези коремни преси,аз от много време ги правя и не усещам някакъв дискомфорт,ама знае ли някой след време как ще е...Мисля да наблегна повече на тези от вис  и на обратните,мислите ли,че 3 серии по 20,4 пъти в седмицата е ОК?Мисля да включа и вакуумките.Какво друго бихте ми препоръчали за релеф на корема,нямам мазнини за чистене.
Разпитвам така,че не съм много навътре с фитнеса , но имам желание да се науча!
Мерси предварително!

15.05.10
06:41

Вчера бях на РД, нямаше омазване с храна и алкохол от моя страна:)
Храната...
08:00 кисело мляко 3% с нарязан ананас,към 150 г,чаша зелен чай с пълномаслено мляко да го охладя:)
11:00 мюсли бар от Стар бъкс,май не трябваше да го ям,много сладко това нещо бе,ама изглеждаше вкусно и си взех
13:00 зеленчуци барбекю и 1/2 скумрия на скара
16:30 филия вита намазана с Ескуиза и парче домат и шунка върху нея
19:30 пилешки хапки със сирена,станаха леко мазнички,но пък адски вкусни.
И 2 чаши бяло вино...тц тц тц...
Вчера не бях на фитнес,но спорта беше 30 км каране на колело,11 обиколки на стадиона до нас по 400 м.Скачане на стълби с двата крака до горе на стадиона 4 пъти,уф много кофти това,от едно време го мразя от тренировките по лека атлетика,ама вчера кво се пристеих за това упражнение,хаха:)
Кажете за коремните преси и за упражнения за корем нещо по мойте терзания.
Поздрави и успешен ден!:)

15.05.10
07:27

казано от Sunny_Funny на 14.05.10, 08:09:

Inis,мерси за статията, много интересно и полезно.Значи да ги намалявам тези коремни преси,аз от много време ги правя и не усещам някакъв дискомфорт,ама знае ли някой след време как ще е...Мисля да наблегна повече на тези от вис  и на обратните,мислите ли,че 3 серии по 20,4 пъти в седмицата е ОК?Мисля да включа и вакуумките.Какво друго бихте ми препоръчали за релеф на корема,нямам мазнини за чистене.
Разпитвам така,че не съм много навътре с фитнеса , но имам желание да се науча!
Мерси предварително!

Здрасти и от мен  аз  все още търся баланса в тренировките и тепърва ще се уча на много неща , но и аз мислех в началото като теб , че правенето на много коремни преси е добър вариант виж стр.2 http://www.bb-team.org/forums/viewthread/44535/P15/
от моя дневник постовете на Инис там има доста безценни съвети за корем и за тренировките като цяло

Мнението беше редактирано от Neni на 15.05.10 07:29.

17.05.10
07:01

Здрасти,
след краткия уикенд днес се чувствам много изморена и стомаха ми се чувства много зле,защото скоро ще ми идва и съм тотално без тонус и енергия.За двата дни менютата ми са:
събота:09:30 зелен чай с малко мляко,2 филийки зърнена мозайка намазани с извара и малко пуешко филе
12:00 зеленчуци на барбекю с чеснов сос(кисело мляко+чесън и копър),150 г пилешко филе на скара
14:30 30 г сурово кашу
19:30 пилешко със същия чеснов сос,който ми остана от обяд
23:00 2 хапки ягодова торта(бях на РД и ми се хапваше малко).
Течности за деня 2 л,фреш портокал 500 мл,чай 1 л,2 чаши бяло полусухо вино
В събота спорта за деня беше-2 часа каране на колело,3 км бягане
неделя съответно се събудих чак в 11:00 и хапнах 1/2 кофичка кисело мляко с 1 ябълка кисела малка
14:00 зелена салата с риба тон,доста салата към 400 г
17:00 фреш портокал
20:00 скумрия на скара към 300 г,шопска салата с извара вместо сирене за гарнитура
Неделя бях на басейн,20 дължини по 50 м,2 часа каране на колело
Дне съм на фитнес...и ще видим каква тренировка ще спретна,Neni,подробно прочетох дневника ти и съветите на inis и доста неща ми светнаха,така че ще видим какви ще ги сколасам довечера:)
Поздрави на всички и леко начало на седмицата....

Мнението беше редактирано от Sunny_Funny на 17.05.10 09:20.

18.05.10
09:02

Гадост,болна съм от вчера и се чувствам ужасно.Съответно тренировка нямаше и адски много ме е яд,обаче някакъв вирус ме е тръшнал с главоболие,повръщане и температура.
Храната беше много малко,много тъпа и малко от нея остана в стомаха ми.Днес засега само варени картофи ми понася стомаха.
Та вчера си закусих с кисело мляко и малко ананас+2 с.л.овесени ядки и зелен чай
В 12:00 една копривена супа с около 150 г пилешки дробчета и... в 2 следобед ги върнах
Беше ми много гадно и към 4 изядох 1 препечена филийка вита с малко шунка
Вечерта пак само супа.
Тъпо,знам...
Надявам се до 2-3 дни да съм пушка.:)

18.05.10
13:03

Бързо оздравяване!

18.05.10
20:31

В такива моменти не трябва да се обвиняваш, никой не е застрахован. Сега само гледай да си почиваш, за да може по-бързо да се оправиш! ;-)

20.05.10
06:36

Здрасти,
ето пак се завръщам,оздравяла,или поне доста по-добре.Поне енергията ми си е на място и всичко изглежда добре.
Последните дни храната беше добре,в количество доста по-малко от нормалния прием за мен(към 1000 ккал на ден приемах тези дни),но пък поне качествена.Просто нямах апетит и наблягах на чайчета,плодове,но иначе си хапвах копривена каша,спанак с кафяв ориз,пилешко с гъбен сос и промишлени количества зеленчуци.
Вчера отидох и до залата,тренировката ми беше следната.
Кардио : пътека 40 мин,редуване на бързо и бавно темпо,общо 5 км(или мили,не знам в какви мерни единици излиза инфо-то на тея уреди)
Хипер екстензии 3 серии по 30
Обратни коремни преси 3 серии по 15
Коремни преси от вис 3 серии по 15
Аддуктор машина 3 серии по 30,с 30 кг
Абдуктор машина 3 серии по 30,с 30 кг
Лег екстеншън 3 серии по 30,с 30 кг
Кардио 30 мин колело,интервално
Изпотих се доста...
Мисля тези дни храната да е в малко по-калорична,защото от тъпия грип и липсата на апетит съм 47 кг пак!На 48,5 се чувствам най-добре по-принцип,сега се чувствам твърде как да кажа...кокалеста.И в тоя ред на мисли,някой да знае начин(упражнения някви ли,не знам),с които да се прикрият кокалите на ханша,много гадно като си обличаш нещо с ниска талия да ти стърчат така настрани...
Днешното меню е планирано така:
08:00 250 г кисело мляко 2% с овесени ядки,ленено семе и лъжичка мед,после 1 малък банан,300 мл зелен чай(адски много ми харесва и вкуса и аромата и ме събужда)
10:30 мюсли бар Био(бе не знам колко е Био,ама е вкусен)
13:00 ризото от кафяв ориз с манатарки към 200 г,филийка зърнена мозайка с маслинова паста
15:00 30 г сурови лешници
17:30 1 варено яйце с малко извара
20:00 пилешки шишчета на скара със зеленчуци около тях,към 300 г двете ми ги изтеглиха
Вода,както всеки ден към 2,5 л,чай към литър.
Мнения,коментари,критики???:)
Усмихнат ден:)

Мнението беше редактирано от Sunny_Funny на 20.05.10 06:37.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1