28.05.10
18:00
за да не правя айряна всяка вечер, реших да направя от 600 грама извара - 1,5 литъра айрян, и да го пия 3 вечери. добавям само сол.
въпроса е да ли няма да се развали така, ако го паза в хладилника?
Темата беше редактирана от djordje на 28.05.10 18:01.
28.05.10
19:29
Човече и аз съм задавал тъпи въпроси, ама толко тъп май не сам. Извинявай, че ти го казвам. Ами пробвай и ще видиш.
казано от achkos на 28.05.10, 19:29:
Човече и аз съм задавал тъпи въпроси, ама толко тъп май не сам. Извинявай, че ти го казвам. Ами пробвай и ще видиш.
. Ne se izkazvai nepodgotven. Pak spamish i vredish na foruma. Po temata : Probvai da go zatvarqsh s kapachka bi trqbvalo da izdyrji tri dena no shte te izlyja. Syjalqvam za kirilicata, na laptop sym. Ako trqbva mi iztriite mnenieto
казано от achkos на 28.05.10, 19:29:
не съм човече.
по темата. изварата си има годност, която важи докато е запечатана. може би третият ден ще се развали разбъркана с вода и сол. все пак се се смесила и със въздуха. иначе да прбвам - не ми се седи един ден в тоалетната. за това питам.
28.05.10
20:18
Откри си отговора сам. И аз така питах прети като теб, но четох много във форумите и питах хора...
achkos май само гледаш да трупаш постове
djordje аз си взимам насипна извара и седи в хладилника по седмица и повече без да се разваля предполагам че ако я направиш на айрян би изкарала поне 3-4 дена. Проблема според мен ще бъде че ще почне да се утаява поне при мен така става когато я оставя след блендера за известно време и се “поглъща” по кофти.
28.05.10
20:30
По 200 грама извара на ден и колко вода слагаш за тия 200 грама, та да стане като айран? 500 мл ли ?
казано от achkos на 28.05.10, 20:30:
По 200 грама извара на ден и колко вода слагаш за тия 200 грама, та да стане като айран? 500 мл ли ?
300 ml
18.06.10
22:11
Аз имам сьщия проблем и моята извара мухлясва в хладилника много бьрзо. Днеска я сложих в една чиния и сложих сол вьтре и сипах вода за да я покрие. Сега би трябвало да издьржи повече.