22.05.10
17:59
Здравейте.На 16години съм,183см,83кг,над година стаж,между ендо и мезоморф,но повече едно.Целта ми е да стана около 90кг,сравнително чиса мускулатура. За покачването на маса съм избрал следната комбинация от добавки:
1.Трans X Professional - Scitec
2.Glutamin - ( не съм се спрял на марка)
3.Витамини и минерали - ( не съм се спрял на марка)
4.ZMA - Prima Force
5. Geiner - Weider 2000
6.Mass FX / Blue up - AnabolicXtreme / Controlled Labs (чудя се кое да купя от двете)
7.BCaa - Dymatize
След цикъла с тези добавки ще взема нещо за изчистване,но не съм решил какво да бъде.
Моля за компетентни мнения,предложения и корекции. Благодаря ВИ !
Много странен стак... Липсва ти креатин, което си е базовата добавка за маса, а Blue up и тем подобни можеш да си ги спестиш, както и гейнъра. Според мен стака трябва да изглежда така :
1.Протеин
2. Креатин
3. Витамини
4.Амино/БЦАА
0. Здраво хранене и качествени тренировки
казано от korpusito на 22.05.10, 18:11:
Много странен стак... Липсва ти креатин, което си е базовата добавка за маса, а Blue up и тем подобни можеш да си ги спестиш, както и гейнъра. Според мен стака трябва да изглежда така :
1.Протеин
2. Креатин
3. Витамини
4.Амино/БЦАА
0. Здраво хранене и качествени тренировки
Trans X e креатинова матрица.
22.05.10
18:37
Да бе, верно. Къде си тръгнал без протеин?! ;)
22.05.10
20:29
Така като гледам гейнъра го замества пълноценно :)
Гейнъра няма да е Weider 2000 , a Dymatize High Protein / Reflex Instant Mass .
Чудя се само дали да си купя МаssFX.
23.05.10
10:30
протеин и креатин, добър хранителен режим друго нети трябва
24.05.10
04:36
Специално за твоята възраст единственото, от което имаш нужда са гейнър или протеин ( в зависимост от това какъв тип организъм си, по възможност гейнърът да е с малко захари и горе-долу изравнено или близко съотношение белтъчини-въглехидрати). Добавяш някой креатинов продукт, БЦАА на прах и си готов. Ако имаш финансовата възможност за витамини и глутамин ще има още плюсове към твоя стак.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 24.05.10 04:37.
Слушай кво ти казва Силата и то човек който е дистрибутор на хранителни добавки, където ако трябва да си гледа бизнес интереса ще ти каже да визмаш от всичко по много, но той ти казва точно обратното и то има защо и по добре се вслушай в опита.
Протеини гейнери и амино, това е ок и аз бих ги препоръчал на всеки дори и на начинаещи. Това са си градивни елементи и те са си задължителни, другите добавки обаче, които имат стимулиращ ефект, като креатина или други разни екзотини азотни бустери мустери или с разни билки и коренища от кво ли не, които все пак са ефективни би било много голяма грешка ако ги взимаш сега.
Веднага ще се обоснова защо е грешно да ги взимаш точно, когато си на тази възраст ти с в период в който тялото ти расте по естествен път, дрои без да тренираш ти пак ще растеш. Ти ще прогресираш и без тези стимулиращи добавки и тях трябва да ги оставиш за момента в които ти вече ще си стигал този период в които трудно ще прогресираш, тогава ти ще вземеш максимума от тях. Ако ги взмеше сега ти гърмиш патрони на вятъра и прогреса ти ще спре много по рано от колкото ако се възползваш от тях в точния момент. Абсолютно същия принцип важи и при употребата на стероиди, които се визмат чак когато човек достидне тавана на развитието си по естествен път и има някви по високи цели, то тогава той би постигал най добри резултати и то с минилни дози от колкото ако почне да се зоба още в ученическите години и после става така, че след няколко години той въобще не може да прогресира и ако иска прогресира ще трябва да взима в пъти по големи дози химия от тази която е взимал в началото. Ти на твойте години и височни спрямо килограми имаш солидна основа за възраста си и можеш да постигнеш неверояни резултати без никви стимуланти и след 3-4 години ще имаш тяло, което малко хора ще имат на твоята възраст ако си сериозен.