ензими за протеина

15.05.10
16:58

някой в момента и по принцип пие ли ензими за по добро усвояване на протеина? или някой комплексни ензими? четох някой по стари теми, но няма нищо конкретно и понеже въпроса не е много популярен се замислих да ли има смисъл от тях. ако някой пие нека сподели мнение.

15.05.10
17:34

Имам още Now enzymes пия ги от дъжд на вятър. Немога да дам никакво обективно мнение, само че когато ги пия огладнявам по бързо :D

15.05.10
17:36

в момента не пия, но зимата пиех няколко месеца - определено има ефект. бях си купил на НАУ - супер ензими. ефекта беше, че качих 3 кг без да променям нищо в храненето и тренировките - без никакви добавки

15.05.10
17:49

Ааа Франко да почвам да ги пия тогава пак, а :D Да не стои и да не ми прашасва кутията вкъщи, но нормално ли е да ми причиняват какъвто и да е стомашен дискомфорт ? ;)

15.05.10
18:27

казано от FRANKO1 на 15.05.10, 17:36:

в момента не пия, но зимата пиех няколко месеца - определено има ефект. бях си купил на НАУ - супер ензими. ефекта беше, че качих 3 кг без да променям нищо в храненето и тренировките - без никакви добавки

На ВВД ли беше тогава ?

15.05.10
19:27

И аз съм пил същите преди време. Ефекта - след обилно наяждане в период за маса, не съм чувствал тежест, нито са се образували газове след определени храни :). Със сигурност ще дадат добър ефект, ако се взимат в период със завишен прием на храна, особено на белтъчини.

15.05.10
19:35

мерси за мненията
ето ги двата вариянта на НАУ
silabg.com/bg/855-NOW-SUPER-ENZYMES-90tabs.html
silabg.com/bg/3252-NOW-Protein-Digest-60-caps-.html
първите са комплексни ензими и са по евтини, другите са само за протеина.
ще взема тия дни един от тези и ще видим.

предполагам суроватката на прах се усвоява добре, тези ензими помагат разлагането и по добро усвояване на храната, в случая протеина.
или те ще помогнат и самата суроватка да се усвои по добре?

Мнението беше редактирано от djordje на 15.05.10 19:35.

15.05.10
19:54

За да усвоиш храна, каквато е и белтъкът, съответно суроватката, са ти необходими ензими. Ако нямаш ензими, може да не успяваш да разградиш цялата доза от 20-25гр белтък до аминокиселини.

Ако е само за протеин, Protein Digest на Нау е най-добрия избор.Ако е за комплексни храни, NOW Super Enzymes или Plant Enzymes.

Мисля, че това също е страхотен продукт healthstore.bg/Optimal-Digestive-System-90-kapsuli.html

16.05.10
06:26

нещо като ВВД (никога повече няма да робувам на стриктни диети), но до декември (бях почнал от септември) нямах никакъв ефект - килограмите на никъде. след това си взех ензимите и до март, без промяна в храненето, качих 3 кг. следва да се има предвид, че съм на 40, пуша, ежедневието ми е с доста стрес - все неща които оказват негативно влияние на производството на ензими.
BTW: бях се замислил да пусна тема за ензимите и други слабопопулярни добавки (хром пиколинат, ванадил сулфат и др) - има евтини неща, които действат, но просто не се знаят или не се използват правилно. добре, че автора на тази тема се е наканил да повдигне въпроса за ензимите

16.05.10
09:15

казано от djordje на 15.05.10, 16:58:

някой в момента и по принцип пие ли ензими за по добро усвояване на протеина? или някой комплексни ензими? четох някой по стари теми, но няма нищо конкретно и понеже въпроса не е много популярен се замислих да ли има смисъл от тях. ако някой пие нека сподели мнение.

Разбира се че има смисъл, много хора от не качествената храна имат реален недостиг и тялото им отвиква да произвежда някои ензими.
Пробвай така - качествена храна, в комбинация от Цинк и Магнезий, Бромелаинът е също вариант.

16.05.10
09:27

казано от FRANKO1 на 16.05.10, 06:26:

нещо като ВВД (никога повече няма да робувам на стриктни диети), но до декември (бях почнал от септември) нямах никакъв ефект - килограмите на никъде. след това си взех ензимите и до март, без промяна в храненето, качих 3 кг. следва да се има предвид, че съм на 40, пуша, ежедневието ми е с доста стрес - все неща които оказват негативно влияние на производството на ензими.
BTW: бях се замислил да пусна тема за ензимите и други слабопопулярни добавки (хром пиколинат, ванадил сулфат и др) - има евтини неща, които действат, но просто не се знаят или не се използват правилно. добре, че автора на тази тема се е наканил да повдигне въпроса за ензимите

пусни я темата смятам че ще предизвика интерес за много хора

16.05.10
19:29

казано от RogerF на 15.05.10, 20:05:

Ако е само за протеин, Protein Digest на Нау е най-добрия избор.Ако е за комплексни храни, NOW Super Enzymes или Plant Enzymes.

Мисля, че това също е страхотен продукт healthstore.bg/Optimal-Digestive-System-90-kapsuli.html

разграждането на протеини го слагам на първо място, и със сигурност ще заложа на комплексни ензими, а не само за протеина, така че гледайки съдържанието на продуктите, реших да взема точно този:
Now optimal digestive system - silabg.com/bg/6750-NOW-Optimal-Digestive-System-90-caps.html

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1