14.05.10
15:03
Чували ли сте мита,че след риба не се пие мляко?Има ли някаква логика въобще?
Темата беше редактирана от plancer93 на 14.05.10 15:03.
14.05.10
15:50
Да,може да се натровиш.В по-добрия случай просто ще се продрискаш.
14.05.10
16:48
Смесвал съм риба, майонеза, мляко и яйца в едно хранене. Жив съм. ьь
Аз ям риба почти всеки ден, ям и мляко всеки ден. Почти винаги ги смесвам и никога не съм имал оплаквания. Като съм търсил информация по проблема, пише, че било само за малки деца. В други държави даже не са чували за такъв абсурд. По-скоро са някакви бабини приказки.
ако след риба , дори 4 часа да са минали , хапна нещо млечно усещам ужасно горчив вкус! и аз съм чувала, че не е благоприятна комбинация. затова и не ги ям в един ден!
Отново се убеждавам, че принципите(поне някои) на разделното хранене са верни. Мляко+риба(т.е. месо) са 2 различни източника на белтъчини => се използват различни енизими за тяхното разграждане. Хубаво е да се избягва комбинирането на ядки и месо, яйца и месо, сирене и ядки, сирене и яйца, месо и мляко, яйца и мляко и ядки и мляко едновременно. Причината да се избягва употребата на тези храни е това, че за всяка протеинова храна е необходим храносмилателен сок от различен вид, с различно действие и сила. При всеки е различно, но при мен поне се усеща лек дискомфорт когато ги съчетая.