22.05.10
08:00
Здравейте,
решил съм, че искам да си купя олимпийски лостове и тежести. Обикновено, за да си спестя откриването на кусури с течение на времето, се целя в по-скъпи неща (но не чак състезателни, де ;)). Уж си направих труда да потърся дали в България се продават IVANKO, Eleiko, York Barbell, ама нещо не откривам... Това, което търся за момента е хубав лост и гумирани дискове. Доколкото виждам, руски производители също са на почит. Ще съм благодарен, ако някой може да ми даде някаква насока.
Еми ако те устойвът по ‘’кучешки’’ марки като AB FIT хвърли един поглед на sportdepot.bg иначе на македония е сандекса всеки го знае там имат от-до ;) за IVANKO, Eleiko, York Barbell, Мисля че само от америка можеш да си поръчаш
Здравей,
мога да ти доставя всички продукти на IVANKO.Пиши ако те интересува.
Във всеки брой на М&Ф има реклама на вносителите на Елейко.
И лостове, и дискове.
Имам леко предубеждение към Иванко - в Славия-Спортес лостовете са от тази марка и са с тотално износена накадка в областта, където трият в куките на лежанките, което е много странно и недопустимо според мен. При лостове елейко този проблем го няма.
Също така е хубаво да решиш за какво ще ги ползваш лостовете и дисковете - при трибой еластичността на лоста е много по-малка от тази на щангистките лостове, тоест лоста е по-твърд. Има и изисквания за дисковете - трибойските са задължително само метални, имат и ограничение за ширината на диска до 3см. Ако ще се готвиш за състезание е хубаво да тренираш с оборудване за съответния спорт. Ако ще си ги ползваш за културистична тренировка - категорично си вземи щангистки лостове и дискове - щадят ставите много повече в сравнение с трибойските.
Успех!