20.05.10
09:15
Някой пил ли е аргинин преди лягане ?
Нещо напоследък не ми е дълбок съня и сутрин се събуждам като пребит, а спя поне 8часа и 30мин.
Да пробвам ли или само ще го хабя ?
20.05.10
09:46
emzo знаеш, че не съм спец, но според мен трябва да работиш по причината за това състояние.
Прекомерен стрес, емоционална обремененост физически и психически проблеми в работа и т.н.
На твое място бих пробвал мелатонин, но това няма да реши проблема, а просто ще го замаскира.
казано от emzo на 20.05.10, 09:15:
Някой пил ли е аргинин преди лягане ?
Нещо напоследък не ми е дълбок съня и сутрин се събуждам като пребит, а спя поне 8часа и 30мин.Да пробвам ли или само ще го хабя ?
Вземи си GABA или 5-HTP - особено габата ще ти подобри значително качеството на съня и ще се наспиваш повече за по-малко време.
Melatonin не искам, надявам се никога да не прибегна към него.
Ванка, тия лигавщини:
Прекомерен стрес, емоционална обремененост физически и психически проблеми в работа и т.н.
са непознати за мен :lol:
@Kao - най-вероятно ще те послушам за GABA-та, но да видим някой дали е пил аргининче преди sleep.
вземи хубав ЗМА и ще се спиш много качествено
GABA не го усетих, а от мелатонина съм като надрусан на другия ден, постоянно ми е сънливо ...
Мнението беше редактирано от karlo на 20.05.10 10:16.
20.05.10
10:17
казано от emzo на 20.05.10, 10:06:
Ванка, тия лигавщини:Прекомерен стрес, емоционална обремененост физически и психически проблеми в работа и т.н.
са непознати за мен :lol:
Е щом, след 8,5 часа сън се чувстваш като пребит, очевидно за тялото ти не са съвсем непознати :).
Само д-р Хаус лекува без подробни изследвания и анализиране на конкретната ситуация :lol:
GABA не е лош вариант. Спи се по-дълбоко определено. За ААКГ нямам наблюдения.
Мнението беше редактирано от AlexK на 20.05.10 10:41.
казано от karlo на 20.05.10, 10:14:
вземи хубав ЗМА и ще се спиш много качествено
От ЗМА пък сънувам идиотски странни сънища.
Пак ще трябва да гледам за аргинина в бб.ком
Аз пих по едно време и може да ви се стори смешно но като се събуждах през нощта, тавана ми беше оцветен в оранжеви сенки, все едно в съседната стая/коридора има пожар. Б**и ужаса...
Малко ретроспекция:
казано от emzo на 27.02.07, 08:23:
Ден5 - почивка
White Blood 30мин преди лягане—-
Ден6 - ръце
Двете аларми на будилника не успяха да ме събудят.Успах се и закъснях за работа :) , а предната вечер си легнах даже по-рано.
Ръце - оуу yes, ненормалното напомпване и леко болезнено, имах чувството, че кожата ще ми се пръсне.
казано от emzo на 11.03.07, 11:01:
Ден - нямам идея кой е подред.Бялата кръв взе да действа, особено я усещам като я пия в почивните дни преди лягане.Много дълбоко спя и сутрин се чувствам перфектно, липсва сънливост, раздразнителност и др. такива.
Дефакто съм бил пил аргинин преди лягане. Е имало и др. съставки , но все пак. :lol:
В WF има кофеин ... Ако ще пиеш аргинин преди лягане, нека да е Л-АРГИНИН, а не алфа кетоглутарат. Различните форми имат различни функции. Идеална комбинация е Л-аргинин + Л-орнитин в съотношение 2:1
20.05.10
18:56
Епа пробвай с ААКГ, за некви 60-70лв ли си ? :D
21.05.10
05:31
казано от emzo на 20.05.10, 09:15:
....
Да пробвам ли или само ще го хабя ?
Има логика в приема му вечер преди лягане, защото почти всеки вазодилатор (съдоразширяващо) има “приспиващо” действие. Може би ще се освободи и по-голямо количество растежен хормон по време съня. За растежния хормон най-подходящ е аргинин-пироглутамат.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 21.05.10 05:33.
21.05.10
06:42
Значи емзо ще зобка No Xtreme преди лягане и ще се пълни с растежен хормон и догодина ще е като Бат Рони :P
21.05.10
10:05
казано от Aleksandar Marinov на 21.05.10, 06:42:
Значи емзо ще зобка No Xtreme преди лягане и ще се пълни с растежен хормон и догодина ще е като Бат Рони :P
Извинявам се, но погледнах само първия пост и не съм гледал какво е писал @emzo над мен. Аз правих навремето L-arginine (pure - Fluka) - овкусих го, коригирах рН(частично буферирах), и подсладих за един бивш мой шеф, който имаше високо кръвно налягане. Той ми сподели, че след приема му никога до тогава не се е наспивал така добре. Става въпрос за доза около 2,5-3грама вечер преди лягане. ZMA можеш да го заместиш с “Паматон” (“Panangin” = калиев и магнезиев аспартат). Навремето някои познати които се готвиха за състезания и го приемаха превантивно да се предпазят от крампи и се оплакваха, че им се спи през деня. Предполагам, че 2 таблетки “Паматон” биха имали добър ефект приети вечер преди лягане.
21.05.10
10:57
Предполагам, че количеството на калия те притеснява. Почни с една таблетка. Мои познати, които го пиеха преди състезание, бяха в “калиевия” период и го приемаха 3х2таблетки и бяха по цял ден полузаспали. Аз лично бих потърсил “Panangin”, защото аспартата в Паматон е рацемат (D,L-), а в “Panangin” е само L-aspartаte (сол на L-аспартова киселина). Така става, когато не плащаш за патент и използваш изо-алкохоли при производството :lol:.