15.05.10
16:58
някой в момента и по принцип пие ли ензими за по добро усвояване на протеина? или някой комплексни ензими? четох някой по стари теми, но няма нищо конкретно и понеже въпроса не е много популярен се замислих да ли има смисъл от тях. ако някой пие нека сподели мнение.
Имам още Now enzymes пия ги от дъжд на вятър. Немога да дам никакво обективно мнение, само че когато ги пия огладнявам по бързо :D
в момента не пия, но зимата пиех няколко месеца - определено има ефект. бях си купил на НАУ - супер ензими. ефекта беше, че качих 3 кг без да променям нищо в храненето и тренировките - без никакви добавки
Ааа Франко да почвам да ги пия тогава пак, а :D Да не стои и да не ми прашасва кутията вкъщи, но нормално ли е да ми причиняват какъвто и да е стомашен дискомфорт ? ;)
казано от FRANKO1 на 15.05.10, 17:36:
в момента не пия, но зимата пиех няколко месеца - определено има ефект. бях си купил на НАУ - супер ензими. ефекта беше, че качих 3 кг без да променям нищо в храненето и тренировките - без никакви добавки
На ВВД ли беше тогава ?
И аз съм пил същите преди време. Ефекта - след обилно наяждане в период за маса, не съм чувствал тежест, нито са се образували газове след определени храни :). Със сигурност ще дадат добър ефект, ако се взимат в период със завишен прием на храна, особено на белтъчини.
мерси за мненията
ето ги двата вариянта на НАУ
silabg.com/bg/855-NOW-SUPER-ENZYMES-90tabs.html
silabg.com/bg/3252-NOW-Protein-Digest-60-caps-.html
първите са комплексни ензими и са по евтини, другите са само за протеина.
ще взема тия дни един от тези и ще видим.
предполагам суроватката на прах се усвоява добре, тези ензими помагат разлагането и по добро усвояване на храната, в случая протеина.
или те ще помогнат и самата суроватка да се усвои по добре?
Мнението беше редактирано от djordje на 15.05.10 19:35.
За да усвоиш храна, каквато е и белтъкът, съответно суроватката, са ти необходими ензими. Ако нямаш ензими, може да не успяваш да разградиш цялата доза от 20-25гр белтък до аминокиселини.
15.05.10
20:05
Ако е само за протеин, Protein Digest на Нау е най-добрия избор.Ако е за комплексни храни, NOW Super Enzymes или Plant Enzymes.
Мисля, че това също е страхотен продукт healthstore.bg/Optimal-Digestive-System-90-kapsuli.html
нещо като ВВД (никога повече няма да робувам на стриктни диети), но до декември (бях почнал от септември) нямах никакъв ефект - килограмите на никъде. след това си взех ензимите и до март, без промяна в храненето, качих 3 кг. следва да се има предвид, че съм на 40, пуша, ежедневието ми е с доста стрес - все неща които оказват негативно влияние на производството на ензими.
BTW: бях се замислил да пусна тема за ензимите и други слабопопулярни добавки (хром пиколинат, ванадил сулфат и др) - има евтини неща, които действат, но просто не се знаят или не се използват правилно. добре, че автора на тази тема се е наканил да повдигне въпроса за ензимите
казано от djordje на 15.05.10, 16:58:
някой в момента и по принцип пие ли ензими за по добро усвояване на протеина? или някой комплексни ензими? четох някой по стари теми, но няма нищо конкретно и понеже въпроса не е много популярен се замислих да ли има смисъл от тях. ако някой пие нека сподели мнение.
Разбира се че има смисъл, много хора от не качествената храна имат реален недостиг и тялото им отвиква да произвежда някои ензими.
Пробвай така - качествена храна, в комбинация от Цинк и Магнезий, Бромелаинът е също вариант.
16.05.10
09:27
казано от FRANKO1 на 16.05.10, 06:26:
нещо като ВВД (никога повече няма да робувам на стриктни диети), но до декември (бях почнал от септември) нямах никакъв ефект - килограмите на никъде. след това си взех ензимите и до март, без промяна в храненето, качих 3 кг. следва да се има предвид, че съм на 40, пуша, ежедневието ми е с доста стрес - все неща които оказват негативно влияние на производството на ензими.
BTW: бях се замислил да пусна тема за ензимите и други слабопопулярни добавки (хром пиколинат, ванадил сулфат и др) - има евтини неща, които действат, но просто не се знаят или не се използват правилно. добре, че автора на тази тема се е наканил да повдигне въпроса за ензимите
пусни я темата смятам че ще предизвика интерес за много хора
казано от RogerF на 15.05.10, 20:05:
Ако е само за протеин, Protein Digest на Нау е най-добрия избор.Ако е за комплексни храни, NOW Super Enzymes или Plant Enzymes.
Мисля, че това също е страхотен продукт healthstore.bg/Optimal-Digestive-System-90-kapsuli.html
разграждането на протеини го слагам на първо място, и със сигурност ще заложа на комплексни ензими, а не само за протеина, така че гледайки съдържанието на продуктите, реших да взема точно този:
Now optimal digestive system - silabg.com/bg/6750-NOW-Optimal-Digestive-System-90-caps.html