Да броим ли въглехидратите от зеленчуците при НВД?

23.03.05
22:52

Аз лично не ги броя, но и не ям много зеленчуци.

23.03.05
23:20

По принцип не се броят, защото не се разграждат и усвояват от човешкия организъм.

24.03.05
10:28

Твърдо съм за броенето. Все пак зеленчуците са си въглехидрати. А кое доколко и в каква степен си усвоил и Господ (да ме прощава) не може да ти каже :wink: А и така по-често ще си спестяваме някое и друго прегрешение :wink:

24.03.05
11:13

Едва ли е прегрешение да ядеш зеле, даже е задължително(особено при диети). Въглехидратите му са почти изцяло фибри и едва ли някой може да ме убеди, че се усвояват от организма. Какт се изразява Внци Чанев “Това е чистилка, хваща лошите неща и ги изкарва навън”:-). Момчета не се притеснявайте да ядете зеле колкото си искате, ако го обичате. Защото аз го мразя, но няма как.

25.03.05
21:20

Аз ги броя,но за сметка на това мисля 4е общото колиЧестжо на въглехидратите при НВД (не кетонна) трябва да са малко повеЧе-към 200гр.

SK

26.03.05
11:21

И аз ги броя....ако не ги броиш кво..изяш 2 кг банани...и кво не ги броиш ли та тва има баси колко много въглехидрати ;)

26.03.05
12:14

[quote author=“SkA7er”]И аз ги броя....ако не ги броиш кво..изяш 2 кг банани...и кво не ги броиш ли та тва има баси колко много въглехидрати ;)

За зеленчуци говорим, не за плодове. Никой не е казал, че фруктозата и глюкозата не се броят :lol:

26.03.05
12:50

Не мисля че трябва да се борят.Колко въглехидрати да има в една краставица или в една ряпа?  :wink:  Според мен количеството е доста малко за да се пазим от него  :wink:  Пък от зеленчуците си има полезни витаминчета и така  :wink:

26.03.05
14:36

[quote author=”Чукундур”]Едва ли е прегрешение да ядеш зеле, даже е задължително(особено при диети). Въглехидратите му са почти изцяло фибри и едва ли някой може да ме убеди, че се усвояват от организма. Какт се изразява Внци Чанев “Това е чистилка, хваща лошите неща и ги изкарва навън”:-). Момчета не се притеснявайте да ядете зеле колкото си искате, ако го обичате. Защото аз го мразя, но няма как.

Ха,интересно !
Моите уважения към Венци Чанев-прекрасен човек е ,но....за състезателна диета това зеле нещо не ми се връзва ни най-малко.Да,полудява се от глад като си на сериозна  диета,ама пък кой и кога е казал,че не трябва да е така ?!Виж за човек,който няма сериозни амбиции-става да си похапва :)
По темата-да,броят се въглехидратите .Брои се всичко,всяко грамче храна,всяка калорийка :)

26.03.05
16:06

Разбира се че трябва да се брои всичко, по насоки от крок, сега барама релеф трепач, не знам какво ще набия до юни месец, но със сигурност и след мангалски тен, могада се замисля и за състезателен подиум на републиканско 2006та! Заради калориите които броя ежечасно, особено когато съм на НВД

26.03.05
17:23

Според мен спокойно могат да не се броят само фибрите /независимо дали са разтворими или неразтворими/. Останалите въглехидрати няма как да не се броят, то може да не се броят но ще е самозалъгване.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1