Дневникът на Ена

Темата е заключена.
Прескочи до:
EN

17.05.10
14:17

За днес да се отчета .. и ако има промяна довечера сте редактирам :)

17.05

8:00 пилатес
9:15 овесена каша с банан
11:30 2 оризовки с 50 гр извара и 50 гр телешко филе+ 1 кафе с мляко
14:00 постен гювеч+ пилешко+ 150 гр извараи шепа ягоди
16:30 кафе с мляко+оризовка с  изваpа и тел.филе
17:30 Тае-бо
20:00 1 яйце извара ,малко тел. филе салата домати със зехтин

това е засега... успешен ден
Edit

Мнението беше редактирано от Ena на 17.05.10 19:15.

EN

17.05.10
19:08

имам един въпрос :) има ли начин да се прави кардио тренировка ( за тичане на пътечка специално питам :) ) без да се натоварва мн прасците.Аз имам чувсттвото че моите са тръгнали мн да наедряват ... и сестествено това не ми харесва. Ако намаля тренировките сте ми е малко кардиото ... а сега са станали едни... прекалено твърди и малко ме болят (но за това сама съм си виновна - обърках обувките и тичах с неподходящи :)

17.05.10
19:53

Пътечките са най-лошото нещо за ахилесите и прасците,особено ако са ти слабо място.Аз лично никога не бягам на пътечки,само навън.Съветвам те или да правиш друго кардио(вело етс) или да бягаш навън.След бягане -задължително стречинг ,пиши в гугъл strching for calves ,едно от най популярните упражнения е да се опреш с длани на стена и единия крак да е свит другия да е наза д изпънат ,като петата е на земята(трудно ми е да го обясна пробвай с гугъла ;) ).А от бягането на някои хора прасците им стават много големи,аз например съм така.ако толкова те притеснява прави друго кардио

EN

18.05.10
16:21

казано от hill_runner на 17.05.10, 19:53:

Пътечките са най-лошото нещо за ахилесите и прасците,особено ако са ти слабо място.Аз лично никога не бягам на пътечки,само навън.Съветвам те или да правиш друго кардио(вело етс) или да бягаш навън.След бягане -задължително стречинг ,пиши в гугъл strching for calves ,едно от най популярните упражнения е да се опреш с длани на стена и единия крак да е свит другия да е наза д изпънат ,като петата е на земята(трудно ми е да го обясна пробвай с гугъла ;) ).А от бягането на някои хора прасците им стават много големи,аз например съм така.ако толкова те притеснява прави друго кардио

Благодаря ти мн за отговора ... от дневнока ти личи че имаш опит с бягането :) Напоследък времето тук при мен е много лошо и почти постоянно вали ( а чак такъв ентусиаст не съм че и в дъжд да бягам ), а когато не вали все се случва че съм заета. принципно и аз обям на открито да тичам. Сте зарежа пътечката за известно време ... пък да видим как сте ми понесе ... мисля на степера да заложа .И наистина някак си винаги попретупвам разтягането накрая :| .

EN

18.05.10
16:28

18.05

9:00 пилатес
9:30 овесена каша масло и сирене
11:00 1\2 протеинов шейк (45 ккал )
13:30 150 гр пилешко + салата дом. краставици и зехтин + извара с шепа ягоди + 1\2 банан
16:00 кексче в микровълновата (1 яйце малко извара 1 с.л. брашно 1 ч.л. мед +какао)
17:30 шепа ядки и стафиди
20:15 тренировка
... и после не знам какво сте ми се яде ... има време :)

Мнението беше редактирано от Ena на 18.05.10 16:28.

EN

19.05.10
20:16

Здравейте на всички :) да се отчета за днес и имам и едно малко питане. Казаха ми че с наклони настрани с тежести (или също с наклони надоло ... като хиперекстензии ама настрани ... не знам как се казва :( ) няма начин да стопя гадните паласки които си мислят че мн гостоприемно сте си отглеждам на талията но не са познали :P . А с тез упражнения било най вероятно даже да ги поyголемя :( ... Та въпроса ми е вие какъв опит имате с разрешаването на проблеми в тази част на тялото :) и с горепосочените упражнения . И ако имате идеи за по ползотворни такива ... отворена съм за всяка нова идея :)

19.05
9:30 овесена каша сирене масло
11:30 1\2 банан и 2 с.л. извара+ шепа ядки и стафиди
14:00 2 яйца + салата дом.и краставици + 150 гр извара с малко мед ядки и няколко стафиди
17:30 1 оризовка +малкo извара и резен шунка + няколко ягоди
19:00 тренировка
15 мин кростренажор (level 8 fatburning modus )
vertical chest 3x15 16 kg
seated dip 3x15 32 kg
preacher-curl 3x15 23kg
leg press 3x20 55kg
abductor 3x20 23kg
хиперекстензии 4x20 (без тежести)
и другото беше земя с топка но не ми се описва ... различни коремни ,пушупс 2x20 (със свити крака)
20 мин кростренажор (level 7)
15 мин. пътечка (не издържах ... мн ми се тичаше а не спира да вали тука )
Стречинг накрая ... този път поне му отделих достатъчно време :)

EN

20.05.10
11:40

Здравейте :) мн хубав ден ... въпреки дъждовното време

20.05
събуждане 8:30
9.30 каша (овесени трици 3 с.л.пшеничени 2 с.л. 10 гр масло и 30 гр сирене ) както всеки ден :P
11:30 шепа ядки и стафиди (не повече от 30 гр ... ръцете ми са малки :) )
13:00 пилешка супа(без картофи ориз или мазнина )+малкo извара  + ягодов-бананов кръмбъл ( 1\2 банан 7 ягоди 1 ч.л. мед 1 ч.л нерафинирана захар + 1ч.л. пълнозънесто брашно и 15 гр масло...мнооого вкусно става )
13:00 како без захар и мляко (с вода )
16:00 оризовка с протеинов шоколад +1\2 banan
19:30 пилешка супа +малкo извара
22:00 40 гр ядки и стафиди ( в моя защита ... само да се похваля че към 2 а.м. вее завърших преzентацията :) )

вечерята може и по късно да е ако случааайно стигна до фитнеса че мн имам да наваксвам с ученето вече сме 8ма семестриална седмица аз съм само до 5та :( .... Това е от мен засега .. ако им анесто по късно сте едитна ... Усмихнат ден на всички

Edit

Мнението беше редактирано от Ena на 21.05.10 09:07.

21.05.10
04:36

Честит имен ден  :) , много здраве, късмет и успех.

EN

21.05.10
09:09

Слънев ден... не мога да повярвам :) ( за 1ви път от 2 седмици )

Тази сутрин с изненада открих че ... ми са свършили овесените трици ,имам само 1 яйце в хладилника ... даже и пълнозърнещото брашно никъде го няма.Едната съквартирантка решила да го направи на сладкиш (които така и не и се получил btw) и ми купила ново ... но нормално :( е какво да се прави с подръчни средсва ... си измислих закуска :P
21.05

8:00 събуждане ... няколко ядки + чай
8:20-9:10 йога
9:30 палачинка( 1 яйце 1 с.л. брашно малко извара и малко мляко)+15гр сирене 1 резен шунка +протеинов шейк и шепа ядки и стафиди(около 25гр)-странно но малко насила го хапнах това всичкото ... никакъв апетит а това не е нормално за мен сутрин ... сигурно е заради ядките снощи ?

... това е засега ...вмомента си пия кафенце и се опитвам да седна да уча ... но мноого  ми се спи и нещо не мога да си събера вислите ... даже не знам кога до ФИЗ сте отскоча че имам и още няколко ходения до града следобед :) ... може на Kick-box да отида ... сте видим :)

успешен ден на всички

EN

21.05.10
09:10

казано от karpi на 21.05.10, 04:36:

Честит имен ден  :) , много здраве, късмет и успех.

Съвсем бях забравила че е днес .. Благодаря ти мн ... наисина ме зарадва - сте трябва да се празнува а не да се учи тази вечер :P

EN

21.05.10
15:19

Да довърша храна за днес че по-късно едва ли сте имам време :)
11:30 1 ябълка
13:30 пилешка супа+ 150 гр кисело мляко с малко ядки сафиди и канела
16:30 1 ябълка+20 гр бадеми
18:30 Кик-бокс
... вечеря... не знам каква ... ама ще е някъде към 21 ... тогава имам стеща с приятеки и сте посетим някое ресторантче ... сте гледам да не се изложа с храната :)
21:30 мизо супа , суши + 1 маргарита ( все пак имах празник)

не ми изглежда чааак толкова мн  ... но да си призная чесно малко насила ям ... иначе мога и с по малко ... дали да я намаля още .Сте чакам мнения по този въпрос . Просто ми е малко подут стомаха напоследък а движението (като изключим ходенето до залата )... липсва просто .Понякога си правя паузи от ученето за около 20 мин. и си избирам някои и др комплекс упражнения от нета ... но не вярвам това да е достатъчно ? Не знам... май др sed сте понамаля храната да видим как сте ми понесе.

Вода 1,5 л +2 кафета с малко мляко + 3 чая ... може и някои и друг коктейл да се прибави довечера :P

Edit

Мнението беше редактирано от Ena на 22.05.10 10:02.

EN

22.05.10
09:56

Днес
22.05

9:30 палачинка( 1 яйце извара 1 с.л. брашно малко pr. мляко) протеинов шоколад 20 гр шунка+ малко ядки
11:00 кафе с мляко + 25гр ядки
13:00-14:30 тренировка(после сте я описвам)
16:3040 гр ядки и стафиди (да знам ... просто сте спра да си копувам този mix ... )
17:30 2 яйца + зелена салата със зехтин + кисело мляко с няколко ягоди и ядки( около 20 гр)
... не мисля че сте мога да хапна нещо по различно от извара или кисело мляко по къничко :)

Тренировка

15 мин пътечка ( различно темпо и наклони ) 2,3 км

latzug           3x12 23kg
Brustpresse       3x12 16 kg
Reverse Fly       3x15 12kg
Legpress         3x15 55kg
Gluteus isolator   3x15 5kg
Rumpfbeuger     3x15 25kg
Rumpfstrecker   3x15 40kg
abduktor         3x20 ??
Adduktor         3x20
hyperekstenzii   3x20
povdigane na kraka ot vis. 3x 10 (i da iskam pove4e ot tova za momenta ne moga)

25 min krostrenajor (razli4no tempo )

Сте се радвам да има и коментари относно тази тренировка  мисля 2 или 3 пъти в седмицата да си я правя а в другите дни кардио и фитнескурсове :)

Мнението беше редактирано от Ena на 22.05.10 17:03.

22.05.10
10:12

Здравей, Ели

Разгледах ти дневните менюта, от време на време ядеш много големи “боклуци”, кривваш често от правия път...Много ми е трудно да се хвана за някое твое меню, което ми харесва и да те насоча да се движиш горе долу в тази посока... :( Както и да е, ако искаш резултати трябва да се научиш да се контролираш, но за това трябва да имаш голямо желание и мотивация.
Ето виж тук добре си се представила:
“17.05

20:00 1 яйце извара ,малко тел. филе салата домати със зехтин” 

Приемай критиките, позамисляй се над тях...те изграждат :) Вярвам, че малко по-малко ще влезеш в ритъм и ще видиш желаните резултати! Бъди постоянна.. :)

Мнението беше редактирано от libra на 22.05.10 10:12.

EN

22.05.10
10:36

казано от libra на 22.05.10, 10:12:

Здравей, Ели

Разгледах ти дневните менюта, от време на време ядеш много големи “боклуци”, кривваш често от правия път...Много ми е трудно да се хвана за някое твое меню, което ми харесва и да те насоча да се движиш горе долу в тази посока... :( Както и да е, ако искаш резултати трябва да се научиш да се контролираш, но за това трябва да имаш голямо желание и мотивация.
Ето виж тук добре си се представила:
“17.05

20:00 1 яйце извара ,малко тел. филе салата домати със зехтин” 

Приемай критиките, позамисляй се над тях...те изграждат :) Вярвам, че малко по-малко ще влезеш в ритъм и ще видиш желаните резултати! Бъди постоянна.. :)

Приемам приемам :) даже искам (ако се налага :) )

Сега боклуци че има .. има понякога ... корнито гомахнах (никога не съм му била и страшен фен де ... просто имаш нов вкус които реших да пробвам а тука не мога само 1 да си купя щото на кутии ги продават в опаковки от по 5x20 гр. )... др какви боклуци да махна... мед ...понякога хапвам по 1 ч.л. на ден ... най мн 2 или 1 ч.л. домашно сладко ... и др ми са плодовете.. на седмица карам с по 1 кг ягоди (това са 260 ккал ). Миналата седмица имах и 2 банана и 2 кисели ябълки ... и 3 пълнозърнести хлебчета ... 1 пакет (100 гр ) оризовки го ям от 2 sed. и вече свърши и... малко бисквити (пълнозърнести с фруктоза ... пакета е още повее от половината пълен а беше 200 гр.). ,ако има др което трябва да махна казвай ... защото аз наистина не се сещам ... Гледам ти твоите менута и там никъде няма плод. Аз смятам че плодовете са си полезни стига с тях да не се прекалява а и ги ограничавам до 1та половина на деня . Сте се постарая повече ... :) пък да видим

На мен ми се ще и за тренировките малко да чуя мнение ... (още чакам една дружка да мине да ме вземе за FIZ :P ). Като се върна сте  oпиша типичната си тренировка в залата и после сте добавя и през седницата какво планирам... и сте си понеса критиките :)

22.05.10
13:42

Такаааааа... значи
-медът е полезен - обаче в малки количества тъй като е прост (бърз) въглехидрат. Тъй като простите въглехидрати се усвояват изключително бързо от организма, приемът им в неподходящо време го превръща директно в мазнина. Губят се полезните му качества и дават обратен ефект в/у тялото ти. Излишно е да правиш “инсулинов удар” в/у организма си късно вечер...
крекерите, според мен има растително олио... но не съм сигурна.
-домашното сладко...същата работа като с меда, само че в него няма нищо полезно :D :D
- стафидите, също са прости въглехидрати.. и те точно са с по-висок ГИ
-за мен и плодовете - ям рядко, не се чувствам добре от тях - и то избирам такива с нисък гликемичен индекс, за да не си вдигам излишно инсулина :) Иначе много обичам плодове, не ме разбирай погрешно, но не мисля че липсата им е неблагоприятна за мен :)

Стреми се като цяло да ядеш въглехдрати с по-нисък гликемичен индекс. Тези въгл. освобождават по-малко инсулин от другите и така не трупаш мастна тъкан.

Мнението беше редактирано от libra на 22.05.10 13:54.

EN

22.05.10
16:38

Благодаря ти за съветите ... аз уж приципно си знам какво да хапвам ... уж ... и гледам  да ми е вкусно просто . Колкото до  крекерите ... то това си беше оризовка само че с пшеница ... не знам какво имаш против растителните мазнини? (нали зехтин авокадово олио и. т.н.?са точно това) За стафидите си знам мн добре че са ми слабост ... но и с тях не прекалявам ... смисъл продават се заедно с ядките в 1 пакет смесено (200 гр общо ) 1 пакет ме оправя за седмица .( тази са 2 ама карай :P ). Иначе мога само да се уча от грешките сi :)

22.05.10
17:02

казано от libra на 22.05.10, 13:42:

не ме разбирай погрешно, но не мисля че липсата им е неблагоприятна за мен :)

Относно плодовете - аз също не съм ги хапвала от много време насам, като се замисля доста месеци станаха, но като че ли и не ми липсват, като гледам какви огромни изкуствени ябълки има направо ми се отщява от тях, сега са плъзнали едни големи едри червени череши, които смятам да не докосвам, не за друго, а заради това, че със сигурност са наблъскани с какво ли не...Не е ли от собствения си двор да я откъснеш :P, но къде този късмет - нямаме градина с плодове и зеленчуци... :)

EN

22.05.10
17:17

казано от S_L на 22.05.10, 17:02:

казано от libra на 22.05.10, 13:42:

не ме разбирай погрешно, но не мисля че липсата им е неблагоприятна за мен :)

Относно плодовете - аз също не съм ги хапвала от много време насам, като се замисля доста месеци станаха, но като че ли и не ми липсват, като гледам какви огромни изкуствени ябълки има направо ми се отщява от тях, сега са плъзнали едни големи едри червени череши, които смятам да не докосвам, не за друго, а заради това, че със сигурност са наблъскани с какво ли не...Не е ли от собствения си двор да я откъснеш :P, но къде този късмет - нямаме градина с плодове и зеленчуци... :)

Ох... череши .. най най любимият ми плод ... след ягодите :P ... Май е сега момента да споделя че плодовете които си копувам са био :)така че се надявам да са си запазили витамини ми?кроелементи и всички такива хубави работи като плодови киселини и т.н. Даже една съседка има баба с двор на село и тя ми носи и яйцата (няма  място за сравнение просто жълтъкът на тези от бабата е в пъти по жълт от този на купените пък били те и био :) )
а за плодовете .. аз мн ги обичам ... без шоколад мога без тях не :) Те не влияят на инсулина или кръвната захар ... и ако са в умерени количества ( в каквито аз ги консумирам ) мисля че допълват едно оптимално здравословно меню

p.с. Никoй нищо не казва за тренировките ми... а те са ми най проблемни и първопричината честно казано да се регистрирам ... аз с неядене и с ограничения на храненето така или иначе мога да си смъкна кила и обиколки ... сега желанието ми е  да е здравословно и този път да си запаза цикъла и енергията :)

22.05.10
17:26

Ето това визирах за плодовете, мен ми се лепят като мазнини.... хубаво правя, че не ги ям :)

http://www.bb-team.org/articles/3639/#axzz0ogDSVuFr

Enjoy ;)

EN

22.05.10
17:35

казано от libra на 22.05.10, 17:26:

Ето това визирах за плодовете, мен ми се лепят като мазнини.... хубаво правя, че не ги ям :)

http://www.bb-team.org/articles/3639/#axzz0ogDSVuFr

Enjoy ;)

Виж ... напълно възможно е да имаш непоносимост към фруктозата :)  която не е рядко срещана ... и така  тялото ти си казва от какво имаш нужда и от какво не :) Аз по себе си съдя че 150 гр ягоди .. или 1 ябълка на ден не ми влияят зле .
Благодаря ти мн за статията наистина е интересна :)

EN

23.05.10
19:58

Здравейте на всички ... да си напиша отчета за днес и да сядам да уча че днес цял ден се мотая и утре въпреки че е празник аз май сте трябва да съм в лабораторията :( . Днес е за сметка на това най топлият ден от седмици насам цял ден слънце 26 градуса... направо мечта :)

23.05

събуждане : 9:00
9:30 овесена каша( 5 с.л овесени трици + 20 гр сиррене+ 1 гр масло)
... тук слагам мнoгoточие защото през цялото  време похапвах ядки и стафиди ( 50 гр общо)
13:30 пилешко (бяло месо )+ 1 оризовка + 1 домат(среден)+100 гр кисело мляко с няколко ягоди
15:00 1 топка сладолед( в чашка без рокче)
19:00 пилешко + зелена салата+ 100 гр кисело мляко с няколко ягоди
21:00 малко от протеиновия шейк + 1 orizovka

... изяла съм може би още около 30 гр ядки и стафи през деня че като гледам пакетчето почти е свършило :)
Днеc ... нетренировъчен го броим ,залата беше затворена както ще бъде и утре :) но едва ли сте мързелувам :) Имам обикаляне до града и обратно и ... още там ... 5-7 км ми се събира ходене ... като аз никога  не ходя бавно :)
Мн моля някой да които разбира поне малко да изкоментира тренировката с уредите която съм описала във вчерашен пост. Като се има впредвид какви са ми целите ... дали би ми свършила работа ако я прилаган 3 непоследователни дни от седмицата и  през другото време си ходя на фитнескурсове  (Bodyshaping Bodyworkout Ausdauer i.. t.n.)?Смисъл такъв не мога да опраделя дали храната ми не е твърде мн като се има впредвид че сторта които описвам (когато го има ест. )ми е почти единственото движение през деня :)

Мнението беше редактирано от Ena на 31.05.10 08:26.

EN

24.05.10
08:51

Здравейте :) Честит Празник на всички.

Набързо с отчета че тук само проблеми днес и имам чувството че сте ми се пръсне сърцето ... имам проблеми с наемателя ... на когото не съм изпратила някакви документи ... които ми  поискал по мейла ,  i ми ги пратил на една стара поста ... и е забравил да смени с новата в картона ми , въобще пълна каша ,а най-лошото е че тук също е почивен ден днес и до утре няма да разбера какво сте случи ( надявам се да не остана  на улицата накрая :( ) Не се побирам на едно място и  честно казано направо не знам какво да правя . Дано да се оправят нещата че с наближаващите ми изпити последното което ми трябвае да си търся ново жилище .of… стига съм ви занимавала с моите проблеми .Ето и храната която съм си подготвила за днес.

24.05

8:00 ставане и малко пилатес (после нещо не човъркаше да погледна старата си поста :( )
9:30 овесена каска с бадеми и канела
12:30 аспержи с пилешко и холандес+ 100 гр кис мляко с ягоди+1 оризовки
15:00 1 оризовки +кафе и малко протеin
15:30 1 киндериегел  *
20:00 пилешко 100 gr+спанак с яйце + 5 ягодки с няколко с.л. кисело мляко и  бадемi
Ако има др сте едитна ... едва лио ще има и треньоровка аз за 2 мн не мога да си събера мислите сега :(

Мнението беше редактирано от Ena на 31.05.10 08:27.

EN

24.05.10
14:39

толкова гузно ми стана като го изядох че отидох и направих 5 обиколки на стадиона + 2,5 км до там бързо ходене и още толкова на връщане 4x20 коремни преси 3x10 лицеви опори 2x10 повдигане на краката от земя + още 15 мин пилате упражнения .... поне малко това прегрешение ме мотивира да си направя една тренировчица :)

25.05.10
07:14

Ена, чета, че търсиш коментари за тренировката си. Честно казано, повече от половината упражнения, които изписваш на немски/английски, аз не съм ги и чувала. Иначе вероятно аз първа щях да изкоментирам начина ти на трениране, доколкото се познавам.
Вероятно и другите, които имат желание, срещат същите затруднения като мен.

EN

25.05.10
10:04

latzug      
Brustpresse    
Reverse Fly    
Legpress      
Rumpfbeuger  
Rumpfstrecker (и за него не намерих картинка ( ягаш , стъпил на опора и избутваш седалката назад с гърба си и после бавно се връщаш )

Ами ... най лесно мога да ги обясня като сложа картинки  (малко си поиграх в нета ама ги намерих ... поне така няма да има объркване 
мисля че тоva са тези които чийто имена съм дала на немси ... аз на български не ги знам така или иначе даже сте се радвам да ги науча :) Подредила съм картинките подрен на листата  .Сте си постна и плануваната тренировка за днес и сте чакам коментар

Мнението беше редактирано от Ena на 25.05.10 10:19.

EN

25.05.10
10:11

Тренировка

15 мин пътечка ( различно темпо и наклони ) 2,3 км

latzug       3x12 23kg
Brustpresse     3x12 16 kg
Reverse Fly     3x15 12kg
Legpress       3x15 55kg
Gluteus isolator   3x15 5kg(за този не намерих картинка ... ама е за дупето :) Стоиш на 4крака и повдигаш назад тежест ... по добре не мога да го обясня :)
Rumpfbeuger   3x15 25kg
Rumpfstrecker   3x15 40kg
abduktor       3x20 ??
Adduktor       3x20
hyperekstenzii   3x20
повдигане на крака от вис. 3х 10 (и да искам повече от това за момента не мога)25 min krostrenajor

25.05.10
10:18

Значи:
Картинка 1: скрипец - http://www.bb-team.org/exercise/1188/#axzz0ow0WalT6
Картинка 2 машина за гръдни мускули - http://www.bb-team.org/exercise/1552/#axzz0ow0K9KGm
Картинка 3: този уред ми е ясно за какво служи, но да си кажа честно го виждам за 1ви път /иначе рамо/
Картинка 4: лег преса - http://www.bb-team.org/exercise/1168/
Картинка 5: този уред също не ми е ясен...

Аз мога с толкова да помогна, да се вкл някой друг ако знае :)
По-късно ще направя коментар за тренировката ти

Поздрави!

Мнението беше редактирано от libra на 25.05.10 10:19.

25.05.10
10:21

Gluteus isolator - да не би да е това? http://www.bb-team.org/exercise/1554/

До колкото виждам - на картинка 3 е уред, наречен пек-дек (Peck Deck), а на картинка 5 е уред за бицепс (аналог на скотовата пейка).

EN

25.05.10
10:25

казано от libra на 25.05.10, 10:18:

Значи:
Картинка 1: скрипец - http://www.bb-team.org/exercise/1188/#axzz0ow0WalT6
Картинка 2 машина за гръдни мускули - http://www.bb-team.org/exercise/1552/#axzz0ow0K9KGm
Картинка 3: този уред ми е ясно за какво служи, но да си кажа честно го виждам за 1ви път /иначе рамо/
Картинка 4: лег преса - http://www.bb-team.org/exercise/1168/
Картинка 5: този уред също не ми е ясен...

Аз мога с толкова да помогна, да се вкл някой друг ако знае :)
По-късно ще направя коментар за тренировката ти

Поздрави!

Ами 5я трябва да е за коремни мускули ... и просто се свиваш като го натискаш ... и аз не знам точно ... :) А тренировката съм я постнала вече каква ще е  ... просто има време чак към 18 сте отида към фитнеса. 
сега сте се пообразовам малко повече как се работи на тези които позна  :P
Благодаря мн за бързия отговор

казано от Ena на 25.05.10, 10:25:

Ами 5я трябва да е за коремни мускули ... и просто се свиваш като го натискаш ... и аз не знам точно ... :)

Уредът за корем изглежда така - http://www.fittedforlife.com/sites/askouri/_files/image/seated%20crunch%20machine%202.JPG
Движението при него наистина е това - http://lubomirivanov.com/wp-content/uploads/2009/04/abdominal.gif

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.05.10 10:31.

EN

25.05.10
10:32

казано от Кольо Пияндето на 25.05.10, 10:23:

До колкото виждам - на картинка 3 е уред, наречен пек-дек (Peck Deck), а на картинка 5 е уред за бицепс (аналог на скотовата пейка).

Щом е за бицепс .. значи съм объркала картинката... и трябвало да е за коремни мускули... слагам нова

А gluteus машината... почти ... така изглежда ,само дето тежестта ти е в свивката на коляното и корема ти е върху нещо като пейка ... абе май не е това ама принципа е този :)

казано от Ena на 25.05.10, 10:32:

Щом е за бицепс .. значи съм объркала картинката... и трябвало да е за коремни мускули... слагам нова

Точно така, това е уредът за коремна преса.

EN

25.05.10
10:39

мисля че ги поразяснихме вече малко уредите ... и въпро са м е дали са подходящи наистина за мен ,като за начинаещ и става ли повтарям тази програма 3 път в седмицата ... като естестевно през другите дни си имам кардио и Фитнескурсове

EN

26.05.10
08:31

Здравейте :) ... имам да дописвам храната за вчера че нещо нямах net цял следобед

25.05
9:00 събуждане
9:30 палаchiнка (1 яйце трици и малко pr.мляко) домати и 5 маслини и малко зехтин и кимион
11:00 шепа ядки
13:30 пиле +аспержи и 150 гр кис. мляко
15:00 Шепа ядки и стафиди
17:30 2 оризовки с филаделфия и пилешка шунка
19:00-20:30 тренировка *
21:30 зелена салата с риба тон

тренировка
10 мин. Кростренажор ( 8ма степен интервално)
Cкрипец                    3x12 23kg
Гръдната преса                3x12 16 kg
Пек-дек Reverse Fly               3x15 12kg
лег преса                    3x15 55kg
Gluteus isolator                 3x15 5kg
уредът за коремна преса Rumpfbeuger   3x15 25kg
Rumpfstrecker                 3x15 40kg
abduktor                     3x20 ??
Adduktor                     3x20
Хиперекстензии                3x20
повдигане на крака от вис.          3х 10
25 мин пътечка интервално и стречинг
И сега за днес

26.05
9:00 събуждане
9:30 овесена каша ( 3 с.л. овесени трици + 2 с.л. пш.трици) сирене и масло + шепа ядки
11:00 шепа ядки и стафиди
13:30 150 гр пилесяко (бяло) + чери домари +30 гр моцарела,зехтин ,босилек+ягодов сладолед (100 гр кис. мляко 9 ягоди няколко кубчета лед и малко протеин на прах в блендера) + Шепа ядки
15:00 1 оризовка с извара и чубрица
16:30 оризовка с филаделфия и 30 гр пуешко филе

Мнението беше редактирано от Ena на 31.05.10 12:11.

EN

26.05.10
18:09

19:30 2яица с холандес+ зелена салата +40 гр риба тон+20 гр моцарела краставица и кълнове (обсото взето изпразвах хладилника :) + 150 гр извара с кисело мляко и 7 лешника

Днес физическа активност = 0. цял ден в лабораторията пред компютъра ... всичко ме боли а на всичкото отгоре и не ми станаха опитите и утре сте трябва да повтотя всичко . Сега сядам да поуча малко да видим къде ми са били грешките  :)

Лека и спокойна вечер на всички

P.S. до края на тази седмица няма да копувам повече ядки... направо прекалявам с тях !

EN

28.05.10
10:06

здравейте :)

Напоследък имам страшно мн работа зад бюрото че съвсем не ми остава време нито да пиша нито да чета но през weekend-a се надявам да наваксам .
27.05

Ставане 10:00 (така става като заспиваш в 3)
10:40 овесена каша сирене и масло
13:30 пиleшко + зелена салата с кълнове и малко протеинов сладолед
... и вече до
21:00 бях в институка ... там 2 протеинови шоколадчета (low carb and fat)
21:20 2 сурови чушки + 2 оризовки с по 1 резен шунка
1:00 1\2 доза протеин (мн ми стържеше корема :(
На тренировка ест не см ходила ... ходиx пеша до института и обратно (12 км отиване и връщане) с бързо темпо , че поне да не ми е толкова криво за пропуснатия спорт
...и сега за днес

28.05

ставане ... 10:00
10:50 1 яйце + 3 оризовки малко извара и 1 ч.л. мед11:30 20 гр черен шоколад + черен чай с мляко
13:00 20 гр черен шоколад
14:30 150 гр тофу +1 сурова чушка със зехрин извара и кълнове
16:30 шепа ядки и малко стафиди (около 30 гр общо) + кафе с мляко
... надявам се пак да вляза в ритъм и да си сърша проекта най накрая

Мнението беше редактирано от Ena на 31.05.10 08:30.

EN

28.05.10
15:10

Имам едно запитване ... започнах да си избирам упражнения за вкъщи ... когато нямам време за фитнеса и т.н. , освен коремни преси и т.н. със собствено тегло има някои и със тежести ,като това което съм постнала , та към въпроса : Какви килограми е хубаво да са тежестите при условие че не искам мускули да правя а мазнини да горя :)

http://www.youtube.com/watch?v=6ZXv4V_JR8g&feature=channel

MA

28.05.10
15:23

Има едни гумирани дъмбели така като гледам ще са ти перфектни има ги в различни разновидности..1-2-3-4-5 кг
П.С провери упражнения с прожина или ластик за разтягане мисля че и те  ще са ти от полза.

EN

28.05.10
19:52

казано от manqka на 28.05.10, 15:23:

Има едни гумирани дъмбели така като гледам ще са ти перфектни има ги в различни разновидности..1-2-3-4-5 кг
П.С провери упражнения с прожина или ластик за разтягане мисля че и те  ще са ти от полза.

На мен просто тези на клипчето ми се видяха страшно големи ... затова и попитах а иначе сте проверя за тези гумираните. Благодаря :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1