НВД-ВМ

15.05.10
12:45

До сега бях/съм на ВВД но реших да пробвам как ще ми се отрази НВД-ВМ но имам няколко въпроса :
За прословутите яйца ако ям на ден  от 6 до 10 ЦЕЛИ яйца дали ще е проблем ?
Ако си набавям мазнините от зехтина(като го слагам на салати) проблем ли е ? От зехтин мисля да си набавям 50-60гр. мазнини.
Разбрах ,че трябва да има малко карб.(0,8 до 1,1 Х СТ) тях след трен. да ги приема ,а когато не съм на фитнес мога ли да ги консумирам  във второто ми хранене а не в първото което е след ставане ?
В едно хранене от-до колко мазнини е добре да има ?
Как да ям сметаната и към като да я добавя ?
Може ли да си рпавя на тиган зеленчуци със сметана + месо ?
И този вид режим подходящ ли е за покачване на кг. или по добре е ВВД-то за тези цели ?

Ако можете да отговорите на въпросчетата и ми стане по ясно как/какви/в какво количество храни да ям ще напиша режима и ще се надявам да помагате .

Темата беше редактирана от k1r1I на 15.05.10 12:48.

15.05.10
16:17

Дали ще качваш или сваляш зависи от калориите. Как ще ти се отрази е до организъм. Аз стигам до 12 цели яйца на ден, не съм умрял,трета ръка не ми е порастнала - чувствам се перфе. От зехтин ако е екстра върджин - идеален е. За вългехидратите си ги изчисли ориентировъчно. Предполагам че може и във второто хранене да бутнеш въглените. А до това колко мазнини да има в хранене, сметни си общо мазнините и ги раздели на колкото хранения имаш ;)

Мнението беше редактирано от Vlado89 на 15.05.10 16:18.

15.05.10
16:25

@ Vlado89 мерси за отговора :),утре ще постна менюто което мисля да спазвам горе-долу .
Можели зеленчуците да си ги правя по следния начин:В тиган/тенджера слагам бланширани замразени вече охладени зеленчици докато се запекат (без мазнина) после прибавям сметаната + свареното пилешко и оставям да къкри докато сметаната се сгъсти .Така нарпавената  “манджи” от полезните рецепти ли е или .. ?

Мнението беше редактирано от k1r1I на 15.05.10 16:26.

15.05.10
16:47

Храната ще е нещо от сорта ,кажете ако някъде нещо е в малко или в голямо количество .

1) 4-5 вар.яйца + 100гр. сирене/ или  4вар.яйца + 100гр.извара + 30-40тина гр. масло
2) Протеин + 70гр. сурови ядки
3) сандвичи (пуешко филе ,зеленчук , хляб ‘’вита’’ )
4) пилешко/свинско/риба + зеле,морково или зелена слата с 3 с.л. зехтин
5) 4 до 6 яйца + масло/сирене
6) пилешко + задушени зеленчуци със 100мл. сметана 35%
7) извара + маслини (когато мога ,че понякога ми се доспива по рано и ме мързи да го правя)

Когато съм на фитнес въглените мисля да ги приема след фитнеса ,а на мястото на 3-тото хранене да добавя шоколадче Линд 99%
Нещо такова мисля да е менюта какви са ви мренията дали е добро за НВД-ВМ за покачване на ММ за момче на 18год. 77кг. 178
Мазнините ще са около 200-250макс. белтъчините около 200-210 въглените 60-80 някъде ще гледам да са

Мнението беше редактирано от k1r1I на 15.05.10 16:47.

15.05.10
17:39

Нещо подобно е моето хранене, въпреки че неуспявам винаги да съм толкова на ниво поради финансови причини ;) Но аз съм по скоро на РБД а не на НВД-ВМ и въглените ми са около 150-300 на ден а мазнините около 100-150. Мисля че ако спазваш режима както си го написал, ще си изключително доволен ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1