27.05.10
10:38
Здравейте. Занимавам се активно със модерен петобой - спорт, който не ми позволява да покача теглото си заради интензивното бягане. За мое щастие обаче, аз съм фен точно на този тип тела по-жилави и релефни. Във фитнеса тренирам след тренировки, не товаря големи тежести, по-скоро тренирам за оформяне и издръжливост, като се съсредоточавам върху повторенията , а не върху тежестта. От 6 месеца ходя във фитнеса, по три пъти в седмица и съм доволен от това което постигам, определено тялото ми стана по релефно. Доволен съм и от коремните ми мускули, които са добре уформени. Подкожните ми мазнини са 14,12%. Висок съм 175 и теглото ми варира от 62 до 65 килограма. Въпросът ми е следния...
Имам склонност към напълняване, тъй като в семейството ми са пълни. По какъв начин, и дали хранителна добавка от типа L-Carnitin би ми помогнала да намаля още процентите подкожни мазнини, за максимално орелефяване в областа най вече при корема. Ако да, как бих си помогнал и как трябва да я приемам. Би ли ми навредила по някакъв начин на спортната форма в петобоя? Ако имате нужда от още информация, казвайте.
Благодаря предварително,
поздрави Иван Попов
P.S. - не ме интересуват добавки и други вещества, които се използват под наименованието “зоб”, “химия” и подобни
Темата беше редактирана от Иван Попов на 27.05.10 10:44.
27.05.10
10:57
Здрасти!
L-Carnitine има ефект, но както всички хранителни добавки, той е пряко зависим от храненето ти. Огледай важната тема за него в този раздел. Ако се придържаш към подходящите дози, L-Carnitine няма да окаже негативно влияние на спортната ти форма. Субстанции, класифициращи се като “зоб” и/или “химия” в този форум няма да ти бъдат препоръчани. Фетбърнърите (като цял клас хранителни добавки) не са зоб или химия.
27.05.10
11:05
Здравей! Благодаря за бързия отговор.. Диетата ми включва хранене през 4-ри часа, ям неща от ниско съдържание на мазнини до никакво. Ориз, риба, пилешко месо. Преди тренировки изяждам едно две КОРНИ, защото са тежки тренировки и без въглехидрати не става.
При такова хранене, употребата на L-Carnitine в подходящи дози би ли ми помогнала?
27.05.10
11:34
Трудничко ми е да се ориентирам за храненето ти по дадената от теб информация, съответно - да поема ангажимент дали L-Carnitine ще има желаното действие. Опитай да разпределиш храната в 5 хранения дневно. Дозирай и разпредели въглехидратите във времето от деня, а с мазнините грешиш като се стремиш да ги елиминираш тотално. Преди тренировка имаш нужда от бавни въглехидрати, не от бързите в Corny-то. Ако ще намаляваш мазнините на тялото си, внимавай с ориза (особено ако е бял).
27.05.10
13:49
Кольо Пияндето благодаря за помоща, изпратил съм ти ЛС