айрян от извара - колко дена може да стои?

28.05.10
18:00

за да не правя айряна всяка вечер, реших да направя от 600 грама извара - 1,5 литъра айрян, и да го пия 3 вечери. добавям само сол.
въпроса е да ли няма да се развали така, ако го паза в хладилника?

Темата беше редактирана от djordje на 28.05.10 18:01.

АЧ

28.05.10
19:29

Човече и аз съм задавал тъпи въпроси, ама толко тъп май не сам. Извинявай, че ти го казвам. Ами пробвай и ще видиш.

28.05.10
20:07

казано от achkos на 28.05.10, 19:29:

Човече и аз съм задавал тъпи въпроси, ама толко тъп май не сам. Извинявай, че ти го казвам. Ами пробвай и ще видиш.

. Ne se izkazvai nepodgotven. Pak spamish i vredish na foruma. Po temata : Probvai da go zatvarqsh s kapachka bi trqbvalo da izdyrji tri dena no shte te izlyja. Syjalqvam za kirilicata, na laptop sym. Ako trqbva mi iztriite mnenieto

28.05.10
20:14

казано от achkos на 28.05.10, 19:29:

Човече и аз съм задавал тъпи въпроси, ама толко тъп май не сам. Извинявай, че ти го казвам. Ами пробвай и ще видиш.

не съм човече.

по темата. изварата си има годност, която важи докато е запечатана. може би третият ден ще се развали разбъркана с вода и сол. все пак се се смесила и със въздуха. иначе да прбвам - не ми се седи един ден в тоалетната. за това питам.

АЧ

28.05.10
20:18

Откри си отговора сам. И аз така питах прети като теб, но четох много във форумите и питах хора...

28.05.10
20:26

achkos май само гледаш да трупаш постове
djordje аз си взимам насипна извара и седи в хладилника по седмица и повече без да се разваля предполагам че ако я направиш на айрян би изкарала поне 3-4 дена. Проблема според мен ще бъде че ще почне да се утаява поне при мен така става когато я оставя след блендера за известно време и се “поглъща” по кофти.

АЧ

28.05.10
20:30

По 200 грама извара на ден и колко вода слагаш за тия 200 грама, та да стане като айран? 500 мл ли ?

28.05.10
21:28

казано от achkos на 28.05.10, 20:30:

По 200 грама извара на ден и колко вода слагаш за тия 200 грама, та да стане като айран? 500 мл ли ?

300 ml

18.06.10
22:11

Аз имам сьщия проблем и моята извара мухлясва в хладилника много бьрзо. Днеска я сложих в една чиния и сложих сол вьтре и сипах вода за да я покрие. Сега би трябвало да издьржи повече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1