23.03.05
22:52
Аз лично не ги броя, но и не ям много зеленчуци.
По принцип не се броят, защото не се разграждат и усвояват от човешкия организъм.
Твърдо съм за броенето. Все пак зеленчуците са си въглехидрати. А кое доколко и в каква степен си усвоил и Господ (да ме прощава) не може да ти каже :wink: А и така по-често ще си спестяваме някое и друго прегрешение :wink:
Едва ли е прегрешение да ядеш зеле, даже е задължително(особено при диети). Въглехидратите му са почти изцяло фибри и едва ли някой може да ме убеди, че се усвояват от организма. Какт се изразява Внци Чанев “Това е чистилка, хваща лошите неща и ги изкарва навън”:-). Момчета не се притеснявайте да ядете зеле колкото си искате, ако го обичате. Защото аз го мразя, но няма как.
Аз ги броя,но за сметка на това мисля 4е общото колиЧестжо на въглехидратите при НВД (не кетонна) трябва да са малко повеЧе-към 200гр.
26.03.05
11:21
И аз ги броя....ако не ги броиш кво..изяш 2 кг банани...и кво не ги броиш ли та тва има баси колко много въглехидрати ;)
[quote author=“SkA7er”]И аз ги броя....ако не ги броиш кво..изяш 2 кг банани...и кво не ги броиш ли та тва има баси колко много въглехидрати ;)
За зеленчуци говорим, не за плодове. Никой не е казал, че фруктозата и глюкозата не се броят :lol:
Не мисля че трябва да се борят.Колко въглехидрати да има в една краставица или в една ряпа? :wink: Според мен количеството е доста малко за да се пазим от него :wink: Пък от зеленчуците си има полезни витаминчета и така :wink:
[quote author=”Чукундур”]Едва ли е прегрешение да ядеш зеле, даже е задължително(особено при диети). Въглехидратите му са почти изцяло фибри и едва ли някой може да ме убеди, че се усвояват от организма. Какт се изразява Внци Чанев “Това е чистилка, хваща лошите неща и ги изкарва навън”:-). Момчета не се притеснявайте да ядете зеле колкото си искате, ако го обичате. Защото аз го мразя, но няма как.
Ха,интересно !
Моите уважения към Венци Чанев-прекрасен човек е ,но....за състезателна диета това зеле нещо не ми се връзва ни най-малко.Да,полудява се от глад като си на сериозна диета,ама пък кой и кога е казал,че не трябва да е така ?!Виж за човек,който няма сериозни амбиции-става да си похапва :)
По темата-да,броят се въглехидратите .Брои се всичко,всяко грамче храна,всяка калорийка :)
Разбира се че трябва да се брои всичко, по насоки от крок, сега барама релеф трепач, не знам какво ще набия до юни месец, но със сигурност и след мангалски тен, могада се замисля и за състезателен подиум на републиканско 2006та! Заради калориите които броя ежечасно, особено когато съм на НВД