Режим на хранене

13.05.10
10:45

Здравейте! Някой може ли да ми помогне със режима на хранене? На 20 съм висок съм 170cm тежа 82kg, имам доста излишни мазнини по областа на корема и бедрата. Започнах да ходя на фитнес, тичам около 15:00h, във залата съм около 18:00 часа, защото нямам време преди това. Също мисля да купя и Митотропин, четох за него и останах със добро впечетление.

Очаквам някакви съвети. Благодаря Ви!

13.05.10
11:53

казано от Тодоров Т. на 13.05.10, 10:45:

Здравейте! Някой може ли да ми помогне със режима на хранене? На 20 съм висок съм 170cm тежа 82kg, имам доста излишни мазнини по областа на корема и бедрата. Започнах да ходя на фитнес, тичам около 15:00h, във залата съм около 18:00 часа, защото нямам време преди това. Също мисля да купя и Митотропин, четох за него и останах със добро впечетление.

Очаквам някакви съвети. Благодаря Ви!

Примерни режими за хранене има в почти целия сайт. Разгледай мъжките дневници, виж как се хранят и избери този, който ще е най-подходящ за теб. Много е важно да имаш 5-6 хранения за деня през равни интервали - 3 -3,5 ч. Предпочитани храни - овесени ядки, месо, яйца, риба, сирене, кисело мляко, извара, ленено семе, ядки и други. Неподходящи храни - сладко, газирано, алкохол, пържено и други. Водата - много е важна - за твоите килограми поне 4 л.
Ако имаш пари и то излишни, за начало не ги давай за добавки, а за качествена храна, когато започнеш да нямаш резултати тогава може и да си вземеш добавки.
Най-важният фактор за постигане на желаните резултати е:
1. Хранителният режим
след това идва ред на:
2. Тренировките
3. Добавките
Има и още, но ще трябва да си го прочетеш сам.
Успех  ;-P .

14.05.10
17:20

Програма:

7:00 - кафе без захар
8:00 - две варени яйца и 50 гр. обезмаслено сирене
10:30 - една ябълка
12:00 - 120 гр. пилешко бяло месо на скара + половин краставица
14:00 - тичане около 5 км
15:30 - една ябълка
17:00 - фитнес
18:30 - 120 гр. пилешко месо + 300 гр. салата краставици, домати и малко обезмаслено сирене - настъргано
Една седмица ще ям пилешко бяло месо на скара, една седмица заешко месо - печено.
Пия по 3-4 литра вода на ден и около 1 литър прясно мляко 1.5%.

Правилно ли правя всичко? Искам само да уточна, че Митотропина ще започна да го взимам от началото на юни месец.
Благодаря Ви!

Здрасти!
Ще бъда съвсем телеграфен:
- много, ама много глад виждам в този режим. Бързичко ще загубиш сили, а нямаш полза от това.
- не бягай от въглехидратите като дявол от тамян. Включи подходящи въглехидрати, особено сутрин и на обяд.
- междинните хранения нека съдържат и източник на белтък. Една ябълка е недостатъчна.
- мазнините къде са ти? Трябват ти!
- закуската ти е просто мижава, направи я по-стабилна.
- времето между тичането и фитнеса ми се вижда недостатъчно за възстановяване. Идея 1 - тичай рано сутрин преди закуска. Идея 2 - тичай след фитнес.

Помисли над тези неща. При такъв режим ще ти бъде доста тежко, бързичко ще загубиш сила и издържливост, възможно е да свалиш тегло прекалено бързо. Отново подчертавам дебело - гладът не е решение.

14.05.10
20:12

казано от Кольо Пияндето на 14.05.10, 17:42:

Здрасти!
Ще бъда съвсем телеграфен:
- много, ама много глад виждам в този режим. Бързичко ще загубиш сили, а нямаш полза от това.
- не бягай от въглехидратите като дявол от тамян. Включи подходящи въглехидрати, особено сутрин и на обяд.
- междинните хранения нека съдържат и източник на белтък. Една ябълка е недостатъчна.
- мазнините къде са ти? Трябват ти!
- закуската ти е просто мижава, направи я по-стабилна.
- времето между тичането и фитнеса ми се вижда недостатъчно за възстановяване. Идея 1 - тичай рано сутрин преди закуска. Идея 2 - тичай след фитнес.

Помисли над тези неща. При такъв режим ще ти бъде доста тежко, бързичко ще загубиш сила и издържливост, възможно е да свалиш тегло прекалено бързо. Отново подчертавам дебело - гладът не е решение.

Иска ми се да бягам рано сутрин, но съм на работа от 6:00 до 13:30 поне за момента след 10 юни ще имам възможност за сутрешен крос. А какво да добавя като цяло да се получи стабилна.

Мнението беше редактирано от Тодоров Т. на 14.05.10 20:13.

15.05.10
09:22

казано от Тодоров Т. на 14.05.10, 17:20:

Програма:

8:00 - две варени яйца и 50 гр. обезмаслено сирене / 1 кисело мляко, овесени ядки и няколко белтъка
10:30 - една ябълка + извара или кисело мляко
12:00 - 120 гр. пилешко бяло месо на скара + половин краставица / 150 гр месо / пилешко, телешко + кафяв ориз + салата
15:30 - една ябълка + извара или кисело мляко / може ябълката да я замениш със сурови ядки - 25 / 50 гр - бадеми, орехи
18:30 - 120 гр. пилешко месо + 300 гр. салата краставици, домати и малко обезмаслено сирене - настъргано / 200 гр месо / пиле, риба, телешко + салата / броколи, зеле, спанак + твоята салата, малко маслини или зехтин
Преди лягане - извара + малко ядки или белтъци
Една седмица ще ям пилешко бяло месо на скара, една седмица заешко месо - печено.
Добре е преди тренировка да са минали поне 1 - 2 часа от последното ти ядене да не ти е тежко. Може преди фитнеса да изпиваш по 30 гр СП и след това пак + нещо следко - стафиди, черен шоколад и т.н.

Правилно ли правя всичко? Искам само да уточна, че Митотропина ще започна да го взимам от началото на юни месец.
Благодаря Ви!

Това в синьото е само пример, може да видиш и дневника на Кольо в раздела за мъжки дневници.

16.05.10
06:18

Мога ли сутрин да си правя шейк от три сурови яйца, 100ml прясно мляко 1.5% и 50ml фреш от портокал ?

Да, можеш, без проблем, но нека яйцата не са сурови.
От една страна - проблемът с хигиената е ясен.
От друга страна - усвояемостта на термично обработените яйца е по-висока.

Шейк спокойно можеш да си направиш и със сварени яйца.
Ще бъде един много добър старт за деня.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.05.10 06:22.

16.05.10
06:40

Благодаря Коле! Току що изпих 1 шейк но със сурови яйца утре ще пробвам със леко варени. Отрази ми се добре.
А банан може ли вместо портокал, лимон и грейпфрут?

казано от Тодоров Т. на 16.05.10, 06:40:

А банан може ли вместо портокал, лимон и грейпфрут?

Може, разбира се! В твоя случай, обаче, трябва да имаш предвид, че бананът съдържа поне 2 пъти повече въглехидрати от цитрусовите плодове. Просто съобрази това, когато дозираш въглехидратите за деня. Да не ме разбереш криво сега! ;-P Бананът не е отровен за отслабващи! :lol: Особено в тренировъчен ден не мисля, че едно бананче трябва да те притеснява.

Данни за много от храните можеш да видиш тук, а това е един много по-подробен и също надежден източник на информация по въпросите за състава на храните.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.05.10 07:38.

16.05.10
13:02

Прав ли съм ,че вечер преди да си легнеш си мислиш за всякакви храни и си бая гладен ?
А ето и моето виждане за някои неща ,които може да промениш.Ако приемем ,че си на работа (както си писал) от 6.00 сутринта значи ставаш поне в 5:30 ,а първото ти хранене е чак към 8:00 и за това ти предлагам към 6:00 да хапнеш двете сварени яйца ,а към 8:00 да хапнеш 100-150 г. овесени ядки.В 10:30 ябълката е добре да си стои ,но към нея може да прибавиш и още 1-2 сварени яйца.Яденето в 12:00 ми се струва доста малко , като според мен ще е добре да дигнеш месото на поне 200 грама и към краставицата да добавиш малко кафяв ориз.Тичането в 14:00 ще е по-добре да го направиш след силовата тренировка в 17:00 и дефакто към 14:30 може да хапнеш някакъв плод и във 16:00 примерно 200 г. обезмаслена извара със малко овесени ядки за да имаш сили за тренировката.След тренировката в 17:00 е добре да приемеш протеин и малко количество бърз въглехидрат (препоръчително да е плод , банан е добре). и след поне един час направи яденето ,което е предвидено за 18:30.И вече 1-2 часа преди лягане отновно може да хапнеш малко извара.

п.с 1 литър мляко на ден ми се вижда много.

Много хора биха ти препоръчали да се хвърлиш на Ниско въглехидратна диета или ниско въглехидратна високо мазнинна ,но по-добре пробвай по-балансирана диета с умерено количество качествени въглехидрати и голямо количество протеин и ще видиш ,че резултат ще има.Също така ще е добре да редуваш пилето със риба - бяла , скумрия - евтини и полезни.

Ето и резюме на написаното по-горе за да ме разбереш по-лесно :)

6:00 - 2 сварени яйца
7:00 - кафе
7:30-8:00 - 100-150 грама овесени ядки с вода или обезмаслено мляко
10:00-10:30 - ябълка + две сварени яйца
12:30-13:00 - 200 грама пилешко + малка порция кафяв ориз + зелена салата (зеле , краставици , маруля )
14:30 - ябълка
16:00 - 200 грама обезмаслена извара + малко овесени ядки
17:00 - силова тренировка + интервално кардио (редуваш спринт с нормално тичане)
18:?? - след тренировката може да хапнеш един банан + 4 белтъка и 1 цяло сварено яйце.
19:?? някъде след  час - час и половина след тренировката е добре е вечерята ти - пилешко и зелена салата.
21:00 200 грама обезмаслена извара.
Точно преди лягане може да хапнеш една много малка лъжичка мед ,за да забързаш метаболизма през ноща.

Не приемай на 100 % грамажите които съм писал ,за тях ти самият най-добре ще се ориентираш.

Програма:

7:00 - кафе без захар - ОК.
18:30 - 120 гр. пилешко месо + 300 гр. салата краставици, домати и малко обезмаслено сирене - настъргано

Благодаря Ви!

16.05.10
21:51

казано от shinoK на 16.05.10, 13:02:

Прав ли съм ,че вечер преди да си легнеш си мислиш за всякакви храни и си бая гладен ?
А ето и моето виждане за някои неща ,които може да промениш.Ако приемем ,че си на работа (както си писал) от 6.00 сутринта значи ставаш поне в 5:30 ,а първото ти хранене е чак към 8:00 и за това ти предлагам към 6:00 да хапнеш двете сварени яйца ,а към 8:00 да хапнеш 100-150 г. овесени ядки.В 10:30 ябълката е добре да си стои ,но към нея може да прибавиш и още 1-2 сварени яйца.Яденето в 12:00 ми се струва доста малко , като според мен ще е добре да дигнеш месото на поне 200 грама и към краставицата да добавиш малко кафяв ориз.Тичането в 14:00 ще е по-добре да го направиш след силовата тренировка в 17:00 и дефакто към 14:30 може да хапнеш някакъв плод и във 16:00 примерно 200 г. обезмаслена извара със малко овесени ядки за да имаш сили за тренировката.След тренировката в 17:00 е добре да приемеш протеин и малко количество бърз въглехидрат (препоръчително да е плод , банан е добре). и след поне един час направи яденето ,което е предвидено за 18:30.И вече 1-2 часа преди лягане отновно може да хапнеш малко извара.

п.с 1 литър мляко на ден ми се вижда много.

Много хора биха ти препоръчали да се хвърлиш на Ниско въглехидратна диета или ниско въглехидратна високо мазнинна ,но по-добре пробвай по-балансирана диета с умерено количество качествени въглехидрати и голямо количество протеин и ще видиш ,че резултат ще има.Също така ще е добре да редуваш пилето със риба - бяла , скумрия - евтини и полезни.

Ето и резюме на написаното по-горе за да ме разбереш по-лесно :)

6:00 - 2 сварени яйца
7:00 - кафе
7:30-8:00 - 100-150 грама овесени ядки с вода или обезмаслено мляко
10:00-10:30 - ябълка + две сварени яйца
12:30-13:00 - 200 грама пилешко + малка порция кафяв ориз + зелена салата (зеле , краставици , маруля )
14:30 - ябълка
16:00 - 200 грама обезмаслена извара + малко овесени ядки
17:00 - силова тренировка + интервално кардио (редуваш спринт с нормално тичане)
18:?? - след тренировката може да хапнеш един банан + 4 белтъка и 1 цяло сварено яйце.
19:?? някъде след  час - час и половина след тренировката е добре е вечерята ти - пилешко и зелена салата.
21:00 200 грама обезмаслена извара.
Точно преди лягане може да хапнеш една много малка лъжичка мед ,за да забързаш метаболизма през ноща.

Не приемай на 100 % грамажите които съм писал ,за тях ти самият най-добре ще се ориентираш.

Програма:

7:00 - кафе без захар - ОК.
18:30 - 120 гр. пилешко месо + 300 гр. салата крастав

Мнението беше редактирано от Тодоров Т. на 16.05.10 21:56.

16.05.10
21:58

Хубавото е, че не усещам никакъв глад. Сега ще направя и аз едно резюме от това което ми писахте всички и Ви благодаря за което.

Вече започвам работа от 7:00 до края на месеца, после ще се въртим един ден до 15;30 един ден след 15;30.
7:30 - шейк от 3 сурови яйца, 50мл прясно мляко 1.5% и един изцеден портокал, лимон или грейпфрут.
8:30 - 100 грама овесени ядки с кисело мляко 1.5%
10:00 - една ябълка
12:00 - 150гр пилешко месо на скара или заешко печено и 300гр зелена салата
14:00 - тичане около 5-6км
17:00 - тренировка в залата
18:30 - един банан с кисело мляко 1.5%
19:30 - 150гр пилешко месо на скара или заешко печено и 300гр зелена салата

Една кофичка на ден кисело мляко мисля, че е достатъчно. Неискам да прекалявам със яйцата, и риба ще ям също.
Ориз със зеленчуци(грах, царевица, моркови и домати)и задушени зеленчуци(карфиол, броколи, моркови и картофи) мога ли да ям? - 300гр.

Мнението беше редактирано от Тодоров Т. на 17.05.10 09:25.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1