30.11.09
11:36
Khalipa’s Challenge
* 5 rounds Cindy (5 pullus + 10 pushups + 15 air squats)
* 10 Clean & Jerk 60 kgs
* 5 rounds Cindy
* 10 Clean & Jerk 60 kgs
* 5 rounds Cindy
For time.
Забележка:
Техниката на Clean&Jerk; е свободна, т.е. може да се изпълнява с Power Clean или Squat Clean, с Push Press или Push Jerk.
Jason Khalipa - лично тегло около 95 кг, един от топ кросфитерите по света, победител на CrossFit Games 2008 .
Темата беше редактирана от Vic на 25.10.10 08:46.
еми, официално Slavko’s back in business..:)))
от 12.10…това ми е първия комплекс...
11,50мин., времето в жалко, но съм доволен много, че пак усетих истински какво беше да ти се изпънат жиличките и да ти отмалеят ръцете...
clean and jerk na 65кг.(втората серия беше някакъв ужас...), доста тегава последна част на Cindy, лицевите-зле много, но вчера правих лег 10х3х100кг. и днес имах яка треска, но отчитайки факта, че аз винаги тренирам неотпочинал си е нещо нормално.
комплекса е поносим, ако си на 100% готов.
казано от slavko на 01.12.09, 18:48:
11,50мин., времето в жалко, но съм доволен много, че пак усетих истински какво беше да ти се изпънат жиличките и да ти отмалеят ръцете...
clean and jerk na 65кг.(втората серия беше някакъв ужас...), доста тегава последна част на Cindy, лицевите-зле много, но вчера правих лег 10х3х100кг. и днес имах яка треска, но отчитайки факта, че аз винаги тренирам неотпочинал си е нещо нормално.комплекса е поносим, ако си на 100% готов.
Славко!
Ти бъзикаш ли се :bug: ?
Искаш да кажеш, че си направил 15 рунда Синди и 2 х 10 Clean & Jerk за 11:50 мин?!? Khalipa го прави за 13:33 мин! Само Bionic съм виждал да го прави маaaлко по-бързо.
Хмм... не мисля, че аз съм в състояние да го направя по-бързо от 15:00 мин.
аз като се бъзикам си казвам...
това е времето и килата си бяха 65…няма просто кой да ме снима и тва е...!!!
но ето един комплекс, който можем да направим с теб на Варна...вече имаш два лоста все пак :)))
казано от slavko на 02.12.09, 22:02:
аз като се бъзикам си казвам...
това е времето и килата си бяха 65…няма просто кой да ме снима и тва е...!!!
Славко!
Въобще не се съмнявам, че си бърз и издръжлив, нали сме тренирали заедно. Мога да се меря с теб и евентуално да те победя на комплекси, които са кратки (до 3-4 мин) или изискват по-големи тежести и не включват бягане ;-) .
Просто направих малко аритметика:
1 рунд Синди (5 набирания + 10 лицеви опори + 15 клека) се прави за грубо 35 сек, 40 сек с качването и слизането от лоста. 15 рунда са 15 х 40 = 600 сек или 10 мин
2 рунда х 10 повт Clean & Jerk e 2 мин (мисля, че по 6 сек на повторение е нормално при умора).
Ето, че станаха 12 мин, през които правиш всичко като машина, без НИКАКВО ПРЕКЪСВАНЕ. Аз със сигурност не съм в състояние да го направя, което не значи, че ти не можеш.
П.П. Славко, вземи и направи едно Синди, като гледам, може да завъртиш едно 27-28 рунда. Аз досега съм успявал най-много 22.
ами сметките не знам как са, ще се покаже на живо...
Синди съм правил и рундовете бяха 22-23…
Аз също знам за момчета, дето Ефо ги тренира, които ако им видиш постиженията, ще си кажеш, че са научна фантастика(поне аз така реагирах), но...затова е най-добре на лято да се сберем всички и да си ги премерим нещата..:))))
и е нещо друго се сетих, ти Вики знаеше ли кой е Мико Сало(шампиона за 2009), а Калипа кой слагаше Калипа-та в сметките(шампиона за 2008)-че те даже не го си снимаха, докато не го обявиха за победител...!!!
Роб Орландо къде беше на тези игри, Джош Евърет...да не говорим за OPT(крампи тва-онова, дехидратиран, абе за всички е еднакво..!!!)
виждаш англиийския щангист какъв Кинг-Конг прави, Роб Орландо “Фран” с една ръка...е да, ама ако излезат на скоростно-силови комплески за издръжливост, ще изскочи някоя шишарка, дето малко от-малко пипа щангата и ще ги начупи...
Вторник, 08.12.2009
Khalipa’s Challenge
Време:
08.12.2009 - 19:02 мин
Първите 5 рунда на Синди за 03:15 мин, чудесно темпо. След първия рунд на Clean&Jerk; стана доста тегаво, клековете много забавяха темпото. Бях размазан накрая.
Мнението беше редактирано от Vic на 09.12.09 06:23.
11.12.09
18:01
Лудницааа ! Нямам търпение и аз да пробвам за какво време ще го направя тоя комплекс.
п.с.
Какво трябва да е съотношението за тежестта на щангата и лично тегло. При тос е 60/ 95 , т.е. за 70кг човек трябва да е около 44 кг?
тежестта тук е фиксирана, но никой няма да ти се скара ако сложиш 50кг. примерно...въпроса е дали вътрешно ще ти е комфортно като знаеш, че не са това килата...
казано от introducer на 11.12.09, 18:01:
Лудницааа ! Нямам търпение и аз да пробвам за какво време ще го направя тоя комплекс.
п.с.
Какво трябва да е съотношението за тежестта на щангата и лично тегло. При тос е 60/ 95 , т.е. за 70кг човек трябва да е около 44 кг?
Както писа Славко, тук тежестта е фиксирана. Идеята е да се свърши определена работа за възможно най-кратко време.
Един по-тежък атлет би имал предимство в Clean & Jerk, но по-лекия ще е по-бърз на движенията със собствено тегло, така, че нещата се изравняват :) .
Вторник, 23.03.2010
Khalipa’s Challenge
Време:
08.12.2009 - 19:02 мин
23.03.2010 - 16.52 мин
Clean&Jerk; доста объркват ритъма. Комбинацията е тежка. Комплексът си заслужава!
11.05.10
18:08
Утре го пробвам, гоня време под 20 минути :)
11.05.10
19:53
Е тоя Славко е нечовек 11 и 50 мин. луда работа.. Браво човек :) Ще ми е интересно да тренирам някой път с вас ама са ми далече Варна и Плевен.. Най-близо ми Пловдив при livetolift.. (от Хасково съм) ама трябва някой път да направим някво събиране на кросфитърите хаха:)
11.05.10
20:05
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/43372/ виж тази тема :)
11.05.10
20:22
Това ще го пробвам утре, само че Clean&Jerk; с 50кг щанга.
12.05.10
11:28
22:12, доста тежък комплекс. За пръв път ми се случва да нямам въздух. Много труден преход между първия джърк и второто синди. Едвам го завърших.
казано от GreyKnight на 12.05.10, 11:28:
22:12, доста тежък комплекс. За пръв път ми се случва да нямам въздух. Много труден преход между първия джърк и второто синди. Едвам го завърших.
Гадничко се накъсва ритъма, нали? И аз го установих първия път. Ще видиш, че следващия път ще се справиш значително по-добре. Як комплекс!
12.05.10
16:57
Вик, следващия път, когато го направя, ще гоня по-добър резултат от твоя! Първите пет рунда Синди ги свърших някъде за 2 минути и 30 секунди, но джърковете ме смачкаха и набиранията станаха много бавни...
поздрави и от мен...набиранията те спъват и за другите комплекси съм забелязал...
12.05.10
20:00
32 минути , хахахах , доста зле.
Мисля, че като за първия ми сблъсък с кросфита, скочих на прекалено силен комплекс.Напълно подкрепям горното мнение, след първия clean&jerk; умрях.Иначе ако вървях със същото темпо щях да го изкарам за 24-25 минути.
12.05.10
20:38
Много си прав, дядо. На клековете и лицевите не спирам, дори на 15-16 рунд Синди, но просто спирам да се набирам, дори и по едничко не мога да ги правя... Стават някакви гърчави, гадни, грозни...
казано от RogerF на 12.05.10, 20:00:
32 минути , хахахах , доста зле.
Мисля, че като за първия ми сблъсък с кросфита, скочих на прекалено силен комплекс.Напълно подкрепям горното мнение, след първия clean&jerk; умрях.Иначе ако вървях със същото темпо щях да го изкарам за 24-25 минути.
Първи сблъсък, Десо? Наистина си скочил надълбоко. Следващата седмица опитай само Cindy, като се стараеш да завършваш 1 рунд за 1 минута. Ако си достатъчно бърз и силен, ще завършваш рунда за 30-35 сек, а остатъка от минутата можеш да раздишаш. Така се прави Chelsea (30 рунда за 30 мин), но и за Cindy ще ти помогне да направиш поне 20 рунда за 20 мин и ще ти подобри ритъма на Khalipas’s Challenge.
Мнението беше редактирано от Vic на 13.05.10 07:05.
14.05.10
18:18
Следващия път, THE BEAR COMPLEX :D
много ме бавиха набиранията, губих поне по 2 секунди на бройка, правих ги чисти без кипинг.Другото което ме предаде е клека, краката ми бяха леш от работния ден преди това, и може би загубих минута-две от размотаващите се билдъри в залата.Реално от първия път можех да мина под 30мин, но това ще го оставя за следващия път.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 14.05.10 18:22.
гледай ги мръсно билдерите...и хвърляй искри..ще се научат да се пазят и да не разтоварват тежестите...поне при мен се отучиха:)
29.12.10
13:47
17:20… БАХТИ ГАДНОТО НЕЩОООООООООООООООООООООООООООООООО
29.12.10
22:30
18.02. Втората десятка беше сигурно най-бавната серия която съм правил в живота си - май около 2 минути го откарах. А всякакви телесни течносто бликат ли, бликат...Добре че не направих Filthy Fifty както го бях планирал
30.12.10
11:11
казано от slavko на 29.12.10, 23:30:
Solomon Kane…ти си вечв в отбора ли бре май френд:)
:) Ще посрамя отбора ако съм там. Вчера успешно приключих с един доста тежък хибриден силов цикъл с меткони във всяка тренировка, и това предизвикателство ми се видя като логичен завършек. Вик преди известно време ме зариби с идеята за Косгроув комплексите, тя се доразви и си е.. майката.
така така...уелкъм:))))
важното е да се адаптира телцето...после е лесно...
Косгроув е яката работа!!!
Вик знае две и двеста:)))
Еха! Браво и на двамата! Според мен сте се справили доста прилично, като за първи опит.
А колко лесен изглежда на хартия...
@ Solomon - Косгроув комплексите са сериозна подготовка, вярвам вече си го усетил. Оттук нататък можеш успешно да компилираш твоята тренировъчна програма и кросфит комплекси за периодично тестване на нивото.
19:20 AsRx; Вчера тренирах 2 пъти и умората си каза думата, клековете след обръщането и изтласкването направо ми направиха краката на дереци.
13.08.14
15:39
13.08.14
Време 18:52мин.