17.05.10
09:52
Здравейте,
купих си креатин - Сайз он макс перформънс 1,5кг и мисля като пристигне да направя едномесечен цикъл, но тъкмо ми свърши протеина и се чудя какъв да взема. Досега изпих една кутия http://www.best-body-nutrition.com/hardcore-protein.asp ,не съм много напред с материала но доколкото четох това е било многокомпонентен протеин с много други съставки, него ми го препоръчаха в един магазин,така или иначе имаше ефект. Но сега се допитвам до опита и знанията ви, кажете кой протеин би бил подходящ за съчетание с този креатин и трябва ли да си купя още нещо за още по-добър ефект? По принцип пия и бцаа но сега ще спра като започна протеина защото четох че така трябвало?!? Цената на протеина не е най-важна,но ако мога да мина по-тънко няма да се разсърдя :)))
Мерси предварително
17.05.10
10:01
Няма причина да спреш приемането на ВСАА заради протеина, напротив - стига финансовите възможности да ти позволяват, приемай ги успоредно. Колкото до протеина - зависи кога имаш намерение да го приемаш. Ако по-скоро ще допълваш междинно хранене с него, то многокомпонентния е по-добра идея. Ако ще приемаш протеина предимно по класическата схема (сутрин и след тренировка), то по-добре се насочи към суроватъчен такъв.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.10 10:03.
Да,имах предвид като започна креатина, аз и досега си ги съчетавах бцаа и протеин, май ми станаха много -ини в главата :)
Така де, значи май суроватъчен ще взема засега, поне за периода на приемането на креатин, така ми се струва логично да извлека максимум ефект от добавките, още повече щом такава е класическата схема,пък ще гледам да хапвам доволно :) А БЦАА ми е трудно да си представя как ще съчетая с креатина, защото и двете ги дават да ги пия по време на тренировка.
Някоя марка протеин на която мога да се доверя със добро съчетание цена качество?
fitness1.bg/nutra-force-whey-blend/ и fitneshrani.com/proteini/produkti/vpx-syngex-whey-protein-isolate-blend са най-изгодни, а ако ти се дава малко повече аз бих взел Myofusion. BCAA и Сайза спокойно можеш да ги смесиш с 500-600 мл вода и да ги пиеш заедно по време на тренировка.
17.05.10
10:41
Аз също не мисля, че има някакъв особен проблем да смесиш SizeOn и ВСАА по време на тренировка. Ако чак толкова се притесняваш, раздели дозата ВСАА на две равни части, едната изпий преди, а другата - след тренировка. Приемането на ВСАА по време на тренировка е по-удачно в моите очи...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.10 10:43.
казано от korpusito на 17.05.10, 10:32:
fitness1.bg/nutra-force-whey-blend/ и fitneshrani.com/proteini/produkti/vpx-syngex-whey-protein-isolate-blend са най-изгодни, а ако ти се дава малко повече аз бих взел Myofusion. BCAA и Сайза спокойно можеш да ги смесиш с 500-600 мл вода и да ги пиеш заедно по време на тренировка.
Добре сега ги гледам тия протеини и двата изобщо няма да мога да ги купя защото ги няма тук, не съм в бг. Myofusion има за45 евро кутия 2,27кг и като цяло съм склонен да ги дам. Какво мислите за Optimum Nutrition 100% Whey Protein Gold Standard? По-добре или по-зле от гаспарито? 2 кутии по 2,35кг са 80евро и дават безплатно шейкър.
17.05.10
13:04
казано от pencho13 на 17.05.10, 12:36:
Какво мислите за Optimum Nutrition 100% Whey Protein Gold Standard?
Нямаше как да знаем, че не си в България, нали?
Този протеин е един от наистина доказано качествените продукти. Щом ти е по джоба - купувай.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.10 13:05.
ОК, в крайна сметка взех гаспарито, продавача ми обеща шейкър :)
другия път може да ги пробвам тези на оптимум нутришън.
Мерси за отговорите, железни сте.
17.05.10
13:09
Не мисля, че си сбъркал с Gaspari…
казано от pencho13 на 17.05.10, 13:04:
Мерси за отговорите, железни сте.
Взел си най-доброто наистина ! Хапвай здраво и ще имаш добри резултати.
П.П 40 евро - 5 либри Голд Стандарт, поздрав за всички, които си го купуват по 135 лева тук ;)
казано от korpusito на 17.05.10, 13:41:
казано от pencho13 на 17.05.10, 13:04:
Мерси за отговорите, железни сте.Взел си най-доброто наистина ! Хапвай здраво и ще имаш добри резултати.
П.П 40 евро - 5 либри Голд Стандарт, поздрав за всички, които си го купуват по 135 лева тук ;)
А може би е 100 :) :
http://buyhealth.eu/optimum-nutrition-100-whey-protein-gold-standart-5-15lbs-2342n.html
Не знам къде гледаш цена 135 лв :).
Днес почнах с добавките, сутринта 36г Myofusin в 300г мляко, следобеда на тренировката си разтворих една мерителна чашка креатин и 20г бцаа в 700г вода и половин час след тренировката пак същата доза протеин като сутринта. Как и какво да пия в ден без тренировка? Мисля 30г протеин сутринта и още толкова следобеда, а креатин да пия ли изобщо и ако да кога?
Относно вкусовете, протеина е шоколад а креатина портокал и двата са доста добре, харесват ми, особено шоколада много са го докарали.