КАКВО МИСЛИТЕ ЗА ТОВА!!!бЛАГОДАРЯ!!

23.05.10
17:38

Здравейте на всички!!!Отдавна искам да пиша във форума ,но все не намирам време!!!Предварително искам да се извиня ако имам правописни грешки,но ми е трудно с клавиатурата от която пиша(и тази латиница смаза Българскиа правопис)!Също така и за термините които ще използвам!!Първо ще ви опища това което правя като тренировки, хранене ,режим и после ще ви помоля да ми дадете съвети дали е добре и какво да подобря!!!Благодаря ви предварително!!
На 29г. Съм тренирам сериозно от 3 години.1,80cm.,Тежа 89кг.и съм леко мазен!
Тренировка-4 пъти седмично
Понеделник-гърди и рамо+трицепс(само го довършвам тъй като го чувствам много натоварен)
1.лежанка-4серий по 8повт.(с щанга)
2.средна-4по8 (с щанга)
3.разтварянв-4 по 8
4.долна гърда -3 по 8
5.сабиране с кабели-3 по 8

рамо-3 упражнения 4 по 8 също

вторник-ръце(правя по 3-4 упражнения комбинирано за трицепс и бицепс-една тиц.и една бицепс.)+кардио и корем

четвъртък-гръб и бицепс
1.дърпам скрипец пред и зад 4 по 8повт.
2.гребане с дъмбел(все едно опалвам резачка)4 по 8
3.машина(като лодка)издърпвам 4по 8
4.чукчета 3 по 8
За бицепс стандартни упр. Предимно машини 3 по 8 повт.
петък-крака и трапец
1.колело 10мин.
2.задно бедро 4 по 8
3.клек 4 по 8
4.избутване на машина 4 по 8
5.прасец 4 по 8
трапец правя с щанга пред и зад гърба + дъмбели повдигане на рамената!

Добавки-сутрин на гладно Whey протеин 30гр.

Преди и след тренировка-протеин 30гр+креатин етил естер 9гр.+Бцаа
5гр.+глутамин 5гр.
Преди лягане-глутамин 5гр+Бцаа 5грама
Протеинът ми е Голдстандарт и съдържа глутамин и Бцаа

Хранене-7.30-мюсли с прясно мляко+мед+ленено семе,4 варени яйца,банани и ябълки+600гр.екстракт от зелен чай.+мултивитамин и Витамин Б
            10.30-телешка пържола(200гр.) със зеленчуци(лесно се приготвя слагам вси4ко в торбичка и пека на фурна)+мляко с ориз 200гр.
            13.30-телешко с зеленчуци.+ орехи с мед
            преди и след тринировка шейк виж по горе
            19.00-салата с пилешка пържола100-150гр.
            21.30-преди лягане извара
(в събота ям хляб и повече въглехидрати,също по15гр.щоколад на седмица и един пакет пуканки) знам ,че е смешно ,но искам да съм искрен и честен спрямо вас!!
Не пия газирано!доста често ям компоти!!

Така това е което правя!!Не знам дали това е правилно ,целта ми е да трупам мускулна маса без да губя килограми!!!
Въпросите ми са!!
1.Как ви се струва всичко това(правилно ли е и ако не какво да подобря или премахна)?
2.Тренирам с не много тежки килограми с 30секунди почивка между серийте,трябва ли да вдигам тежко ,за да имам муслкулен обем(под тежко имам впредвид да се напъвам-например на лежанка вдигам 90кг 5-6 пъти последна серия,преди това 60.70.80кг. по 8 пъти)?
3.Добавките как са?Да почивам ли от протеина и другите добавки?
4.Това ,че понякога се натоварвам физически на работа значи ли по леки тренировки?

Моляви не ме смятайте за глупак,просто всичко сам съм си измислил на базата на това което чета по форуми и страници!!Просто имам чувството че бъркам в нещо!Искам да си сверя часовника с вас!!Мисля е има  хора които доста повече разбират от мен!!Благодаря ви и ще се радвам ако някои обрне внимание на това за което питам!!!!Желая здраве и без контузий!!!

Темата беше редактирана от kokito7 на 28.05.10 12:43.

23.05.10
18:54

Здравеи за мене яденето ти е мн добро ,понеже  каза 4е се натоварваш физически на работа когато си мн претоварен и няма6 настроение вечерта по добре не тренираи почини си ,иначе ефекта може да е обратен вместо да правиш мускули да ги рушиш

наблегни на базовите упражнения  пове4е ЛЕГ ,МЪРВА ТЯГА И КЛЕКОВЕ  на тези упражнения наблагаи на тежкото(разбира се не да се ПРЕСИЛИШ!!!)
+ твоят хранителен режим няма просто на4ин дане качиш
Търпенние и позитивизъм ,все пак стажа ти не е  малко ;)

23.05.10
19:39

Само една забележка. Защо не ядеш овесени ядки с мляко, а не мюсли?

23.05.10
20:13

Благодаря за мненията!!ще пробвам овесени ядки!!!в пакета с мюсли мисля че има а също има и доста ядки!!!но ще пробвам чисти овесени ядки!!Мерси

Мнението беше редактирано от kokito7 на 23.05.10 20:14.

23.05.10
20:18

ами ако искам да трупам само мускулна маса и в същото време да поизчистя коремната област трябва ли да променя нещо?наблягам на кардио (предимно биагам и се чистя но ми падат ръцете, гърдите и се шашкам и спирам кардиото.има ли междиннен вариант?

23.05.10
21:17

Приятелю тва не6то като трупане на маса без омазняване е просто невазможно иси го избиии от главата (омазняване ти говоря не дасе изпуснеш и да стане6 дебел ) пак ти казвам наблегни на КЛЕК,МЪРТВА ТЯГА И ЛЕГ ПРЕСИТЕ ,както има6 и хубаво хранене и резултата ще доиде ;)

Незнам кардиото колко време ти е като продалжителност ,но щом искаш да качваш се ограничи до кам 15 мин. наи-много след тренировка ,но не и след тренировка за крака,защото има опасност да претренираш краката (смисъл като правиш КЛЕК  кардио недеи) .
;)

24.05.10
06:40

Защо не пробваш ротация на въглехидратите? Хем ще качваш мускул, хем сваляш мазнини.

24.05.10
10:26

казано от fam0us на 24.05.10, 06:40:

Защо не пробваш ротация на въглехидратите? Хем ще качваш мускул, хем сваляш мазнини.

Това е доста трудно постижимо, да не кажа невъзможно.
По-скоро ще губи по-малко мускул.

24.05.10
10:34

Е, не е невъзможно.

24.05.10
11:02

храненето ти е поносимо...махни шоколади, ориз, хляб...по-скоро варени и печени картофи..заеби това въглехидтарно зареждане...ротация на въглехидрати и дъра-бъра...яж месо, зеленчуци, яйца, ядки...плодове за карбс. и си чук...
Сплита ти е ужасно зле...честно братле...застъпваш мускулни групи...просто си зачети програмата и помисли...
-понеделник правиш гърди, рамо...мускулни групи, в тренирането на които участва сериозно трицепса, е освен ако нямаш някаква мега изчистена техника и ги изолираш, или пък подбираш упражнения, които не го товарят много, но сам казваш, че не си много опитен...така че ти трябват базови упражнения...да кажем за гърди(лег, кофички...)..как няма да натоварваш трицепса при тях...немислимо е..!!!...просто тренировката ти за ръце на следващия ден е безполезна...претренираш...0 растеж...
тренираш бицепс...ОК...на следващия ден..гръб и бицепс...е кажи ми как да стане това моя...Джей Кътлър не тренира така...клчовата дума в боди-билдинга е възстановаване...кога ти се възстановяват на теб мускулните групи, като на следващия ден пак им се нахвърляш...NO sense my friend…!!!!
Опитай се да ги размешаш някак си, като вкараш краката между тях...и ДА-тренирай си краката сериозно, те са ти най-голямата мускулна група-доста хора само ги претупват и тук доста често зачитам билдерски изказвания(аз не тренирам крака, а ходя да тичам...смех....)
Също за съвета на колегите...за тягата и клека...хммм добре добре...НО не и преди да си хвнала правилната техника...защото ми е писнало да слушам по залите как някой не кляка, щото го болят коленете, не прави тяга, защото го болял и си пазел кръста...абе абсурди много...ще видиш...разгледай интернет...говори с хора, които разбират и могат да те научат да клякаш и дърпаш тяга...имаш ли ги тез движения, аз ти гарантирам, че ще ти дръпне цялостното визулано и физическо развитие(най-общо казано)...
Добавките са ти...абе ОК...но не разчитай на тях...а на здрав гъз и желязна воля...
Ако имаш желание мога да ти предложа някои сплит...
Засега със здраве да си и действай..!!!!

25.05.10
19:19

Здравей Славко и всички билдъри,благодаря ,че писа!!!Сега,значи аз около 1год и нещо тренирах 1.гърди-трицепс,2.гръб+бицепс,3.крака+рамо,но четох че е хубаво да се сменя сплита и затова реших да правя 1.гърди+рамо и т.н. както съм описал!!!Другото което е ,че отново четох няколко дневника ,списания и т.н. ,че за големи раце е добре да се тренират два пъти седмично!!!При мен не е точно два пъти!!!Ако забелязваш след тренировката за ръце имам 1ден почивка и тогава правя само едно напомпване на бицепса след гръб!!!А затова ,че правя трицепс на деня след гърди и рамо,пак при гърдите го натоварвам ,но  не го тренирам като отделен мускул!!Между другото доста ми се качиха ръцете след като почнах този сплит!!!Ох, незнам човек!!!Преди тренирах гръб след гърдите,понеже четох че се почва от големи към малки мускули,но след гърдите на другият ден съм скапан и затова го сложих(гърба) два дена след това, в четвъртък!!!С удоволствие бих приел сплит от теб!!!!Но моляте коментирай това което написах!!!Мерси!!Така ,за картофите пък бях чул че задържат вода и затова не ги ям много и ям повечко ориз!Шоколада е 15гр. На седмица колкото да усетя вкусът му!За пуканките каво мислиш ,така и не можах да намеря статия в която да пише дали може да хапват!За фъстъченото масло,добре ли е ?!Добре да речем ,че искам да поизчистя малко корем и талия,какво предлагаш да ям,по часова зона и какъв сплит да тренирам ако имам 3дни в седмицата(за тежести) иначе през другите дни мога да бягам например!!!Сега качих ръка 41см,но съм мазен като поизчистя предполагам ,че ще падне 2-3см.Мислиш ли,че мога да я позапазя!:))Баси дано не звуча толкова зле!!!:)))Крака правя яко,наблягам на базовите упражнения здраво!!Мъртва тяга спрях,миналата година се контузих много лошо в кръста ,месец не можех да си заваржа обувките,а цяла година ме пронизваха токове(не се оправдавам,това ми беше и е едно от любимите ми упражнения!!Постреснах се и реших ,че по добре да не рискувам отколкото да не мога да тренирам въобще ако се прецакам!!Нали знаеш клишето че,понякога малката загуба ,може да бъде голяма печалба!!!!Виж,не искам да те ангажирам ,ако имаш време пиши ако не, няма проблеми ,важното е да се тренира!!!Благодаря и дори и да не ти се занимава ,само коментар ще ми помогне!!А и който иска може да коментира!!!Здраве на всички!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1