17.05.10
09:13
Здравейте , аз съм 192см/86кг и искам да кача маса .
Купил съм си следните неща :
Optimum nutrition 100% Whey Protein
Optimum nutrition Serious Mass Gainer
Victory Super Aminos - амино киселини
Имате ли някакви предложения ,как трябва да ги пия в тренировъчни и нетренировъчни дни ?
17.05.10
09:29
Интересно - защо питаш СЛЕД като си купил добавките, а не преди това?
Ако се окаже, че някоя от тях няма да можеш да приемаш правилно? Странно.
Хайде сега поогледай форума. Отговорите на въпроса ти са коментирани многократно, а има и етикети на самите продукти, нали? ;)
Да прав си , изчетох доста теми от форума , но явно не открих това което ме интересува за комбиниране и на 3те, иначе само за протеин+гейнер има или протеин + амино.
Иначе в момента ги пия по следната схема :
тренировъчен ден : преди тренировка - протеин + амино
след тренировка - гейнер + протеин + амино
вечер - гейнер
нетренировъчен ден : сутрин - протеин + амино
вечер - гейнер + амино
Нужно ли е да променям нещо или трябва да го продължа така?
17.05.10
12:58
yiidz, кога тренираш? Сутрин, по обяд, вечер?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.10 15:22.
17.05.10
19:47
В такъв случай моето виждане е следното:
1. Тренировъчен ден
- сутрин след ставане - протеин + аминокиселини
- по време на тренировка - аминокиселини
- след тренировка - протеин + гейнър
- при следобедната закуска - гейнър
2. Ден без тренировка
- сутрин след ставане - протеин + гейнър
- при следобедната закуска - протеин + гейнър
Аминокиселините са ти на таблетки, но тъй като (надявам се) пиеш някакви течности по време на тренировка, раздели дозата на 2-3 части и ги изпий между упражненията както ти е удобно. Предлагам ти да ги приемаш само в тренировъчен ден, защото тогава би извлякъл най-голяма полза от тях като най-бързия източник на градивен материал. Вечер си направи едно добро хранене с нормална храна, по-скоро подсили следобедното хранене с гейнъра. Освен това сутрин преди тренировка много лесно можеш да си набавиш бързи въглехидрати (от нещо сладко, а не от гейнъра)
Не съм спазил твоята пропорция - в тренировъчен ден по 2 дози от всичко, в почивен ден - 2 дози аминокиселини, 1 доза протеин и 1 доза гейнър. Ако имаш съображения да се придържаш към нея, бих ти предложил само в деня без тренировки да размениш местата на добавките (сутринта да пиеш гейнър с аминокиселини). В тренировъчен ден остава варианта горе.
При всички случаи приемам, че храненето ти е на необходимото ниво.
Мерси за бързия отговор, ще пробвам по твойта схема да ги пия. Иначе по време на тренировка изпивам около 1л вода , а що се касае до храненето ям 4-6 пъти дневно , почти без мазнини , основно храни богати на протеини и въглехидрати. Още един въпрос , нужно ли е комбинирам добавките непосредствено с някаква храна или не ?
17.05.10
20:52
Ами... зависи в кой момент и с каква храна. Преди тренировка към добавките бих добавил 2-3 яйца и пчелен мед (например). След тренировка едва ли има нужда, предполагам че след добавките закусваш нормално. Единствено при следобедната закуска трябва да прецениш как да постъпиш (в зависимост от това какво ядеш тогава). 50-100 g ядки са добра идея. Не бягай от мазнините като дявол от тамян - подбирай ги и ги дозирай внимателно, но не ги изключвай от менюто. Те са основен енергиен източник.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.10 20:53.
казано от yiidz на 17.05.10, 12:10:
Да прав си , изчетох доста теми от форума , но явно не открих това което ме интересува за комбиниране и на 3те, иначе само за протеин+гейнер има или протеин + амино.
Иначе в момента ги пия по следната схема :
тренировъчен ден : преди тренировка - протеин + амино
след тренировка - гейнер + протеин + амино
вечер - гейнер
нетренировъчен ден : сутрин - протеин + амино
вечер - гейнер + амино
Нужно ли е да променям нещо или трябва да го продължа така?
Гейнерчето се пие преди и след тренировка, а аминокиселините се пият по две преди и по две след тренировка. А протеина го пий преди тренировка :) Пиеш нещата както е казано на опаковката
18.05.10
19:40
казано от roccett на 18.05.10, 19:34:
...А протеина го пий преди тренировка :)
Защо не след нея?
18.05.10
19:57
казано от roccett на 18.05.10, 19:45:
Може и след. Аз го пия преди тренировка.
Интересно ми беше защо и попитах... но както и да е, няма значение.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.05.10 19:59.