От къде да знам... а и ми е все тая, но ти дадох съвет, а и не само аз- записвай ги за себе си, за да следиш промените... и никой както каза-
everytime we touch не е почнал със 150. Айде по-здрави!
Хм, добре, след малко ще запиша тренировката и храненето от днес, пък ще видя натам.
ДЕН31
Храна
1)250гр.овес+300гр.кисело мляко+3яйца
2)Сандвич с кайма
3)3кюфтета+5 варени картова+салата
Следва...
4)Доза протеин
Тренировка
5)Доза протеин+2банана
6)2пил.бутчета/2-3кюфтета+салата
7)Орехи
Тренировка
Раменни преси: 3x12@ 27.5кг,25кг,25кг.
Клек: 1x20@ 52.5кг.
Пулоувър: 1x20 @9.5/10кг.
Лег: 3x12@ 48.5кг,45кг,45кг.
Гребане: 3x15@25кг,25кг,23.5кг. - дъмбел.
Тяга: 1x15 -10х58.5кг+5х50/55кг.
Пулоувър: 1x20@8кг.
Бележки
Попринцип това ми представлява тренировката, само на клека овеличих тежеста. Ще се постарая да изпълня всички серии, но не съм сигурен, защото сутринта си убих пръста и сега ме много боли, даже не трябваше да тренирам.
Мнението беше редактирано от fam0us на 15.05.10 12:34.
ДЕН32
Храна
1)200гр.овес+250гр.кис.мляко+3яйца
2)Доза протеин
3)200-50гр. агнешко+салата
4)3яйца+1банан
5)250-300гр.агнешко+салата
6)Доза протеин+50-100гр.сирене
Талията ми е с 3см. отгоре, мисля че трябва да намаля тези размери, защото се чуствам “леко” гадно в тялото си. Ще пусна някво подобие на НВД за около 2 седмици, поне малко да махна мазнините.
16.05.10
07:47
казано от fam0us на 16.05.10, 07:44:
Талията ми е с 3см. отгоре, мисля че трябва да намаля тези размери, защото се чуствам “леко” гадно в тялото си. Ще пусна някво подобие на НВД за около 2 седмици, поне малко да махна мазнините.
Много ми е интересно как усещаш 3 см отгоре, че чак гадно се чувстваш. :lol:
Много си въобразявате всички, излезте от филмите.
Абе, не знам ама корема ми е леко подут и не ми харесва. На мен целта ми е да покажа пресата, за това ще трябва да сниша мазнините до 8-10%, пък после ще качвам. Вече се видя, че качвам много бързо така че няма да имам проблем.
16.05.10
07:56
казано от fam0us на 16.05.10, 07:52:
Абе, не знам ама корема ми е леко подут и не ми харесва. На мен целта ми е да покажа пресата, за това ще трябва да сниша мазнините до 8-10%, пък после ще качвам. Вече се видя, че качвам много бързо така че няма да имам проблем.
Качваш бързо ама к’во? Т’ва е важното. ;)
Ами и от 2-те (мускул, мазно..). Ама пак съм доволен, за около 30-тина дни качих 1.5см. ръка и 2-3см. гръдна(мисля, че се дължи на клек+пулоувър).
7:30ч.
3яйца+150-200гр.овесени ядки+200-50гр.кис.мляко
9:50ч.
Доза протеин+500мл. вода
12:45ч.
Принцеса(филия с кайма) - филията не винаги ще е пълнозърнеста
14:50ч.
2-3кюфтета+салата
16:30ч.
Доза протеин+500мл. вода
17:50ч.
Доза протеин+500мл. вода
18:05ч.
2-3яйца
20:00ч.
1пил.бутче/3кюфтета+салата
22:10ч.
Доза протеин+500мл. вода+1яйце
Водата ще се старая общо за деня да не пада под 4л.
Дали ще изчистя малко от това.. ?
много протеин, бе, момче. Вкарай истинска храна, дори смилането на храната изразходва калории. 200гр овес на закуска е лудост, разпредели си въглехидратите по храненията, ако толкова мислиш, че трябва да ги ядеш до 12ч така прави, но аз си мисля че е глупост. За 2 седмици няма да паднеш до 8%, предполагам сега си 12+ , така че ще се разочароваш като тръгваш с такива амбиции, а и с такова хранене.
не знам за какви 8% лафи той, но това е програма за ПОКАЧВАНЕ на маса и сила... ако смята да чисти не би извлекъл максимума от нея, ако въобще извлече нещо от нея по този начин...
Ами знам, че храната е доста чесно, но иначе няма какво да ям друго в училище, след 14:00ч. мога да оправя всичко, но преди ...
За програмата. Мисля да я спра, защото след като махна щангата от врата и почва да ми се вие адски свят и ми се повръща, после ме боли главата 5-6 часа... Иначе режима дали ще може да изглежда така:
7:30ч.
2яйца+100гр.овесени ядки+200-50гр.кис.мляко
9:50ч.
Доза протеин+500мл. вода
12:45ч.
Принцеса(филия с кайма) - филията не винаги ще е пълнозърнеста
14:50ч.
2-3кюфтета+салата
17:50ч.
Доза протеин+500мл. вода
18:05ч.
2-3яйца/1-2 банана
20:00ч.
1пил.бутче/2кюфтета+салата
22:10ч.
2-3яйца+орехи
Този режим ще ми служи само като образец, аз никога няма да го спазвам на 100%, това е сигурно. Все ще ги зема един сладолед понякога. Протеина искам да е колкото се може повече, макар че 150гр. ми стига за теглото ми, даже е много.
п.п.Скоро мисля да поръчам някоя от услигите на Белчо Христов, по-точно http://www.belchohristov.com/866.html , какво ще кажете ?
казано от Giovane на 16.05.10, 10:43:
За 2 седмици няма да паднеш до 8%, предполагам сега си 12+ , така че ще се разочароваш като тръгваш с такива амбиции, а и с такова хранене.
Ами не е сигурно колко дълго ще е. Аз сгреших когато чистих през зимето, по-добре беше да е ако бях качвал и сега да чистя , но какво да правя. А относно мазнините, вмомента са ми 11.3%, поне така показа таблицата в форума и още 2-3 в мрежата.
Изкарвал ли си някоя програма до край?
Мнението беше редактирано от Андриан К на 16.05.10 14:44.
Той през 1 седмица сменя програмите и хранителните режими.Явно така стресира тялото постоянно.
16.05.10
15:15
казано от dermon на 16.05.10, 14:55:
Той през 1 седмица сменя програмите и хранителните режими.Явно така стресира тялото постоянно.
1000000000000000x Чудех се кога някой ще го каже.
Пич,ти въобще някакви дългосрочни цели имаш ли и въобще можеш ли да си поставиш?Направо си едно адски объркано момче -”Оф искам да кача килограми,ама пък може би ще омазня.Но засега ще тренирам за маса”.След 3 седмици “Мисля че качих достатъчно,но талията ми скочи с 3 сантиметра,ще трябва да чистя...”
Общо взето така се държиш.Ако искаш да правиш нещо го прави като хората-като качваш,тренираш и ядеш,за да качваш...
Програмите не се сменят на 2 седмици.За да има ефект една тренировка,трябва да дадеш време на тялото леко да посвикне,за да видиш как ще му се отрази.
НЕ може целите ти да се променят с всеки изминал час.Затова и годината се дели на ПЕРИОДИ-разделяш си я и си казваш-ок,лято е и ще тренирам 4 месеца за релеф и поддържане.Зимата-4 месеца за сила,4 за маса...Нещо подобно.
Айде по-здрави и се стегни малко!
Абе верно е, че не знам кво искам, ама некфо ако може да качвам само мускул и да топя мазнини.. и за 1-2 месеца да яхна 20-тина кила - ХАХА...
Все пак качих 4кила и половина близо, аз съм много доволен. С тея коментари ме карате да качвам до 63-5кг. и после да пусна чистене и поддържане, мисля че и така ще направя. Имам още 4-5кила да качвам и тогава ще пусна чистене. Само единствено ще сменя програмата, направо ми става лошо от тоя клек.
Все пак не казахте нищо за услугите от Б.Христов? (мисля, че не се счита за реклама?)
Мнението беше редактирано от fam0us на 16.05.10 16:10.
16.05.10
16:19
Целта на програмата е да ти става лошо(не чак цел,но това показва че клякаш тежко)-прочети дневника на Пандиз.
За услугите на Питона-ами аз смятам,че ако се храниш и тренираш умно,няма смисъл да плащаш за програми,които са “вълшебни”.Парите ги похарчи за нещо по-полезно.На теб ти трябва само търпение-каквото и да правиш,каквито и програми да смениш няма да можеш да излъжеш времето.Количествените натрупвания водят до качествени изменения(на мускулатурата в нашия случай)!
Аз пък си мисля, че както се лута толкова много между храната, тренировките един продукт на Б. Христов ще му бъде много полезен. Напр. Мускулна маса с GH, нещо такова.
Ами и аз мисля така, поне ще ми даде някакво начало и много полезни съвети. Имам парите, но ще ги дам за протеин, после като събера пак ще мисля за услугите му.
Имам още един въпрос. Избрах скачането на въже като кардио тренировка, мисля да я правя 2, максимум 3 пъти седмично, когато нямам тренировки. Та колко време да скачам д/г или колко скачания? 30минути няма да издържа, апък и пасците ще се пукнат.
16.05.10
16:52
казано от Giovane на 16.05.10, 16:29:
Аз пък си мисля, че както се лута толкова много между храната, тренировките един продукт на Б. Христов ще му бъде много полезен. Напр. Мускулна маса с GH, нещо такова.
Да,така е.Наистина ще му е по-лесно да знае точно какво да яде и как да тренира.В крайна сметка изборът е негов-да се замисли кое ще му е по-полезно -една кофа протеин или програма и трен.режим.
п.с.Така написано нещата клонят в полза на Белчо Христов :)
16.05.10
16:55
По-добре консултация с Белчо!
Ами преди няколко дни говорих с един мой приятел, той беше закупил въпросната програма от Белчо и качи 3см. ръце за 6 седмици. Това ме накара да му повярвам, не друго.
16.05.10
17:31
При клек и мляко пак се качва по толкова,при специализация също...Въпросът е,че ти не може от 35 съм ръка да я качиш до 45 за една година(камо ли за месеци).Тренирай като начинаещ.
Ами мислех да тренирам през ден, но искам да изнеса ръцете в отделен ден и не знам как ще се получи, ще стане нещо такова:
Гърди, рамо
Крака
почивка
Гръб
почивка
Бицепс, трицепс, предмишница+1упражнение за китките
почивка
Така ще стане доста натоварено обаче, все пак това е 4 дневен сплит... не знам как да комбинирам групите, за да могат да се тренират всяка седмица.
Мнението беше редактирано от fam0us на 16.05.10 17:54.
След това ти мнение съм твърдо на тезата си да се консултираш с Белчо, много ще ти помогне!
Ами айде де, бях събрал пари и отидоха за железа и протеин, ама кой да мисли. Тоя път ще си поръчам програмата, но първо ще прочета отзивите от клиентите му.
Според мен,трябва се съсредоточиш върху програма и тренировките.За да може и психиката ти ,да е съсредочена върху едно нещо.Иначе според мен ефекта е никакъф.Лутане между хранене и тренировки,присъства в дневника ти. :lol:
16.05.10
18:03
Вземи си купи няколко книги за бодибилдинг(или си изтегли от нета-пълно е).Започваш програми,за които не ти е време.И според мен се консултирай с Белчо,отколкото да си похарчиш парите за протеин,от който и без това ефектът ще е нулев.Въобще не знам защо и си купуваш протеин-за теб е адски лесно да си набавяш белтъците от храната.
Купувам си протеин, за да имам бърз източник на белтъци след тренировка.
Мнението беше редактирано от fam0us на 16.05.10 18:05.
16.05.10
18:06
казано от az100yan на 16.05.10, 18:03:
Вземи си купи няколко книги за бодибилдинг(или си изтегли от нета-пълно е).Започваш програми,за които не ти е време.И според мен се консултирай с Белчо,отколкото да си похарчиш парите за протеин,от който и без това ефектът ще е нулев.Въобще не знам защо и си купуваш протеин-за теб е адски лесно да си набавяш белтъците от храната.
Да наистина, защо ти е тоя протеин? Ти си 50 кила. 100-150 г протеин ти е достатъчен.
300 г месо, 5 яйца, малко сирене и си готов. :lol:
Е, чак 50кг. вмомента съм 59 - хаха :Д
То е пак същото, ама...
едит1:
Нищо не казвате за храненето ми, поне да знам какво да променя там.
Мнението беше редактирано от fam0us на 16.05.10 18:08.
16.05.10
18:21
Каква ти е целта за момента(за да знаем за храненето)?
Като цяло не е зле-гледай да си набавяш по-малко протеин от добавки.Само се чудя тоя овес -200,понякога и до 300 грама си стигал сутрин-как го изяждаш това?А някои дни и мляко +него и яйцата ядеш-не ти ли става лошо?Според мен е по-добре да го разделиш на две хранения по 100 грама.Мляко плюс овес не е най-добрата комбинация(това го казвам във връзка с разделното хранене,а и от личен опит).
Ако решаваш да сваляш-аз бих ограничил водата(въпреки,че сега сигурно всички ще ме нападнат)до не повече от 1,5-2 литра.Изключи млякото също(ако сваляш).
По-здрави
Ами просто няма какво да ям в училище, гледам да се наям сутринта, даже понякога не ми стига и ям сандвич в даскалото. Иначе за водата много рядко да е над 2л. на ден, даже е много по-малко. Знам, че трябва да пич повече вода, ако искам да качвам, но просто не мога, става ми гадно и не мога да изям храната. Иначе за овеса, може да не е точно 300гр. нямам теглилка, но като го сравнявах с други храни е д/г там някъде. Искам всичко да стане без добавки, като изключиме протеина. Аз главно го взимам, за да попълня тая “дупка” от закуската до обяда и, за да имам за след тренировка.
16.05.10
19:04
Сравняваш овеса с други храни .. хахахаха. Абе, пич ‘сичко има различна плътност.
Оф, айде моля ти се...
Вмомента намерих някво кантарче и излезе 197гр. овес, може да добавя още малко, но ще видя. Все пак до утря има време. Айде лека нощ, отивам да направя 2 яйца - хаха...
1 с.л. с връх е около 15 гр. така може да си мериш овеса и ориза, не е нужно да имаме теглилка задължително.
А относно водата може би е добре да прочетеш http://lubomirivanov.com/1722, разбира се има и още много друга информация, но поне по 0.5 л на 10 кг телесно тегло и ако ти си 59 значи около 3 л. не е чактолкова много. Ако се храниш високовъглехидратно, то е ясно и защо не ти се пие много.