Няколко въпроса при избора на суплементи ?

25.05.10
12:16

Здравейте,
след “лека” почивка от 7-8 месеца отново почнах тренировки, като преди това имам около 5 години стаж (с някой прекъсвания, главно през лятото - тоест всяко лято :) ). И така де тренирам отново от 2 седмици и съм намислил към септември като посвикна и вляз пак във форма да си взема и някой помощни средства :D.
Значи дилемата ми е между следните комбинации:
Scivation Whey + CL Green Mag или Scivation Whey + Primaforce CEE + UPS Labs Jack3d ?

Бюджетът ми е около 300лв. Първо си мислех за първата комбинация, но прочетох някъде че ефекта от креатиновите матрици не се различавал от този на чистия креатин (не монохидрат) - варно ли е това? Другото ми питане е за азотните буустери - освен напомпващия ефект, имат ли някакъв принос при трупането на мускулна маса?

Друг проблем, който не е свързан с добавките е че имам много силна мускулна треска почти винаги когато правя гърди. Бързам да кажа, че тренировката ми за гърди не е много тежка(стандартно е около 9 серии - 3 лег, 3 полулег и 3 флайс като повторенията са около 10-12 на серия). Питането ми тук е дали има проблем, ако имам все още мускулна треска във сряда (понеделник правя гърди) и тренирам гръб+трицепс ?? Тоест по удачно ли е да изчакам мускулната треска да отмине напълно или това няма да влияе като цяло на резулатите щом не засягам мускулната група в която имам мускулна треска?

п.п.: Целта ми е маса и приемам съвети за някоя по-добра комбинация от суплементи. Аз може би ще добавя и глутамин, но си мислех за тази мускулна треска дали не е удачно и BCAA (но бюджета ми е 300лв и затова трябва да ги изразходя по най-удачния начин).

Благодаря на отзовалите си :) ( ако има някакви грешки или съм написал някоя глупост - извинявам се )

п.п.2: 173см, 71кг, 20 години ;)

Темата беше редактирана от Veliko на 25.05.10 12:20.

25.05.10
13:48

За протеина не мога да ти кажа нещо повече, мисля, че за парите си е добър. GM-за първи път ползвах креатинова матрица, не мога да кажа, че съм усетил голям ефект, т.е. може да си спестиш този разход. Виждам, че някои хор апрепоръчват Сторм като по-работещ продукт. За Jack3d - само добри неща, върши отлична работа за предтренировъчен продукт, дали от кофеина, дали от Dimethylamylamine-a, но определено работи и то най-вече като енергетик (не съм усещал някакво екстремно напомпване, нито смятам, че това е кой знае колко важно). За мускулните трески - добър избор ще е Интраболик. Сега съм на подобен стак Jack3d, Intrabilic и протеин и бих казал, че съм доста доволен, запазвам си постиженията в залата, въпреки че намалих калорийния прием и увеличих кардиото.

25.05.10
16:06

казано от soul rebel на 25.05.10, 13:48:

За протеина не мога да ти кажа нещо повече, мисля, че за парите си е добър. GM-за първи път ползвах креатинова матрица, не мога да кажа, че съм усетил голям ефект, т.е. може да си спестиш този разход. Виждам, че някои хор апрепоръчват Сторм като по-работещ продукт. За Jack3d - само добри неща, върши отлична работа за предтренировъчен продукт, дали от кофеина, дали от Dimethylamylamine-a, но определено работи и то най-вече като енергетик (не съм усещал някакво екстремно напомпване, нито смятам, че това е кой знае колко важно). За мускулните трески - добър избор ще е Интраболик. Сега съм на подобен стак Jack3d, Intrabilic и протеин и бих казал, че съм доста доволен, запазвам си постиженията в залата, въпреки че намалих калорийния прием и увеличих кардиото.

1. За продукта ATHLETIC EDGE IntrAbolic ли става въпрос?
2. Значи Jack3d ако действа като енергитик то значи до някаква степен трябва да се препокрива с креатина?
3. Протеина + креатина + ATHLETIC EDGE IntrAbolic значи трябва да е по-добрия вариант?

п.п.: Пише че дозите за опаковка са 40 (за 480грамовата кутия) при този Интраболик, това за колко дни ще ми стигне, тоест по колко дози дневно се пият, че не видях да пише в сайта?

Мнението беше редактирано от Veliko на 25.05.10 16:10.

25.05.10
16:15

Интраболик е 40 дози,които са ти 40 тренировки, което е над 2 месеца и половина прием.
Приема се само в тренировъчни дни.

25.05.10
17:12

казано от soul rebel на 25.05.10, 13:48:

И аз не усетих голям ефект от GM,по добре вземи  Size ON .

25.05.10
17:56

Fu*k Green Mag, Size On for da win !

26.05.10
04:35

казано от Veliko на 25.05.10, 16:06:

2. Значи Jack3d ако действа като енергитик то значи до някаква степен трябва да се препокрива с креатина?

Креатинът не е енергетик, за да се припокрият. В Джак3д има малко доза монохидрат, но е прекалено малка да разчиташ само на нея. Най-добре да комбинираш отделно с креатин. То базовите неща са си протеин и креатин, буустърът, в случая Джак3д, е в добавка вече. Разгледай етил естер, кре-алкалин, а който е доволен от Сайз ОН може да погледне глюконата на GN.

26.05.10
07:34

казано от Martin Tomov на 26.05.10, 04:35:

казано от Veliko на 25.05.10, 16:06:

Креатинът не е енергетик, за да се припокрият. В Джак3д има малко доза монохидрат, но е прекалено малка да разчиташ само на нея. Най-добре да комбинираш отделно с креатин. То базовите неща са си протеин и креатин, буустърът, в случая Джак3д, е в добавка вече. Разгледай етил естер, кре-алкалин, а който е доволен от Сайз ОН може да погледне глюконата на GN.

Аз съм се насочил към етил естера на Примафорс, защото като цена и надявам се качество изглежда много добре. Иначе от всичките тези форми на креатина има ли някоя която да се смята за най-добра или най-силна или нещо такова?
Това за буустера ми беше единия въпрос -дали имам нужда от него при качване на маса?

В крайна сметка за моята цел - протеина + креатин + Интраболик ли е по-добрия вариант ?

26.05.10
08:03

Аз бих взел Протеин + Кре алкалин EFX + Intrabolic, това е и следващият ми стак бтв :) Буустера ще ти подобри тренировките като цяло но върху мускулната маса не оказва почти никакъв ефект.

Мнението беше редактирано от korpusito на 26.05.10 08:04.

26.05.10
20:54

А по въпроса с мускулната треска: когато правя гърди в понеделник и в сряда когато е следващата ми тренировка все още имам мускулна треска, проблем ли е да тренирам гръб+трицепс или трябва да изчакам докато напълно отмине мускулната треска?

Етил естера на Primaforce добър продукт ли е?
И каква е разликата когато креатина се пие преди тренировка и след тренировка?

27.05.10
04:19

@Veliko Kre-Alkalyn e много по-добре от Етил естера, даже да не кажа един от най-добрите креатини.
Ако изчакаш още малко до броени дни в България,ще има най-изгодният кре-алкалин на марката Scitec, 35 лв/ 80 капсули х 1200 мг.
Така, че стака : протеин, Интраболик, Кре-алкалин  - е просто задължителен ;)
Относно бустера - аз съм малко пристрастен към азотните бустери, така да се каже винаги тренирам с бустер. Относно ефекта върху мускулната маса, може наистина и да няма реален, но все пак косвено оказва ефект - чрез повече сила,работни килограми,напомпване, което помага за навлизане на аминокиселините от Интраболик директно в мускулатурата и възстановяването започва още по врема на тренировката и оттам съответно повишаване на мускулната маса.
Относно избора на бустер, в момента в Америка AEN PreSurge Unleashed разбива конкуренцията отвсякъде, по-силен е и от Jack3d. След около седмица ще са налични отново мостри на продукта, така че ще можеш да го изпробваш.

Глутамин и БЦАА - не ти трябват допълнително, ако се спреш на Интраболик.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 27.05.10 04:25.

27.05.10
05:16

казано от Aleksandar Marinov на 27.05.10, 04:19:

Относно избора на бустер, в момента в Америка AENPreSurge Unleashed разбива конкуренцията отвсякъде, по-силен е и от Jack3d.

Това къде е доказано и от кой, лабораторни анализи, анализи измежду хора? :P

27.05.10
05:18

Ревюта в bb.com и сравнения на потребители между 2та продукта. Оттам ми е информацията. ;)
Като цяло и двата продукта са ТОП.

PreSurge Unleashed VS Jack3d

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 27.05.10 05:20.

27.05.10
07:07

казано от Aleksandar Marinov на 27.05.10, 04:19:

@Veliko Kre-Alkalyn e много по-добре от Етил естера, даже да не кажа един от най-добрите креатини.
Ако изчакаш още малко до броени дни в България,ще има най-изгодният кре-алкалин на марката Scitec, 35 лв/ 80 капсули х 1200 мг.
Така, че стака : протеин, Интраболик, Кре-алкалин  - е просто задължителен ;)
Относно бустера - аз съм малко пристрастен към азотните бустери, така да се каже винаги тренирам с бустер. Относно ефекта върху мускулната маса, може наистина и да няма реален, но все пак косвено оказва ефект - чрез повече сила,работни килограми,напомпване, което помага за навлизане на аминокиселините от Интраболик директно в мускулатурата и възстановяването започва още по врема на тренировката и оттам съответно повишаване на мускулната маса.
Относно избора на бустер, в момента в Америка AEN PreSurge Unleashed разбива конкуренцията отвсякъде, по-силен е и от Jack3d. След около седмица ще са налични отново мостри на продукта, така че ще можеш да го изпробваш.

Глутамин и БЦАА - не ти трябват допълнително, ако се спреш на Интраболик.

Значи последно се спирам на комбинацията, която ти и karpusito препоръчахте. Относно изчакването, плана ми е да ги започна тези добавки чак към края на лятото така че мога да изчакам. Но къде де го търся този креатин? (ако може на лично да ми отговориш, да не се смята за реклама тук)

За азотния буустер ще се замисля пак, но както казах парите които мога да отделя са около 300 и незнам дали ще ми останат за буустер.

п.п.: продуктите на primafoce качествени ли са, защото цените им като цяло са много примамливи?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1