15.05.10
18:42
Оперираха ме от апендисит преди 2 месеца, и вече се чувствам супер, само че личната лекарка не ми дава да тренирам за да не направя някоя херния. Хирурга дето ме резна каза че след 2 месеца мога да тичам и да играя футбол.
Ако може някой от форума претърпял такава интервенция да каже кога е нормално да се почне кардио, и малко футбол, а пък за дигане мисля да изчакам поне 6 месеца след операцията.
П.с. С кардиото мога ли да взимам Л- Карнитин, че качих доста килца от това застояване вкъщи.
Мерси !
Аз бих слушал хирурга. Нямаш ли скоро контролен преглед при него, или пък поне телефон, за да го питаш?
Ами след последния болничен каза че няма нужда от повече прегледи, всичко било наред, телефон нямам. Личната казва до 6 месеца ама ми се струва много.
Не чувствам никакви болки, пък и няма да тичам много, около 2-3 обиколко на стадиона, че вече съм 7 килограма отгоре.
Батка ти ако слушаш лекарите направо се откажи от спорта ! Те винаги когато дават някви срокове в които ти казват да не тренираш едно, че от неразбиране и друго от презастраховка винаги казват в пъти по дълъг срок от този който е реалния, за да поченеш да тренираш пак. Вчера като си прелиствах стари броеве на Мускули и Фитнес точно попаднах, на историята на Емо Скорчев, който беше претърпял много тежка травма и след усложненията лекарите са му казвали да забрави да залата, но май не са позанали както и в много други случаи. Емо е претърпял счупване на двете ръце и Доцента, който го е оперирал по спешност и му е попставил пирони за фиксиране на коста, не си е свършил работата, както трябва и ръката като е почнала да му се потдува и наще лекари чак след 2 месеца са разбрали, че той има инфекция с остеомелит. Тогава мъките почват, операции, рязане на месо, венозни антибиотци, обаче работата не е била хич добре и е заминал за лечение в Германия, където лекарите дори са мислили за ампутация. Ръката направо му се е била стопила без никви мускули, лекарите все пак са го оперирали и след 9 часа операция в която са му поставили антибиотик под формата на перли в коста , за да може да се пребори с инфекцията и металофикстори, също и присаждане на кост от тазобедрената става. Не е нужно пак да ви казвам, че лекарите са му казали да забрави за всякви тренировки с тежести, но месец след като е свали фиксаторите той влиза в залата и почва лека полека да влиза във форма и за година и половина от 65 кила ги качва на 102кг. :) Тая история я разказвам, за да разберете, че лекарите гледат по съвсем друг начин на нещата и е нормално особенно лекаря, който те е лекувал да ти забрани каквито и да било натоварвания, все пак те се и застраховат един вид по този начин, защото ако стане някво усложнение те също се чустват отговорни. Не знам къде си се оперирал, но вече на много места правят лапароскопски операции от които възтановяването е в пъти по бързо ! Ти вече спокойно можеш да почваш да тренираш, като постепенно ще покачваш натоварването без да се претисняваш. Прави и коремни преси и за долната част - вдигане на краката от вис (свтити), 2 месеца са предостатъчни, аз още след третата седмица щях да съм почнал вече някои упражнения :)
25.05.10
10:53
Оперираха ме от апендисит преди 2 месеца, и вече се чувствам супер, само че личната лекарка не ми дава да тренирам за да не направя някоя херния. Хирурга дето ме резна каза че след 2 месеца мога да тичам и да играя футбол.
Ако може някой от форума претърпял такава интервенция да каже кога е нормално да се почне кардио, и малко футбол, а пък за дигане мисля да изчакам поне 6 месеца след операцията.П.с. С кардиото мога ли да взимам Л- Карнитин, че качих доста килца от това застояване вкъщи.
Мерси !
Индивидуално е, но в общия случай след 2 месеца не виждам проблем да тренираш.
По въпроса за Л-карнитина - оправи си храненето, приемът на вода, пък после мисли за добавки. Правилното поене/ядене ще спомогне за по-бързото възстановяване.
Упражнения за стабилност на пояса, анти-ротационни такива, за правилна стойка и многоставни с хубава техника може да започнеш лека полека.
По интернет- толкова :)
04.03.11
17:32
Виждам,че темата е стара,но моля Христо да сподели дали неговия приятел е овладял остеомиелита с тези антибиотични перли,как е сега има ли фистули с гной след операцията
Здравей !
Много съжелявам, че не съм видял по рано съобщението ти, в последно време нямам много време да чета форума, но и не съм забелязал съобщението ти макар и да съм получил известия по имейл просто, като съм влезнал във съобщения то е било най отдолу и не съм го видял, гледал съм по стари. Това всъщност е история не на мой приятел, а на един състезател по бодибилдинг и тази исторяи я четох в едно списание. Единственият съвет, който мога да дам е да разучите максимално добре, кои са най добрите лекари специалисти, болници и т.н. В историята както съм написал, човека се е лекувал в чужбина, а това можи бе е било и решаващо при него състоянието е било доста тежко. По принцип долколкото знам това лечение с антибиотичните перли е при такива тежки слуачи, които просто няма как да се повлиаят от друго лчение. Дано всичко да се развие добре и бащати да се възтанови.
Друго важно, което искам да кажа е, че баща ти трябва да се пребори психически, той не трябва и да си помисля, че няма да се оправи, а точно обратното само позитивизъм, че всичко ще се оправи. Човек предаде ли се психически той е обречен, има хиляди истории, които дори медицината не може да обясни за момента, как хора са се излекували, като до преди това лекарите са ги отписвали. Силата на човешкият мозък е огромна, просто все още е рано медицината да стигне до всички отговори. Надявам се да разбираш за какво говоря, примери мога да дам много с познати хора с мен самия, примери от живота не само от медицината. Може дори да се опиташ да си отговориш на въпроса защо някои хора успяват в живота постигат огромни успехи, а други не могат и може би, ако стигнеш до отговора ще разбереш за какво говоря !
Успех и дано всичко да се оправи !
08.03.11
08:02
Благодаря ти много за отговора.Вдъхна ми кураж и надежда.Състоянието на баща ми не е чак толкова тежко както в описания от теб случай,но за съжаление диагнозата се постави доста късно.Иначе сме избрали да го оперира завеждащия на гнойно-септична хирургия към Пирогов-перлите естествено ще си закупим и ще си плащаме за операцията,защото в нашата мила страна си обречен ако не си плащаш.Знаеш как е.И въпреки всички средства,който хвърляш и безсънните нощи в притеснения никой не ти гарантира нищо,но аз няма да се откажа и ще се боря за баща си докрай.Благодаря ти много за подкрепата и всичко,което си ми написал.
10.03.11
16:34
Здравей Стефка?Какво стана с баща ти?Оперираха ли го вече? Аз имам подобен проблем с моят баща и след консултация в Пирогов му предложиха лечение с въпросните перли “Septopal”. Бих искала мнение дали са наистина ефикасни.
11.08.11
22:23
Здравей,много късно виждам съобщението ти!Вие сигурно вече сте взели решение,но за моя баща да оперираха го,овладя се теченето на гной,перлите стояха три месеца в крака и ги извадиха вече.Към момента всичко е наред.Вие от къде сте,на каква цена ви предлагат перлите?