L-carnitine fitness drink

16.05.10
18:55

Енергиината напитка L-carnitine fitness drink ефективна ли е?Ще засили ли ефекта  колкото другия при 30-40мин тичане?

За продукта на Nutrim ли става въпрос?

16.05.10
20:56

да,ама l-carnitine е и за сваляне

казано от psihos на 16.05.10, 20:56:

да,ама l-carnitine е и за сваляне

Какво друго действие има L-Carnitine?
Не разбирам какво искаш да кажеш.

17.05.10
06:01

казано от Кольо Пияндето на 16.05.10, 19:06:

За продукта на Nutrim ли става въпрос?

Да за него.И аз питам точно за сваляне ако не сте ме разбрали.

казано от LifeFitness на 17.05.10, 06:01:

Да за него. И аз питам точно за сваляне, ако не сте ме разбрали.

Разбрах те чудесно. Не успях да проследя мисълта на psihos.

Не разчитай на L-Carnitine, който се съдържа в тази напитка. Относително често пия, защото добре изстуденият ‘бодлив кактус-круша’ ми е доста приятен на вкус, но просто като безалкохолна негазирана напитка, без да търся ефект като от хранителна добавка. Имах период преди доста време, когато пиех по 2-3 бутилки дневно, ефект като от L-Carnitine в този продукт не съм видял. Обобщавам - ако ти трябва нещо приятно за пиене - става (съдържа кофеин), но ако чакаш ефект - забрави. За тези пари (че и за по-малко) можеш да си подсигуриш работеща доза читав L-Carnitine за деня.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.10 06:27.

17.05.10
06:59

Благодаря!А като цяло серията на Nutrim добра ли е?Трябва ми нещо което да ми помогне да се изчистя(4-5кг) по-бързо с 30 мин тичане и лека тренировка след това.

Мнението беше редактирано от LifeFitness на 17.05.10 07:01.

17.05.10
07:02

казано от LifeFitness на 17.05.10, 06:59:

Благодаря!А като цяло серията на Nutrim добра ли е?Трябва ми нещо което да ми помогне да се изчистя(4-5кг) по-бързо с 30 мин тичане и лека тренировка след това.

Серията на нутрим не става за нищо ,само това да ти кажа.На един приятел брат му бачка в нутрим и....не ми ги препоръчва

17.05.10
07:14

Тогава кой да взема?Трябва ми нещо до 25-30лв на месец.Гледах долу темите но не видях единно мнение за някоя марка.

казано от LifeFitness на 17.05.10, 07:14:

Тогава кой да взема? Трябва ми нещо до 25-30лв на месец. Гледах долу темите, но не видях единно мнение за някоя марка.

Кои продукти разгледа? Единно мнение няма как да има - всички имаме различни тела, хранителни и тренировъчни режими, както и разбирания за това кой ефект е достатъчно добър. Тези пари вероятно ще се окажат недостатъчни. Имай предвид две неща:
- работещата доза L-Carnitine е поне 2 g дневно
- организмът привиква към действието на L-Carnitine и след 4-5 седмици ефектът намалява драстично, т.е. няма проблем, но няма и полза да пиеш L-Carnitine повече от 1 месец.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.10 07:35.

17.05.10
07:41

Разгледах тази тема: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/13607/ .По точно цените на Л-карнитина:
- Power Food - L-carnitine Extreme (L-Carnitine 500 mg & Хром пиколинат 40 mcg) - 60 капсули - 19,50 лева
- Athletic - 60 таблетки - 500 мг - 14 лева
- Biogame - 60 капсули - 250 мг - 10 лева
- Biogame - 60 капсули - 500 мг - 17,50 лева
- Нутрим - 60 таблетки - 19,50 лева
- Musashi - 50 гр - 50 лева
- BioTech(течен) - 500 мл - 30 лева
- Optimum Nutrition - 30 таблетки - 500 мг. - 37,60 лева
- Optimum Nutrition - 60 таблетки - 500 мг. - 68,90 лева
- Scitec - MegaCarni-X - 60 капсули по 1г - 56 лeвa
- Megabolid - 100 таблетки - 630мг - 32 лева
- Genesis - Super L-carnitine - 30 табл. (300мг) - 25 лева
- Universal - Liquid L-carnitine - 50 лева
Както и темите за продукта 2-3страници назад.
ПП:Смятам че за един месец-месец и половина ще смъкна 4-5кила.

Мнението беше редактирано от LifeFitness на 17.05.10 07:43.

Погледна ли датата на тази тема?
60 таблетки (по 500 mg) ще ти стигнат за 15 дни. Виж течните формулации.

Сваляне на 4-5 kg за месец-месец и половина е добро темпо.

17.05.10
08:10

Съжалявам не бях погледнал датата.
fitneshrani.com/svalyane-na-teglo/produkti/l-carnitine-liquid-l-karnitin-techen-1000-ml Този добър ли е и мога ли да постигна желания резултат само с една опаковка?

казано от LifeFitness на 17.05.10, 08:10:

Този добър ли е и мога ли да постигна желания резултат само с една опаковка?

Това е един от най-изгодните продукти на пазара, в моите очи - добър избор.
Ще ти стигне за 1 месец, ако приемаш 2 дози (т.е. 2 g) дневно.
Ще постигнеш резултат, ако спазваш адекватен хранителен и спортен режим.
L-Carnitine (както всички хранителни добавки) не работи без подходящо хранене и спорт.

17.05.10
08:58

Благодаря.А тези две дози само в дните в които правя кардио или всеки ден?(тичам 3 пъти седмично,от които два съм на фитнес след това.А диетата ми е ВБ-НВД)И кога да го пия-преди и след тренировка?

казано от LifeFitness на 17.05.10, 08:58:

Благодаря. А тези две дози само в дните в които правя кардио или всеки ден? (тичам 3 пъти седмично, от които два съм на фитнес след това. А диетата ми е ВБ-НВД). И кога да го пия-преди и след тренировка?

Виж тази тема.
Размени местата на кардиото и фитнеса, т.е. нека кардиото да е след фитнеса, а не преди него (ако ги правиш непосредствено едно след друго, разбира се!).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.10 09:25.

17.05.10
12:53

Благодаря отново!Но в темата която ми даде пише да се пие 1 час преди тренировка(за течния 20-30мин) ,а в тази статия http://www.bb-team.org/articles/882/#axzz0oB5kiROu препоръчват 3-4 часа преди тренировка защото тогава е най-голям ефекта.Малко съм объркан.

Ами... интересен въпрос, да. Разрових се малко. Повече от един източник посочва, че пикови стойности на L-Carnitine в организма се достигат 3-6 часа след приемането му. От друга страна производителите препоръчват приемане 20-40 минути преди тренировка, а те нямат особена полза да дават грешни съвети. Не ми достигат знания по този въпрос в момента. Преди всичко си мисля, че тъй като тази добавка не е директен стимулатор на физическата работоспособност (като кофеин, например), в крайна сметка целта е поддържане на високи нива L-Carnitine за период, в който ти поддържаш и високо ниво на метаболизма като цяло.

В зависимост от това кога тренираш, можеш да удовлетвориш едновременно и двете препоръки. Например - ставаш сутрин в 8:00, пиеш L-Carnitine, след което около 13:00 пиеш пак и след 1 час отиваш на тренировка. Като цяло - бъди крайно стриктен в диетата и спорта, не в точните часове за приемане на L-Carnitine.

17.05.10
14:39

Аз обаче тренирам сутрин-от 9 часа бягам и от 10 - фитнес заради училище.Ако го пия преди лягане и веднага след ставане(1 час преди кардиото) дали ще е добре?А и този който ще взема е течен и се усвоява по-бързо.

По-разумно е първо да отидеш на фитнес, след това да тичаш. По-скоро бих те посъветвал да приемаш L-Carnitine и да държиш нивото му високо през активната част от денонощието, когато и метаболизмът е по-активен. В твоя случай бих постъпил така - ще стана в 7:00 и ще взема доза L-Carnitine, в 8:00 ще хапна нещо малко и подходящо, в 9:00 съм във фитнеса, след него - кардиото. Втората доза L-Carnitine ще оставя за около час преди следобедната закуска (т.е. между обяда и нея).

17.05.10
15:23

Добре.Мерси.Аз правех така защото мислех ,че на гладно ще ми е по-ефективно кардиото.А за закуската какво да ям-въглехидрати(имам овесени ядки) или нещо друго-например 5-6 белтъка и малко месо?

Да, кардиото на гладно е по-ефективно, но след като ще го комбинираш със силова тренировка, нещата стоят малко по-различно. Подходяща закуска в този случай ще е яйца (2-3 цели) и малко овесени ядки. Реално погледнато, ако първо си направиш фитнеса, кардиото след него ще бъде ли на гладно?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.10 15:34.

17.05.10
15:42

Тези 2-3 цели яйца(жълтъците) и овесените ядки няма ли да са малко не на място.Все пак съм на НВД.Но благодаря все пак,ще го правя както каза. :)

Мнението беше редактирано от LifeFitness на 17.05.10 15:44.

От жълтъците някои хора бягат заради мазнините в тях (неоснователно). Първоначално мислех да ти препоръчам пчелен мед, но после реших, че ще те “уплаша” с него и минах на варианта с овесените ядки. Нисковъглехидратна диета не значи безвъглехидратна такава. При това говорим за закуска, т.е. първото за деня хранене, че и преди тренировка! Не забравяй, че дозата прави лекарството и отровата.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.10 15:52.

17.05.10
15:56

ОК,благодаря ти много.:) Вече знам това ,което ми е нужно и мисля ,че темата се изчерпа.Ще пиша какви са резултатите!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1