13.05.10
10:29
Искам да попитам мога ли да спазвам НВД и в същото време да увеличавам размера на бицепс.. гърди .... ? защото се пак това е режим за понижаване на теглото и ми е чудно ...
мойта идея е следната
сутрин: кардиоо (да стопявам мазно по корема краката и задник)
вечерта: бицепс ,трицепс,гърди,гръб.. - за ММ
преди кардито мисля да зимам л-карнитин но просто се чудя дали ще има ефект ?? хем да съм на НВД хем да увелича ММ разбира се не говора за 10 санта огоре на рака става въпрос за малко увеличаване ?
Темата беше редактирана от EmPttY на 14.05.10 14:10.
Имат отговор хората, ама не искат да те разочароват. За да качваш ММ и да сваляш мазнини или трябва тепърва да влизаш в зала или да си на АС.
14.05.10
20:44
Пробвай с РБД и имаш по-голям шанс да постигнеш целите си.
а некви противопокозания има ли някой който е бил на НВД например гадене,световъртеж,.. схващания нз ...
Ами да, ако отрежеш калориите ще има от всичко по много. Ако внимаваш няма да има такива неща.
внимавам имаш предвид да спазвам добре грамажите и да не намялавам много ваглехидратите по 2,5 гр телесно тегло а не по 1,5 ?
Ако тепърва започваш да тренираш ще може да се получи желания ефект ,но ако имаш стаж в залата ще е доста трудно.
За да качваш трябва да приемаш повече калории отколкото изразходваш ,а за да сваляш трябва да изразходваш повече отколкото приемаш ,ето защо изглежда почти невъзможно да постигнеш и двете.Пак ти казвам ако си начинаещ ще го направиш ,но ако не си ще трябва да изградиш много добре изградена диета на ротационен принцип при която трябва да си заделиш малко повече време (няма да стане за две седмици..)
Непрекъснато се повтяря, че не можеш/много е трудно да сваляш мазнини и същевременно да качваш ММ. Обаче не е съвсем така, виждал съм го много пъти. Просто става БАВНО. Изисква много постоянство и воля, но е напълно възможно. От НВД може да се чувстваш зле само през първите дни, после всичко си идва на мястото. Според мен обаче НВД + кардио не вървят, а от друга страна щом искаш да изгориш мазно, кардиото си е задължително. Ще се наложи да си намериш балансиран хранителен режим, само с качествени въглехидрати, без въглехидрати с висок ГИ, с много фибри, качествени белтъчини и мазнини и тогава ще можеш да правиш спокойно и кардио и да се радваш на резултата. Л-карнитина не лош, но ако ползваш качествен. Можеш да пиеш и по едно силно кафе преди бягане сутрин, също помага за изгаряне на мазнини. Такива балансирани режими се спазват дълго, но дават ефект, макар и бавен.
казано от Dan Chu на 16.05.10, 16:14:
Непрекъснато се повтяря, че не можеш/много е трудно да сваляш мазнини и същевременно да качваш ММ. Обаче не е съвсем така, виждал съм го много пъти.
И аз съм го виждал! Ама само по форумите !?! :-P
казано от to4ka на 16.05.10, 16:46:
казано от Dan Chu на 16.05.10, 16:14:
Непрекъснато се повтяря, че не можеш/много е трудно да сваляш мазнини и същевременно да качваш ММ. Обаче не е съвсем така, виждал съм го много пъти.
И аз съм го виждал! Ама само по форумите !?! :-P
Ами сложи си учила.
За свалянето на мазнини и качването...аз имам следния случай-започнах да клякам 5х5 преди 3 месеца с 90 кг,а сега го правя със 130 кг.Тогава бедрото ми беше 62,5,а сега е 61.На ВМ-НВД съм.Дали съм свалил сланина или мускул не знам :)
аз съм начинаещ (тренирал съм преди) сега започнах да се занимавам сериозно на 17 години съм тренирам доста и съм доста упорит значи аз както си го представям е следното ВСИЧКО СТАВА БАВНО НО КАЧЕСТВЕНО
топя леко по леко мазно по бедра корем от кардиото +карнитина
а вечерта си помпам масата а харесах НВД зареди белтъците щото са доста повече от въглехидратите но като се замисля има нещо вярно в по балансираните диети защото се пак ми трябва
енергия за кардито и финтеса :Х:Х:Х а НВД не дава доста POWER .. т.е по подбре на РБД ли да бъда.