Пикантна горчица (от къде)

22.05.10
10:45

http://gotvach.bg/n6-3652-%D0%93%D0%BE%D1%80%D1%87%D0%B8%D1%86%D0%B0_%D0%B8_%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE_%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B8

Ето един линк за пикантната горчица и топенето на мазнини. Но където и да отида не виждам на етикетите пиканна горчица.
Какви ли не варианти има класическа,традиционна,с чесън, с черен пипер, но никаде не видях пикантна горчица.
Някой ако е виждал и си е взимал множе да каже откъде я е взел ?
И дали наистина всичко това е така или е същото като кетчупа и майонезата “захар + олио” ?
:)

Темата беше редактирана от Julius на 22.05.10 10:46.

22.05.10
12:38

Дижонската горчица е пикантна и се счита за една от най-качествените. Има я във повечето големи хранителни магазини.
Във връзка със статията - не очаквай чудеса, чети съдържанието като купуваш. Ако се поинтересуваш, ще научиш че синапените семена имат и още приложения на масата, не само под формата на горчица. :)

22.05.10
13:30

казано от Margaritka на 22.05.10, 12:38:

Дижонската горчица е пикантна и се счита за една от най-качествените. Има я във повечето големи хранителни магазини.
Във връзка със статията - не очаквай чудеса, чети съдържанието като купуваш. Ако се поинтересуваш, ще научиш че синапените семена имат и още приложения на масата, не само под формата на горчица. :)

Ясно мерси много, но може ли малко да ме ориентираш, защото не съм виждал в кауфланд.
В шишенце като на кетчуп ли е или в тубичка или буркан ?
Какво имаш предвид под чети съдържанието, да пише “дижонска” или да не пише “олио и захар” ?
И ако имаш картинка на тази горчица би ли я качила зада видя как изглежда:)
Мерси, за вниманието :)

Мнението беше редактирано от Julius на 22.05.10 13:30.

22.05.10
13:48

Можеш да отидеш и да попиташ някой консултант следния труден въпрос: “Имате ли дижонска горчица?” и ще получиш отговор на всичките си въпроси :) Съдържанието е нутриентите, които изглеждат горчицата, а не името й.

22.05.10
14:16

От Метро и Пикадили съм си купувала, за Кауфланд не знам. На етикета си пише “Дижонска горчица”. За качеството ще се ориентираш по цената.
В съдържанието е по-вероятно да е написано синапени семена, оцет, сол и др., отколкото “олио и захар” :)

Мнението беше редактирано от Margi на 22.05.10 14:17.

22.05.10
14:37

Всъщност дижонската горчица е нещо съвсем различно от така наречената “пикантна”.
Пикантната (hot mustard) съдържа примеси на различни видове люти чушки, а дижонската (dijon mustard) - зелено грозде и оцет или вино.

В България пикантна не съм виждал, дижонска се намира колкото щеш. Почти всички горчици, продавани у нас, са със захар.
Много трудно се намира без захар, ако изобщо може да се довериш на етикета.

Каквато и да ядеш, не очаквай да топи мазнини. Това е подправка, хората я използват заради вкуса.

22.05.10
17:31

казано от Ensiferum на 22.05.10, 14:37:

Всъщност дижонската горчица е нещо съвсем различно от така наречената “пикантна”.
Пикантната (hot mustard) съдържа примеси на различни видове люти чушки, а дижонската (dijon mustard) - зелено грозде и оцет или вино.

В България пикантна не съм виждал, дижонска се намира колкото щеш. Почти всички горчици, продавани у нас, са със захар.
Много трудно се намира без захар, ако изобщо може да се довериш на етикета.

Каквато и да ядеш, не очаквай да топи мазнини. Това е подправка, хората я използват заради вкуса.

Така е прав си аз не очаквам да стопя, а очаквам да е нещо като неутрална нито свалям нито качвам :)

Мнението беше редактирано от Julius на 22.05.10 17:32.

22.05.10
17:57

Естествено, че няма да свалиш осезаеми кг с ядене на горчица, но ако все пак си фен на тази подправка, като мен, бягай веднага към Метро и си избери, там имат доста. Разбира се гледаш само вносните, понеже българските са с такова трагично съдържание, че ти се иска да крещиш :D Всички пикантни горчици обаче имат добавена захар. Има една много добра дижонска на Борние, тя не е пикантна, но е доста добра и евтинка, при това без захар ;)

Мнението беше редактирано от Dan Chu на 22.05.10 18:00.

КИ

23.05.10
06:50

http://www.vk-bg.com/Bg/bornier.htm
Дижанската им е прекрасна, особено люта понякога... като имат и доста разновидности - с мед, с подправки и др.

23.05.10
15:30

казано от Кифла на 23.05.10, 06:50:

http://www.vk-bg.com/Bg/bornier.htm
Дижанската им е прекрасна, особено люта понякога... като имат и доста разновидности - с мед, с подправки и др.

Ясно, мерси много ще си я купя  :-P
А също така да попитам, чили соса става  ли за нвд, нали и той е лют и може би има същите качества като горчицата и не е като кетчупа ?

26.05.10
15:59

Горчицата си я взех от пикадили, много е вкусна мерси, че ми я препоръчахте.  :-P .
А да имате някакво мнение за чилито, подходящо ли е при НВД, нали и то е люто все пак :)

26.05.10
18:57

Ако обичаш лютото ходи на пазара и земи от някоя баба люта чушка. Найстина домашното е много по-добро.

26.05.10
19:52

казано от fam0us на 26.05.10, 18:57:

Ако обичаш лютото ходи на пазара и земи от някоя баба люта чушка. Найстина домашното е много по-добро.

Искам сос, люта чушка дядо ми ми даде и ревах като магаре, не мерси  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1