23.05.10
15:24
Разтегнал съм ставата на пръст на ръката. Ставата точно преди нокъта и мястото е леко подуто.
Казаха ми да му слагам йод, така и правя, но няма резултат. Вече почти 2 седмици е така.
Предложения?
23.05.10
18:13
Ами то май и при мене стана така... Виж си лс.
26.05.10
18:54
Това възпаление се получи, дакато правех лицеви на пръсти, средния се огъна навън и така. Беше спряло да ме боли, но пак се обажда и е подуто. Оттокът си личи. Някой да има опит с такива травми?
Предложения?
26.05.10
20:50
Не ме боли като вдигам щанги, дъмбели и т.н. Болката идва, като си свия пръстите в юмрук.
казано от cecowe на 23.05.10, 15:24:
Разтегнал съм ставата на пръст на ръката. Ставата точно преди нокъта и мястото е леко подуто.
Казаха ми да му слагам йод, така и правя, но няма резултат. Вече почти 2 седмици е така.Предложения?
Йодът се използва главно за дезинфекция, в случай, че нараняването не е открито( не е нарушена целостта на кожата-т.е. открита рана) според мен няма голяма нужда от него.Ако няма кръвоизлив(не излезе/е излязло синьо петно около подутото по някое време) лекувай само симптомите.За отока е трябвало да действаш веднага със студен компрес, а иначе обездвижване и щадене, друго няма.Скорошно възстановяване!
27.05.10
06:50
Няма кръвоизлив, има само лек отток.
Мерси за отговорите!
27.05.10
08:47
И аз съм така с единия пръст (не този който счупих) 2 месеца и още ме понаболява когато го ударя/изкривя.