18.05.10
11:54
Здравейте , регистрирах се тук заради този въпрос но може би по често ще ползвам форума защото има много полезни неща. Тренирам от скоро (1 месец) и от тази седмица началото реших да почна да взимам протеинови шейкове след всяка тренировка , в залата ги продават и правят. И до колкото знам след тренировка е много важно да приемеш протеин и въглехидрати които се съдържат в протеиновия шейк, разбира се. Та въпроса ми е , трябва ли и добре ли е да хапвам след тренировка при положение че съм пил шейка. А аз попринцип тренирам за покачване на мускулна маса но в същия момент искам да сваля мазнините по тялото. И точно това ме притеснява че в шейка има солидно количество въглехидрати и после ако приема още ще стане доста. И ако е хубаво да хапвам какво по точно ? Мерси предварително.Очаквам отговора с нетърпение !
Темата беше редактирана от Montess на 18.05.10 11:56.
18.05.10
12:01
Здрасти!
Разграничи протеина от гейнъра, това са различни добавки. Щом като внимаваш с въглехидратите, веднага след тренировка хапни малко количество бърз въглехидрат, 15-20 минути по-късно - протеин (не гейнър!). Около час - час и половина след тренировка направи нормално хранене с истинска храна (източници на белтък и сложни въглехидрати). Имаш много да четеш, доста трудно е да ти се отговори с 1-2 изречения.
Мерси много ! Трябва да видя точно каква е разлика и какво е точно това което пия след тренировка но мисля че е протеин. Но проблема е че ми е леко невъзможно 15-20 мин след тренировка да пия защото си тръгвам от залата веднага след като приключа а в къщи нямам. А за бързи въглехидрати каква най простичка храна би ми препоръчал . Мерси отново !
На отиване към фитнеса си взимаш 2 банана, ядеш ги веднага след тренировката, помотаваш се 10-15 минути-списания, мацки а-у и си пиеш протеина после ;) Принципно е най-добре да си купиш , че така на дози по-скъпо излиза.
18.05.10
13:10
казано от Montess на 18.05.10, 12:16:
...А за бързи въглехидрати каква най-простичка храна би ми препоръчал...
korpusito ти е дал нужната рецепта, бананите са отличен вариант. В такъв момент пчелният мед също е много подходящ, но пък пренасянето му е доста по-сложно от бананите. Да, можеш да го разтвориш във вода и да го пренесеш в шише, но занимавката е повече. Ако смяташ да даваш пари за шейк в залата за дълъг период от време, то по-добре си купи протеин и си го приготвяй в къщи. От друга страна си мисля, че най-точната рецепта за теб в момента е банан (или мед) след тренировка, след което се прибираш в къщи и хапваш 3-4 яйца (варени, например). Един час след тренировка седни на масата и хапни както му е реда. Няма проблем да приемаш протеин като хранителна добавка, но тъй като си все още начинаещ (и още доста време ще бъдеш такъв) ще получиш чудесен ефект и без хранителни добавки. Трябва просто да изпипаш храненето си... това е.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.05.10 13:12.