Не на големите прасци

02.05.10
16:13

Здравейте,

първо дано ме приемете на сериозно! :)

Второ наистина се интересувам дали и как е възможно да се смали размера на пръсеца?

Може би за някои тази идея ще прозвучи абсурдна, но за други това може да се е превърнало във фикс идея.
А за да може всичко да протича в рамките на нормалното, трябва да сме информирани и за подобни въпроси! :)
Пиша в раздела за жени, тъй като питането ми бе отправено от жена! :)

Та, някой може ли даде съвет дали/как е възможно да се намали размера на прасеца. Може би става въпрос за оформеня, чрез серия от упражнения почти без тежести, с цел единствено стягане на мускула и извайването му; може би упражнения, които натоварват вътрешната част на прасеца?

Друг въпрос... има случаи, при които хора, стъпват основно на пръсти, а не на цялото ходило. В такъв случай е нормално да натоварват прасеца. Въпросът ми е дали може да дадете съвети за правилно тичане, при което да не се натоварва основно коляното или прасеца, а целия крак?

Благодаря Ви предварително!

02.05.10
19:31

Не е зле да се даде малко повече информация за конкретния индивид с този проблем,защото това ,че е момиче само по себе си не е достатъчно.Имам предвид тегло(наднормено ли е),двигателни навици(или липса на такива) и тнт.При развита хипертрофия на прасеца било то в следствие на завишено лично тегло и/или  сериозна двигателна активност,която често е съпътстваща(та дори и прекарване на много часове, ежедневно на крака), обиколката му може да бъде намалена...чрез претрениране :) .Задължително обаче трябва да се работи с много малки тежести и колкото е възможно повече повторения.

Мнението беше редактирано от малкия113 на 02.05.10 19:35.

02.05.10
22:09

казано от малкия113 на 02.05.10, 19:31:

Не е зле да се даде малко повече информация за конкретния индивид с този проблем,защото това ,че е момиче само по себе си не е достатъчно.Имам предвид тегло(наднормено ли е),двигателни навици(или липса на такива) и тнт.При развита хипертрофия на прасеца било то в следствие на завишено лично тегло и/или  сериозна двигателна активност,която често е съпътстваща(та дори и прекарване на много часове, ежедневно на крака), обиколката му може да бъде намалена...чрез претрениране :) .Задължително обаче трябва да се работи с много малки тежести и колкото е възможно повече повторения.

здрасти,

ами теглото не е надномерно ... на пръв поглед : височината е до 165см/ теглото е не повече от 45кг. До колкото съм запознат практикува се бягане, с цел поддържане на тонус, никакви други по-сериозни тренировки за отслабване или повишаване на мускулна маса.

Сега видях, че и друг потребител има подобно питане : http://www.bb-team.org/forums/viewthread/23097/

така, че ако решите, че темите идват в повече изтрийте моята.

Благодаря! :)

03.05.10
18:41

Претрениране на прасец ?! Доста пот ще се излее...

03.05.10
18:44

Бих казал, че на практика е невъзможно да се претренира. Но дори да може - по интересното е какво ще стане, като спре да го тренира и му се даде възможност да се възстанови.

03.05.10
21:30

казано от Петко К на 03.05.10, 18:44:

Бих казал, че на практика е невъзможно да се претренира. Но дори да може - по интересното е какво ще стане, като спре да го тренира и му се даде възможност да се възстанови.

Ще си възвърне нормалната форма,каквато би имал при същите останали условия,но без тренировка  :)  ,какво друго би могло да стане.Какво се случва с някой,който престане да тренира...back to normal .Мога по същата аналогия да попитам какво би се получило ако се обездвижи за известно време,за да атрофира(каквито мнения бяха дадени в другата тема за прасец) и след това отново влезе в нормалния си ритъм на живот(веднага се сещам за прясно свален гипс на крайник)...ами пак същото, каквото би се получило при спиране на тренировките за претрениране.И какъв е извода...нещо действа докато се прилага(и когато това спре се връща към генетично програмираното,за което специални усилия не трябват-най-грубо казано).Разбира се тук говорим за сценарий,при който прасеца е генетически добре развит,а не вследствие на някаква спортна дейност(в противен случай решението е лесно,спира се или се ограничава/променя конкретната спортна дейност).Ако говорим конкретно за повече мастна тъкан в прасеца, то решението пак би било много повторения с малка тежест.А иначе съм на мнение,че всеки мускул може да бъде претрениран...въпрос на тренировка и най-вече възстановяване(или по-скоро липса на такова) ;-),дали си струва усилията го решава всеки индивидуално.На мен ми е чудно друго,как се обездвижва прасец на човек в едно нормално ежедневие ,това дали е приложимо е въпроса :)

Мнението беше редактирано от малкия113 на 03.05.10 23:39.

03.05.10
21:47

малкия113 - благодаря за мнението.

Може да Ви прозвуча странно, но какво по-точно означава един мускул да апотрофира.

Проблема с въпросната личност е, че от мен се иска съвет, който не съм подготвен да дам ... затова се обърнах и към Вас! :)

Както обаче предположих, нужни са повече упражнения със съвсем леки тежести и да речем промяна в начина на бягане. Навярно човека, не е запонат напълно добре с движението на крака и натоварването на мускулите. Но ще дам съвета, ако той си реши, ще се възползва, ще му се радваме на “хубавите” прасци и те това е! :)

Благодаря Ви, още веднъж! :)

03.05.10
22:12

Според мен не си струват усилията - това са загубени часове, които могат да се използват за нещо смислено.
От многото повторения и опити да се претренира, най-много да нарастне още. Всъщност, една от класическите методики за развитието му е да се тренира всеки ден. А и прасеца, подобно на бедрата хипертрофира лесно от многото повторения.
И дори да намалее от претрениране, то това ще е временно. Не случайно питах какво ще стане като спре да се тренира или се намали натоварването му. Ами на първо време - ще настъпи суперкомпенсация, т.е., ще нарастне отново до предишните си размери и даже ще ги задмине. Не може цял живот да си претоварва прасеца, за да го държи малък. Рано или късно той ще се приспособи и ще свръхкомпенсира. А и един от най-често използваните методики да дръпне дадена група е да се претренира умишлено, след което да и се даде време да се възстанови. Не съм сигурен, че може да се претренира само една група. Временно да, но в общ план - тялото рано или късно ще я свръхвъзстанови.
П.П. Тук в нечии дневник гледах, човека си тренираше прасеца със серии от по 100 повторения и му растяха доста добре :)
А, и още нещо - ако досега не е тренирала прасец, да не започва тепърва ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 03.05.10 22:32.

03.05.10
22:37

казано от orimcho на 03.05.10, 21:47:

малкия113 - благодаря за мнението.

Може да Ви прозвуча странно, но какво по-точно означава един мускул да апотрофира.

Проблема с въпросната личност е, че от мен се иска съвет, който не съм подготвен да дам ... затова се обърнах и към Вас! :)

Както обаче предположих, нужни са повече упражнения със съвсем леки тежести и да речем промяна в начина на бягане. Навярно човека, не е запонат напълно добре с движението на крака и натоварването на мускулите. Но ще дам съвета, ако той си реши, ще се възползва, ще му се радваме на “хубавите” прасци и те това е! :)

Благодаря Ви, още веднъж! :)

Вероятно имаш предвид да атрофира,означава да намалее размера( в случая обиколката на прасеца).А иначе нека заложи на редовно бягане на дълги дистанции с нормално темпо.А ако реши да експериментира с атрофията да се качи на високи токчета за по голямата част от денонощието :-)

Мнението беше редактирано от малкия113 на 03.05.10 23:42.

04.05.10
03:27

Може да се тренират бедра с много повторения с малка тежест, за да нарастне целия крак и да е по-съразмерен. Но иначе да се мъчиш да си смъкваш мускул, който е пораснал, защото явно е нужен на тялото (не е от тренировки), ми се струва изгубена кауза.

04.05.10
12:00

Така е,да се бориш с генетично предопределеното не е лесно,но мнозина го правят ежедневно  :)  .Дали в случая с прасците си заслужава е отново индивидуален въпрос,както съм написал и по-горе, затова и всеки си има собствено мнение, аз лично бих го правил ако ме притеснява външния им вид, по същия начин както и ежедневно работя за тялото си.Трудна работа е и изисква много усилия, но това му е хубавото на този спорт, че казваш Не на природата и Аз мога по-добре, мога да изглеждам както на мен ми харесва.А и процеса е обратим,когато ми омръзне да се боря с ограниченията на тялото си -спирам,генетиката казва своето.Както Петко К спомена следва суперкомпенсация,която обаче допълвам е временна,т.е. докато “очаква” прасеца подобно натоварване и ако такова дълго време не последва, отново се свива до изходните си размери.Да го кажа така, не посочвам някакво универсално решение на проблема,а какво аз бих направил в подобен случай.Някои биха действали като мен, други не и по-добре ,че е така :)

05.05.10
08:24

Благодаря, за отворите Ви и съветите! :)

Да опрелено и на мен ми звучи странно, когато някой е постигнал нещо с тялото си, след определен период да желае да намали размера на всичко постигнато! :)

В такива моменти, гледаш да не реагираш с “изненадана физиономия”, а да проявиш малко разбиране и да се опиташ да дадеш съвет/отговор! :)

05.05.10
14:02

казано от orimcho на 02.05.10, 22:09:

... на пръв поглед : височината е до 165см/ теглото е не повече от 45кг...

Здравей, orimcho!

Тъй като не сме виждали въпросната личност, ми е много странно, какъв супер-хипер-дупер развит прасец би имала при тези мерки  :ohh: ?!? 45 кг са твърде малко за този ръст, не мислите ли?.

Отделно, добре оформен и мускулест прасец си е много секси, за разлика от рекламните клечки за зъби, които се разхождат недохранени наоколо... Вижте професионалните танцьорки, балерини, лекоатлетки... Но това си е мое мнение.

10.05.10
07:18

тези мерки и въпроса ми говорят за  хилава отпусната и с недоразвита мускулатура мацка с комплекс че й е пораснал мускул където най-малко очаква
струва ми се абсурдно да си” топиш”мускулите били те на прасеца или зад ушите ;-P
и моите прасци са цели 37см ама бедрата ми са почти 58 така че не са ми проблем и отдавна се приемам такава едричка и ми харесва да изглеждам по-яка :coolhmm:
защо не и предложиш да поработи върху себе си и да направи едни здрави бедра,гръб и рамене и няма да има проблем че прасците й са твърде големи за хилавото тяло
всичко е въпрос на самовъзприятие
а по този въпрос ето една много поучителна статия:
http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=4&b=225

КИ

12.05.10
08:11

По повод написаното от QueenKobra и това, че следя темата с интерес, тъй като имам същия проблем, ще дам мерките си -  прасеца ми е 40 см, а бедрото 54 см - ужас, нали... Наистина ме е адски неприятно с тия големи прасци в комбинация с широки глезени. Търся решение на проблема, но почвам да се отчайвам. Ако някой има предложение какво мога да направя, ще съм благодарна.
PS QueenKobra, и аз по принцип съм от Велико Търново, започвам да се замислям да не би големите обиколки на прасците да са  от стълбите в града?...това съвсем сериозно.

Мнението беше редактирано от Кифла на 12.05.10 08:14.

12.05.10
09:29

казано от Кифла на 12.05.10, 08:11:

...следя темата с интерес, тъй като имам същия проблем, ще дам мерките си -  прасеца ми е 40 см, а бедрото 54 см - ужас, нали...

Не, не е ужас. Всъщност, колкото по-голямо е сътношението прасец/бедро, толкова по-строен изглежда крака.

Наистина ме е адски неприятно с тия големи прасци в комбинация с широки глезени.

Ако глезена е широк, това не може да се промени, генетично е. В този случай е по-добре да имаш по-голям прасец на фона на който глезена ще е съразмерен. Ако направиш грешката да намалиш прасеца, глезена ще остане твърде широк за крака ти и със сигурност няма да стои добре.

Търся решение на проблема, но почвам да се отчайвам. Ако някой има предложение какво мога да направя, ще съм благодарна.

Не мисля, че имаш проблем.

Мнението беше редактирано от Vic на 12.05.10 10:57.

КИ

12.05.10
10:30

Vic, благодаря за бързата реакция и мнението ти. Явно наистина ще трябва да свикна с факта и да почна да си харесвам краката.
Радвам се да чуя/прочета подобно мъжко мнение на фона на всеобщо разпространената представа за хубави крака(слаби). 
По принцип не мисля постоянно за това и съм го приела до някъде, но като чета подобни теми и се сещам. И почва едно мислене, едно чудене какво да предприема, но явно няма смисъл от това.Даже ме беше срам да си напиша мерките, ама викам какво значение има, поне консултация може да получа. Продължавам с тренировките и което можем ще променяме, другото е генетика. Все пак тренирам любителски, а не професионално. Какво успокоение...:)

14.05.10
16:21

кво да ти кажа-баири,стъпала-направо всички търновци са с едни гигантски прасци като попай моряка и ги е срам да излязат на улицата ;-P
споко-имаш стройни бедра и тва е супер
прасците са предимно мускул така че малко можеш да им промениш размера
обаче с всички тия добаеки написани в профила едва ли тренираш само любителски :P

КИ

15.05.10
07:25

Изцяло любителски тренирам.Целите ми изцяло са свързани с усещането за тялото ми. Първоначалната ми идея беше да сваля килограми, след което това остана на заден план. Макар че го постигнах и продължавам да напредвам. Сегашната ми цел е да се чувствам и изглеждам добре, като това е относително понятие - поне аз да се харесвам.:) Марките, които съм посочила, са предпочитани. Но добавките, които пия, са предимно витамини, карнитин и протеин. Нищо професионално :D

15.05.10
17:27

браво,сестро,трябва да се вдига :P
големите прасци се преживяват,голямото шкембе е голям проблем
така че нека да сме си все стройни и елегантни
успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1