14.11.09
13:10
Натурален шоколад фитнес с малтитол:
Съдържание:
какаово масло над 18%
какаова маса над 18%
заместител на захарта малтитол /E965i/ 39,8%
емулгатор ецитин /E322/
може да съдържа следи от ядки
на 100гр. - Протеин-4,5г. , Мазнини 42,6г. , Въглехидрати 4,1г. , Мелтатитол 39,8г. , 513kcal
Струва 1.85/80гр., чудя си дали мога хапвам по 40-50 грама селд трен., но като се има предвид че съм на нвд?
Как ви се струва този шоколад само 4г. въглехидрати....?
Мазнини след тренировка не ти трябват, а погледни тея 40гр Мелтатитол, според теб това какво е?
14.11.09
16:40
Ти си решаваш дали да ядеш,но ако ще ядеш по-добре да е след някакво натоварване.
14.11.09
23:15
можеш да го ядеш сутрин но не и след тренировка..тези шоколади съдържат главно мазнини.ако искаш нещо за след тренировка по добре се насочи към натуралния шоколад минимум 75% какао..1 редче шоколад няма да ти навреди.
казано от Nazgull на 14.11.09, 16:30:
Мазнини след тренировка не ти трябват, а погледни тея 40гр Мелтатитол, според теб това какво е?
И с какво ще и навредят тези мазнини след тренировка?
казано от Cholesterol.monster на 14.11.09, 16:40:
Ти си решаваш дали да ядеш,но ако ще ядеш по-добре да е след някакво натоварване.
Примерно, след тренировка? :)
казано от needweed на 14.11.09, 16:59:
Ясно няма да ям мерси. Може само в зареждащи дни.
По-добре всеки ден по-малко, от колкото един ден да се натъпчеш до отказ. А то така става обикновенно, като има цяла седмица “глад”, последвани от “зареждащи” дни. И от 1 може да стане цяла зареждаща седмица ;) Каквито случаи имаме тука из форума :)
казано от newgirl90 на 14.11.09, 23:15:
можеш да го ядеш сутрин но не и след тренировка..тези шоколади съдържат главно мазнини.ако искаш нещо за след тренировка по добре се насочи към натуралния шоколад минимум 75% какао..1 редче шоколад няма да ти навреди.
А натуралния шоколад не е ли ГЛАВНО мазнини? Я погледни етикета ;) И защо сутрин може, а след тренировка не?
Мнението беше редактирано от Петко К на 15.11.09 01:41.
Ами мазнините забавят усвояването на храната, а след тренировка тялото трябва да си набави храна възможно най-бързо.
Оу обичам шоколадии по-всяко време може да се хапват ;)
Относно забавянето на усвояването на храната не мисля че това ще окаже кой знае какво значение... но всеки сам си решава.
23.05.10
06:50
казано от Yo на 15.11.09, 11:33:
Ами мазнините забавят усвояването на храната, а след тренировка тялото трябва да си набави храна възможно най-бързо.
Ами до колкото знам аз,транс мазнините (които се получават от пърженето на храната) забавят страшно много метаболизма и усвояването на храната,стига да са примерно растителни мазнини,от ядки примерно,няма проблем,аз лично много ползвам фъстъци (в норма ест.) за след тренировачно хранене.
23.05.10
13:30
Ъмм стана ми интересно,къде го продават тоя шоколад и става ли за ВМ-НВД :-)