20.03.05
20:40
здравейте
значи преди около 2 седмици ж почивен ден реших да направя няколко серии лицеви опори. Но явно нещо се пренатоварх или и аз незнам какво ,но на лявата ми страна някаде около мишницата отпред се появиха страшни болки. не можех да си мрадна раката на никаде от тях. После се одпъсна но не можех да я натоварвам с нищо защото ме болеше. То е точно между раката и гардата кадето се сварзват има нещо като сухожилие или нещо такова не сам запознат. Та вапроса ми е кажете с какво да го лекувам ??
първо,на колко си години и от колко време тренираш
от това което си написал ми се струва че си разтегнал някое сухожилие,сигурно защото не си загрял добре.пробвай с някакви мехлеми.аз с Бен Гей съм се мазал,помогна ми,ама все пак не знаем какво точно ти има,все пак е било преди две седмици,не ти ли е минало досега,все растежение да беше...
Най-вероятно е растежение спрямо информацията която си дал. А ако не си си дал почивка от фитнеса колко му е все още да си е контузено та затова да те боли
Просто бъди супер внимателен. Не може да се каже точно как да лекуваш, сам трябва да усещаш. Но идеята да спомагаш с масажи, раздвижвания, когато си готов за това, ако е по сериозна травмата, много внимателно, да не почнеш да я кълчиш яко, че да се разкапе пак. :)
И вече като си сигурен, че висичко е нормално. Започваш с леките тренировки. Като най-важното е ЯКА ЗАГРЯВКА. Вече имаш опит какви става когато не си загрят. :wink:
И умната. :)
абе в аптеката ми казаха че има два вида бен геи един за спортисти другия за простуда кои е по добар защото в аптеката не можаха да ме насочат много много
Възможно е да имаш частично разкъсване на влакна (често се случва не само при спортисти), дори и да не е посиняло. Но каквото и да е най-добре просто почиваи и не си мърдаи ръката (по възможност).
[quote author=“Sasser”]абе в аптеката ми казаха че има два вида бен геи един за спортисти другия за простуда кои е по добар защото в аптеката не можаха да ме насочат много много
Нямам идея аз... според мен е само хвърляне на пари на вятъра... По-добре се погрижи по-сериозно за травмата си, направи си изследвания ако трябва. С мазилата само се ЗАМАЗВА положението...