22.05.10
21:42
Какво ще кажете за този протеин? Някой ако има наблюдения да сподели... Обмислям дали да не си го закупя и да замествам с него междинните хранения.
Темата беше редактирана от libra на 22.05.10 21:42.
1.Засищане и убиване на апетита - този продукт се справя с глада за около 2,5 - 3 часа. Като под “справя се” имам предвид, че за ядене и през ум не ми минава.
2.Вкус - превъзходен. Пих го с 4oz вода или около 180мл за да се получи хубава гъста консистенция. Дори 20мл отгоре и му развалят оптималния вкус, а именно вкусът шоколад и кокос си заслужава!
3.Разтворимостта е уникално добра - 2-3 друсвания с блендер ботъл-а и е готов. Пяна няма!
Става за период на изчистване като заместител на хранене.
Принципно може да се сравни с друг продукт на БСН - Sintha 6. Без да задълбавам, Десерт-ът те държи сита поне час, час и половина отгоре, докато Синтата залъгва за час и половина.
Пил съм го пo малко тъп начин, но бях на екскурзия и програмата го налагаше:
1.Сутрин на гладно - учудих се как засища, особено ако се изпие двойна доза! Тогава се усеща най-много ефекта му, защото ако го пиеш през останалата част от деня, най-малкото ще си яла вече нещо. Както и да е, в нормални условия никога не бих пропуснал пълноценната закуска!
2.Втора доза - следобед: помня бяхме на едно сафари, то направо си беше разли из пустинята и бях смачкан, джурнах пудрата и ми светнаха очите. Има въглехидрати в него и това дава енергия.
3.Вечер преди лягане - това може и да си го спестиш, защото тогава може да се замени успешно с изварата.
Недостатък - има само малки разфасовки. И може би цената му. По-изгодният продукт е Синта-6!
Ето за сравнение и краткото ревю което съм писал относно Синта-6:
Ще опиша впечатленията си по точкуваните критерии. И ще направя паралел с DESSERT-a.
1.Вкусът на бисквиткии сметана често се съпоставя с аналогичния вкус на Матрикс. Продуктът на Синтракс е с по-добър вкус, категорично! Синтата има леко дразнещ предполагам подсладител, който се усеща на гърлото особено ако се разбърка в по-малко вода. Не оставайте с впечатление, че вкусът е лош, напротив - много е добър, просто Матрикса е по-добър с 1 идея. Смесен с около 180мл вода, консистенцията е приятно гъста и вкусът е наситен. Към вкусът ще добавя и парченцата бисквитка, които определено са зле в Синтата - твърди, хрупащи и не толкова вкусни, каквито са в Матрикса. Ако ги нямаше бисквитките, вкусът щеше да е по-добър.
2.Разтворимост - тук няма изненади, отлична е!
3.Състав - именно съставът е богатството на тази пудра. Има повече протеинови източници отколкото има в Матрикс-а. Вярно в сравнително голямата доза има малко белтъчини, но това е за сметка на други ценни съставки - средноверижни 3глицериди, 5гр фибри и т.н. Калориите в доза са 200, което е идеално за заместване на 1 хранене.
Паралел може да се направи с Десерт на БСН, който е типичният заместител на храна. Десерт-ът потиска чувството на глад за около 3 часа, докато Синтата постига този ефект за около 2, т.е. Десерт не е случаен!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.05.10 22:57.
Един глас за lean dessert на bsn и от мен :) ! Много приятен ииии.........:) нискокалоричен заместител на хранене.
23.05.10
07:01
Пия вкуса “Банан и ядки”, май така беше, и е много вкусен, но малко силен като аромат и вкус в готово за консумация състояние. Чак ми блокира носа :D Иначе консистенцията е супер. Колкото до засищането - не мога да кажа, че не ми се яде след като го пия (а съм жена, но нали и дозата е по-малко, абе индивидуално е). Но тук идва и психологическият момент.
И все пак няма да сгрешиш с него!
Ухааа, идеални сте! Благодаря за отговорите “едвам” ме навихте...ще си го поръчам :)
libra сега вече си го пия без проблем - болката в стомаха отмина. Оказа се, че е качествен продукт оправда очакванията ми. Само дето вкуса (шоколад и кокос) не ми е много сладък (правя го в 150мл.вода) но не е фатално. Бях пробвал на Сайтек въпростния вкус доста по-добре е. Но като заместител на хранене е чуден десерт-а.
казано от Стоянчо на 22.05.10, 21:56:
1.Засищане и убиване на апетита - този продукт се справя с глада за около 2,5 - 3 часа. Като под “справя се” имам предвид, че за ядене и през ум не ми минава.
Eй това не мога да го повярвам, не казвам, че лъжеш, просто не мога да си го представя, затова си поръчах, за да се убедя :)
казано от emzo на 23.05.10, 10:51:
казано от Стоянчо на 22.05.10, 21:56:
Eй това не мога да го повярвам, не казвам, че лъжеш, просто не мога да си го представя, затова си поръчах, за да се убедя :)
:) Виж, принципно ефектит може да е плацебо, защото освен, че отидох на екскурзия, аз се бях мотивирал и бях започнал да чистя...и то сериозно. Но принципно, дори да има известна доза изкривяване на истината благодарение на болния ми мозък, то със сигурност продуктът залъгва доста добре глада. След еднократен прием на 2 дози, категорично издържах на 40 градусова жега около 4 часа без да съм огладнял зверски.
Старая се да съм обективен, защото най-малкото аз не съм фен на този вид пудри и няма и да ги ползвам занапред. Но се оказа добър продукт. Преди години още Вальо Иванов ми го бе препоръчал като много добър заместител на храна, подходящ за чистене.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 23.05.10 11:57.
Нормално ли е разликата в цените между тези сайтове да е толкова драстична? Прави ми впечатление, че в bgsila.com почти всички добавки са на доооооооста по-ниски цени от останалите.... Сравнявам Dessert-a и Sintha 6.
Или зададено по-конкретно...мога ли да се доверя и да си поръчам от bgsila.com?
Syntha-6
http://bgsila.com/content/bsn-syntha-6-1320g - 58.01лв
healthstore.bg/Syntha-6-1.3-kg-Vaniliia.html?keyword=syntha+6 86.00 лв
Lean Dessert
http://bgsila.com/content/bsn-lean-dessert-protein-630g 35.99лв.
healthstore.bg/Lean-Dessert-Protein-625-g-Shokolad-s-Kokos.html?keyword=lean+dessert 56.00 лв
Мнението беше редактирано от libra на 23.05.10 13:21.
23.05.10
13:33
Ами нормално, някой сайтове които няма силна дистрибуция или такава липсва, продават направо на дилърски цени на крайните клиенти.
За сметка на това Healthstore предлагат услугата pricematch, с която ако им представиш оферта на друг търговец, те ще ти дадат по-ниска цена.
Свържи се с тия бгсила и ги питай, колко пари ще ти излезе Десерт-а, ако си го поръчаш и ти го доставят. Ако с доставката се оскъпява (а то ще се оскъпи, защото е безплатна за продукти над 39лв) попитай колко ще ти излезе, ако сама отидеш и си го вземеш. 36лв е много добра цена ;)
RogerF ти предлага и друга опция - отиваш в Хелтстор (в студентски град! :)), биеш 2 шамара на продавача и му казваш да ти го даде за 36лв!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 23.05.10 13:37.
23.05.10
13:41
Тоя сайт е ужасен, постоянно ми излизат проблеми със скрипта...
казано от Стоянчо на 23.05.10, 13:34:
Свържи се с тия бгсила и ги питай, колко пари ще ти излезе Десерт-а, ако си го поръчаш и ти го доставят. Ако с доставката се оскъпява (а то ще се оскъпи, защото е безплатна за продукти над 39лв) попитай колко ще ти излезе, ако сама отидеш и си го вземеш. 36лв е много добра цена ;)
RogerF ти предлага и друга опция - отиваш в Хелтстор (в студентски град! :)), биеш 2 шамара на продавача и му казваш да ти го даде за 36лв!
А ако му бия 3, дали няма да ми го даде безплатно :D
Ей сега им звъннах на “силата” доставката е 4-5 лева. Ще си взема един протеинов бар да ги наглася до 40лв и да се приключи... поне да не отидат “зян” тези пари хахах
Другата седмица ще ми го доставят... ако ми хареса, по-натам ще пробвам и Syntha 6
В пряко сравнение със Sintha 6, според мен лично, Lean Dessert лееко отстъпва във вкусовите качества, вероятно заради по-малкото въглехидрати в доза, но и двата са отличен заместител на хранене. Свършиха ми доста добра работа във време на тежки :( диети.
казано от libra на 23.05.10, 13:57:
казано от Стоянчо на 23.05.10, 13:34:
RogerF ти предлага и друга опция - отиваш в Хелтстор (в студентски град! :)), биеш 2 шамара на продавача и му казваш да ти го даде за 36лв!А ако му бия 3, дали няма да ми го даде безплатно :D
Продавачът е свястно момче! И на 2 е готов!
Я да съживя аз тази тема :-) Едно бързо търсене в гугъл за Lean Dessert и къде попадам (каква изненада) :-)))
Libra, казвай сега, какви са впечатленията, минали са 3 месеца от тогава? И къде се оказа най-изгодно да си го купи това човек?
Аз на BSN лош продукт не се сещам - всичко което съм пил е било повече от перфектно.
Но най-важното за тоя Десерт , е да кажеш в каква насока ще го използваш. Като заместител на хранене аз не намирам голяма разлика с Синта6 (като засищане), но все пак съм свикнал да ям по 6 пъти на ден и си огладнявам през 1.5 часа задължително ;)
За вкус и разтворимост не мисля че има смисъл да се повтарям с колегите по-горе - НЕВЕРОЯТЕН Е !
И аз да споделя, за засищане и дума не може да става, гладен ли съм прахчетата не ми помагат.
Изпих 1 опаковка, колкото да го видя.
Аз също съм пил от него, но засищане не съм усетил. Друг е въпроса, че това не ми е било цел... но както и да е - като вкус и разтворимост е перфектен.
Мнението беше редактирано от NightElf на 03.08.10 18:04.
03.08.10
18:10
И аз не вярвах, но аз като изпиех 150 мл мляко с доза Lean Dessert, и доза American Whey и ме засищаше от 9 до към 14:00, а аз трудно се засищам, общо взето за да съм сит, изяждам по 400 месо и 300 въглехидрат. Просто до ден днешен не мога да повярвам как такъв шейк може да ме засити, но определено се справяше. При мен абсолютно всичко, което пише в описанието на продукта Lean Dessert се спази напълно.
04.08.10
06:25
Двойна доза, особено с мляко(кисело или прясно) засища много добре
11.09.12
01:01
Добър ли е за нощен протеин?
11.09.12
09:29
Чак добър - по-скоро не. Този продукт съдържа комплекс от белтъчни източници, чиито прием ще бъде по-ефективен в други моменти. Помисли за подходяща храна в този момент или за казеин.
11.09.12
10:31
Явно съм се подвел от съдържанието, защото пишеше в него че има казеин.
11.09.12
10:35
Да, съдържа казеин, но колко - не е ясно. Това имах предвид.