Креатин и страничните ефекти

24.05.10
18:02

Привет .Днес за първи път си вземам хранителна добавка - Креатин на Biotech - Ph-x,води се вид монохидрат ,който не задържал вода..Та това за марката.Въпросът ми е : четох в нета че един от страничните ефекти на приема на креатин може да е проблем с ерекцията . Интересува ме дали някой от вас е имал такав проблем ,и ако да - след спирането на приема на креатин оправил ли се е ? .Може да е тъп въпрос,ама се наплаших . Не вярвам че е истина,но все пак искам и вашето мнение. Мерси предварително :}

АН

24.05.10
18:38

Аз нямам такъв проблем. Уж съм на същия продукт. ^^

24.05.10
19:04

И кажи ми след колко време усети приток на сила ? Аз днес си взех малката развасофка - 90 капсули. И от утре почвам 3 капсули сутрин в нетренировъчен ден , и 3 преди и 3 след трен в тренировъчен. Ти как го вземаш  ;}

24.05.10
19:13

Аз имах проблем с ерекцията, като пих монохидрат,  но след като го спрях след 2 дена вече си бях пушка ;) , според мен си е строго индивидуално.

24.05.10
19:22

Ясно..Ами този Ph-x , се води монохидрат,който не задържа вода,ще му видим другите странични ефекти  :D

АН

24.05.10
19:29

Комбинирай го с декстроза.

24.05.10
20:15

аз съм пил креатин(монохидрат) много съм доволен от него до сега,нямам странични ефекти от него но след като го спрa всичко изпикавам..... :(:(:(

Мнението беше редактирано от Braqn на 24.05.10 20:15.

26.05.10
06:03

cecowe гледах че си имал проблеми в предна тема с креатина ,отностно ходенете по голяма нужда .. Това за обикновен монохидрат ли ставаше дума или за Ph-x, защотото имам предчуствието че от този се получава същото.. Вчера съм бил 3 пъти до WC ..А иначе го пия и в нетренировъчни дни..Ти като спря в нетренировъчни проблема оправи ли се ? :}

АН

26.05.10
14:57

Монохидрат е. Светнаха ме, че може да се пие само в тренировъчните дни - повреме на тренировката. И да ти кажа, че има ефект.

26.05.10
15:52

А ти как го приемаш - в началото на тренировката и в края отново?  и по колко гр? ;]

BU

26.05.10
17:01

казано от qsennnn на 24.05.10, 18:02:

Привет .Днес за първи път си вземам хранителна добавка - Креатин на Biotech - Ph-x,води се вид монохидрат ,който не задържал вода..Та това за марката.Въпросът ми е : четох в нета че един от страничните ефекти на приема на креатин може да е проблем с ерекцията . Интересува ме дали някой от вас е имал такав проблем ,и ако да - след спирането на приема на креатин оправил ли се е ? .Може да е тъп въпрос,ама се наплаших . Не вярвам че е истина,но все пак искам и вашето мнение. Мерси предварително :}

Еми при всеки е индивидуално.Аз лично като го почнах креатина , имах проблем с ерекцията само първите 4 дена от зареждащата доза.След това всичко си беше нормално.

АН

26.05.10
20:53

5 гр. повреме на тренировката. Смесвам го в една чаша с декстроза и отпивам при смяната на упражнение. Не взимам в нетренировъчните дни.

Доколкото знам няма смисъл да приемам 10 грама наведнъж, защото половината не се усвоява от организма. Поправете ме, ако греша.

26.05.10
21:07

казано от qsennnn на 26.05.10, 15:52:

А ти как го приемаш - в началото на тренировката и в края отново?  и по колко гр? ;]

Виж тук, много добре е описано как да се приема - http://www.bb-team.org/articles/871/#axzz0p4VcqiiN

27.05.10
00:23

казано от cecowe на 26.05.10, 20:53:

5 гр. повреме на тренировката. Смесвам го в една чаша с декстроза и отпивам при смяната на упражнение. Не взимам в нетренировъчните дни.

Доколкото знам няма смисъл да приемам 10 грама наведнъж, защото половината не се усвоява от организма. Поправете ме, ако греша.

Готово, поправям те веднага  %-P ....доста повече от половината монохидрат не се усвоява.

27.05.10
06:33

Хмм..при мен тъй като го взимам на ампули - и 2 ампули са 1.5 гр , дефакто аз зимам 3 по време на трен, и 3 след = > става някаде кам 4.2 грама по груби изчисления , и да - и аз смятам да го спра в нетренировъчните ... , че ми писна да ми е разстроен стомаха. Мерси за бързите отговори по темата ;)

28.05.10
18:17

Не знам, дали си вярваш, че не задържа вода. Почти всеки вид креатин задържа вода - това му е една от основните функции, особено пък монохидрата

28.05.10
20:07

казано от qsennnn на 27.05.10, 06:33:

... , че ми писна да ми е разстроен стомаха.

Ми опитай с креатин малат.Много добре се понася от храносмилането и бъбреците.На практика не се забелязва някакво дразнене.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1