Въпрос Риба

18.05.10
15:31

Може ли някой да ми помогне с избора на риба.Опитвам се да намаля % мазнини, но незнам коя риба да избера.Ако някой може да помогне с някаква “класация” на полезните риби, изборът ми е само от речни риби без солено водни.Благодаря на помогналите :)

18.05.10
19:46

казано от SP-611 на 18.05.10, 15:31:

Може ли някой да ми помогне с избора на риба.Опитвам се да намаля % мазнини, но незнам коя риба да избера.Ако някой може да помогне с някаква “класация” на полезните риби, изборът ми е само от речни риби без солено водни.Благодаря на помогналите :)

Здравей! Това е моята класация за избор на риба в режим за намаляне % на подкожните мазнини:
1. Препоръчителни - различни видове бяла риба - тилапия, хек, тон, треска, акула и др.
2. Един или два пъти седмично може да хапваш - скумрия, сьомга или пъстърва.
3. Добре е да избягваш - аншоа, лефер, херинга, мерлуза, миди, октопод, тлъсти дънни риби, пушени риби и др.

19.05.10
06:57

Аз те съветвам да не се отказваш от мазните риби, добре е да хапваш и от тях, дори всекидневно. Мазните морски риби като скумрия и херинга са много богати на Омега-3, които ще ти помогнат да подобриш състоянието на сърдчно-съдовата си истема. Ако не ги комбинираш с бързи въглехидрати изобщо няма да попречат на понижаването на подкожните мазнини. Просто притежават плюсове, които не искаш да губиш, помисли и за това. Иначе ако целта ти са малкото калории просто се ориентирай към всички бели речни риби.

19.05.10
14:34

Мерси, но ме интересува предимно за речните риби.Замислил съм да правя НВД с цел понижаване на %мазнини и повишаване на ММ

19.05.10
15:35

Здравей! Като върл почитател на рибата ще ти препоръчам сьомгата, пастървата и скумрията. Разбира се въпрос на вкус, но аз съм се спряла на тях трите и ги редувам като хапвам всеки ден.  ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1