REDIS

BU

20.05.10
20:56

Здравейте!Чували ли сте за фирмата наречена REDIS ? Наскоро научих за нея.Поразрових се в чичо гугъл и видях мнения , че суроватъчния  протеин бил добър откъм цена / качество.Какво мислите за тея добавки ? Има ли смисъл да се купуват и заслужават  ли си?
По-здрави!

Темата беше редактирана от burgaskiq_ на 20.05.10 20:57.

Ако се беше “поразровил” в гугъл малко по-добре,нямаше да се налага да пускаш тази тема...

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40278/

20.05.10
20:59

казано от burgaskiq_ на 20.05.10, 20:56:

Здравейте!Чували ли сте за фирмата наречена REDIS ? Наскоро научих за нея.Поразрових се в чичо гугъл и видях мнения , че суроватъчния  протеин бил добър откъм цена / качество.Какво мислите за тея добавки ? Има ли смисъл да се купуват и заслужават  ли си?
По-здрави!

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40278/

........... някой да ми изтрие поста..... изпревариха ме :D:D

Мнението беше редактирано от princo на 20.05.10 21:00.

21.05.10
07:29

Румънски са...

21.05.10
13:54

Аз жестоко бих ти препоръчал ДА НЕ ВЗИМАШ от техните продукти!Още в началото бях настроен негативно,НО наскоро един приятел си взе протеин(ако може така да се нарече).Понеже аз съм му давал преди да пробва от тези,които аз съм взимал,та и той направи един от така наречения “протеин” хахах.Все едно ям нишесте с мляко-това е точното описване на продукта.
Мене ако питаш или събери пари за нещо качествено или дай парите където ще ги дадеш в Редис за месо и яйца..
Успех...

Костадин, вкусът ли не ти хареса или имаш забележки и към други качества на продукта?

21.05.10
14:48

Аз ръфам от протеиновите им барчета :) 1.15лв (20б/25в).

21.05.10
15:20

Не бих се прежалил за тези барове - 14 гр растителни мазнини ми звучат много....

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 21.05.10 15:21.

21.05.10
19:20

Нека започна с това,че добавките са румънски.Като гледам отново попадам на форум,в който отново се “чува” всеобщото и така закореняло последно време мнение във форума,че всичко евтино е боклук. В началото на месец Май си поръчах суроватъчен протеин и BCAA от сайта на Редис.Преди да направя това изчетох може би всичко,което беше изписано в този форум по темата “Редис”. Доволен съм много.Възстановяването ми е много добро,тренировките ми също вървят идеално.Фитнеса е индивидуален спорт,но при мен тези добавки показват ефективност- не знам дали са нишесте или не понеже анализ не съм им правил,но определено нишестето едва ли би ми дало това усещане,което имам при използването на суроватката и BCAA- то.Лично мое мнение е че не съм си дал парите на вятъра..

Мнението беше редактирано от WestErn на 21.05.10 19:21.

21.05.10
20:32

Ще споделя мнение, което е провокирано от това на bezkompromisen, но не е негативно, въпреки, че може и да прозвучи така за някои. Близо 4 месеца спрях протеиновата пудра с цел малко да си почина от нея, не че нещо ми е станало, но ей така кеф ми бе да спра за малко. Карах на глутамин и ВСАА. Възстановяването бе прилично, но защото и храната бе в количества, които ме докараха до 114-115кг. Реших да чистя и отново прибегнах до услугите на пудрите - взех си матрцица - една, после и друга (говорим за продуктите на BSN - Dessert и Sintha). Принципно ги взимах като заместител на хранене, но също Сината я пих и след тренировка (заедно с глутамина и всаа-то). Възстановяването бе същото каквото бе и без протеина, но с многото храна и завишениете дози ВСАА и глутамин.
Преди 2-3 дни си купих отново суроватъчен изолат - Nectar. Името говори само за себе си, но въпреки всичко държа да споделя, че усетих отново онова старо задоволство от усещането за бодрост, което ми дава изолата. Да, скъпо е, но също така си струва! И аз не съм си дал парите на вятъра.
Някой ще каже “не прави сравнение между двата продукта”. Не ми е и това целта. По скоро отвръщам на репликата, че всичко евтино било боклук. Да, до голяма степен именно евтините продукти ме съмняват, защото след направено изследване на един друг протеин на сходни цени, излезе, че съдържанието на амини в доза е 50%!!! Какво има в останалите 50%...не ни стигнаха парите да узнаем (анализите са скъпо удоволствие). А може би е и по-добре, че не узнахме! Ако някой направи независим анализ на протеин на Редис и той докаже съответствие с етикета, това би навело везните в тяхна полза. До тогава съм скептично настроен.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 21.05.10 20:33.

21.05.10
21:06

Nectar,BSN,Gaspari и кой ли още не срещу Редис- все едно да сравняваме Ламборджини с Москвич. Аз не се наемам да сравнявам лидероте на пазара с Редис- като хваля някоя фирма с евтини добавки всеки ме разбира че едва ли не те са върхът,а BSN например не струва.Не е така- значи и с Москвич и с Ламборджини ще стигна от нас до София,но лукса,удоволствието и т.н ще са различни.Изброените от мен марки са далеч пред Редис,но и цените им също.
Идеята ми е следната- не случайно се наех да пробвам с Редис,за да мога да си преценя дали си заслужава- според мен е така.
Храната изобщо не я оставям по-назад.Без нея всяка скъпа добавка няма да има същия ефект.
Според мен Редис предлага не толкова лошо качество за посочените от тях цени и продуктите им са не лош избор за хора,които тренират,а не могат да си позволят по-скъпи добавки или за хора като мен,които могат да си го позволят,но не им се дава всеки месец по 200 лв само за Myofusion….Доволен съм съотношението цена-качество при продуктите на Редис...Усещам и същото добро възстановяване,както когато съм използвал и по-скъпи добавки..Засега Редис за мен е добър избор..
Не се заяждам с теб Стоянчо.Надявам се да не си ме разбрал погрешно. Просто нека да сме наясно,че база за сравнение между качеството на Нектар-а като суроватка  и тази на РЕдис например не може да има.Говорим за светлинни години...но моето мнение е че продуктите на Редис вършат не лоша работа при мен..и пак казвам- Доволен съм от тях!!!

21.05.10
21:17

Разбира се, аз също не се заяждам, а и също казах, че не ги сравнявам. Тайничко се надявам (но се и съмнявам) добрият ефект да бъде подплатен с едни добри анализи. По думите ти, обаче Редис съвсем не са Москвич! Затова е добре, ако ще са Тойота, това и да се докаже. Защото в противен случай само ще си останем с усещането, че караме Рено, а всъщност си се возим в Дачиа :)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 21.05.10 21:19.

HE

22.05.10
06:28

Ей няма да ми убиждаш количката, че ще се караме  %-P
Сега сериозно - действително хората имат негативно усещане към евтините работи и определено има защо. Без изследване можем само да се надяваме, че не са такива цигани като наще производители в това отношение.

22.05.10
08:01

казано от head_hunter на 22.05.10, 06:28:

Без изследване можем само да се надяваме, че не са такива цигани като наще производители в това отношение.

Еми дайте да събереме пари и да направиме изледване на Протеина на Редис и така ще се разбере дали отговаря на етикета или не

22.05.10
09:32

казано от Стоянчо на 21.05.10, 20:32:

Да, до голяма степен именно евтините продукти ме съмняват, защото след направено изследване на един друг протеин на сходни цени, излезе, че съдържанието на амини в доза е 50%!!! Какво има в останалите 50%...не ни стигнаха парите да узнаем (анализите са скъпо удоволствие). А може би е и по-добре, че не узнахме! Ако някой направи независим анализ на протеин на Редис и той докаже съответствие с етикета, това би навело везните в тяхна полза. До тогава съм скептично настроен.

казано от k1r1I на 22.05.10, 08:01:

Еми дайте да събереме пари и да направиме изледване на Протеина на Редис и така ще се разбере дали отговаря на етикета или не

Интересно никой не предлага да направи изледване на протеин на BSN, Gaspari, Syntrax. Хмм, защо всички автоматично вярвате на етикета на тези марки, а в евтиното веднага се съмнявате. Това ако не е двоен стндарт :lol: Направете анализ на някой от “качествените” протеини и след като анализа съотведства на етикета кажете: “Ето на BSN/Syntra/Gaspari/Optimum отгаваря на 100%”. И не е ли по логично да изледваш нещо за което даваш една камара пари пред някой протеин в пъти по-евтин?
Не че вземам страна. I’m just sayin’
Лично аз много рядко си купувам протеин. Когато си вземам си вземам Optimum Gold Standard. Предпочитам BCAA, глутамин, азотни бустери, а протеин от храната.

22.05.10
10:21

Защото едва ли в протеина на такива утвърдени марки ще има половината от това което пише на етикета .. логично е

22.05.10
10:31

казано от podlecii на 22.05.10, 09:32:

Интересно никой не предлага да направи изледване на протеин на BSN, Gaspari, Syntrax. Хмм, защо всички автоматично вярвате на етикета на тези марки, а в евтиното веднага се съмнявате. Това ако не е двоен стндарт :lol: Направете анализ на някой от “качествените” протеини и след като анализа съотведства на етикета кажете: “Ето на BSN/Syntra/Gaspari/Optimum отгаваря на 100%”. И не е ли по логично да изледваш нещо за което даваш една камара пари пред някой протеин в пъти по-евтин?
Не че вземам страна. I’m just sayin’

Явно си проспал анализа, който направихме есента! Имаше анкета, в която фигурираха най-продаваните протеини. Хората гласуваха за един и него изследвахме. Няма двоен стандарт, а демокрация :) Аз също подкрепям идеята да се изследва скъп протеин и това личи от мои постове в темите за анализа. Даже моята гледна точка бе следната: като ще давам много пари за най-скъпите протеини, поне да съм си 100% сигурен, че са качествени. Моят глас в анкетата бе за Хамерикански протеин.

22.05.10
11:08

Стоянчо, явно имаме едно и също мнение по въпроса -  точно това е и моята гледна точка.

22.05.10
16:34

Според мен по-добре ще е да нарпавите анализ на по-евтин протеин защото ако се окаже ,че етикета отговаря на поне 90% това ще е добре за нас защото ще може да почнеме (тези които до сега са си купували скъпи протеини) да си взимаме по-евтините и с добър състав.
Няма смисъл да нарпавиме изследване на скъп протеин и като се окаже ,че етикена отговаря на 99% тогава ОК екстра ще е но нали пак няма да могат да си го позволят или няма да им се дава на хората толкова много пари за протеин като може да се окаже друг протеин на 2-пъти по ниска цена със същото качество или сходно като на скъпите протеини.
Това е мое мнение ,ако решите да правите анализ на Редис протеин с удоволствие бих дал 10-20лв. за да видя дали отговаря етикена на поне 90% и ако това е така ще почна него да си купувам защото цената му наистина е добра.

22.05.10
16:37

казано от podlecii на 22.05.10, 11:08:

Стоянчо, явно имаме едно и също мнение по въпроса -  точно това е и моята гледна точка.

x3 за ел американо :D

22.05.10
18:10

А защо не изследваме нещо американско и евтино?!? Като гледам Сашо скоро ще пуска евтин протеин на Сайтек, всички ще са доволни,  хем агнето цяло,хем вълка сит.

22.05.10
19:29

Принципно е лесно да се каже “защо не изследваме това, защо не изследваме онова”. Но като опре до събиране на пари, нещата стават сложни и се стига до добавяне от своя джоб (моя и на mitaka101). За предишния анализ mitaka101 плати и 1кг пудра. Ако протеинът е американски и няма мострички, ситуацията се оскъпява допълнително. Ако става въпрос, аз съм навит и 50лв да дам, но да съберем пари за повече анализи. Бих се нагърбил отново с организацията, но е адски демотивиращ спомена от миналия анализ...

22.05.10
19:34

казано от Стоянчо на 22.05.10, 19:29:

Принципно е лесно да се каже “защо не изследваме това, защо не изследваме онова”. Но като опре до събиране на пари, нещата стават сложни и се стига до добавяне от своя джоб (моя и на mitaka101). За предишния анализ mitaka101 плати и 1кг пудра. Ако протеинът е американски и няма мострички, ситуацията се оскъпява допълнително. Ако става въпрос, аз съм навит и 50лв да дам, но да съберем пари за повече анализи. Бих се нагърбил отново с организацията, но е адски демотивиращ спомена от миналия анализ...

Ами хайде да опитаме пак, аз съм в играта. Ще помагам с каквото мога. Малко по малко ще се съберем. :)

22.05.10
21:00

казано от unamed на 22.05.10, 19:34:

казано от Стоянчо на 22.05.10, 19:29:

Ами хайде да опитаме пак, аз съм в играта. Ще помагам с каквото мога. Малко по малко ще се съберем. :)

+1

Здравейте,изчетох всички теми за Редис.Влязох в сайта им и видях,че на някои протеини пише производител:Германия,Холандия и тн.Чудя се дали не са като Унгарскире и Българските протеини,дето на тях пише made in USA?
Питам от чисто любопитство,защото цените са им близки до по-добри протеини и разликата от 5-10лв не си заслужава риска според мен.
Благодаря Ви.

90% от всички продукти на пазара ( не само протеини) се продават само заради ИМЕТО и нищо друго... Адски малко продукти наистина работят и съдържат това, което е изписано на етикета. :)

малко извън темата:
Кой протеин изследвахте и какво показа?

16.12.14
19:09

Едно приятелче от залата много ми ги хвалеше,той пиеше суроватката,но ми беше дал да пробвам и на мен ми мяза яко на соев протеин,интересно ми е какво ще покажат изследванията ... аз никога не бих си дал парите за такава марка,не е толкова евтина,че да ме накара да се прежаля,а и по-добре без добавки,отколкото някакви боклуци.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1