Нещо не се изморявам!

24.04.04
08:39

Права тренировака в която вдигам по 80-90% , по 4 серии , 3-4 упражнения за мускулна група и по 8-15 повторения.Обаче нещо не се натоварвам както трябва защото нямам мускулна треска след това и сам чувствам че не съм се натоварил както трябва!Дайте някакви идеи!!!Повече повторения , повече серии или повече упражнения.Искам да качвам маса.В момента редувам ден за гърди и бицепс и ден за гръб и трицепс.Не права тренировка за крака и ходя по 3 пъти в седмицата на фитнес.Просто ги редувам тия дни например в Понеделник едното , в Сряда , а в Петък пак първото и следващата седмица се струпват 2 тренировки на второто.Искам първо да ви попитам каква е вашата тренировка за 3 пъти в седмицата?Защото нещо не мога да си намеря хубава тренировка!!!

24.04.04
11:12

Първо, немога да разбера защо не тренираш рамо и крака?
Ок, ако  краката са ти голями и искаш да балансираш с торса, ма това не пречи да правиш нещо и за тях и да ги подържаш поне във форма.
Избери коя група ти куца най-много и я сложи сама, другите по двойки. Примерно: гръб, гърди-бицепс, рамо-трицепс. Сменяй програмите на около месец. За какъв зор са ти 15 повторения на голямите групи особено ако искаш да качваш маса? прави 6-10 на голямите групи и 8-12 на малките. повече от 3 упражнения на група не ти трябват и 3 серии (тук говоря за истенски работни серии). Разбутай малко упражненията. Смени някои с нови. ЯЖ!!!

24.04.04
11:51

TheGreatIceMan и аз имам твоя проблем. Какво ли не правих: правих повече серии, повече повторения, сменях абсолютно всички упражнения, правих почивка след която първата седмица имах мускулна треска, но на следващата седмица всичко си беше както преди  :roll: . А по лошото е че не съм напреднал, ходил няколко годино на фитнес, а съм начинаещ - от 6-7 месеца ходя в зала.
Сега мисля да направя една по-голяма почивка от около 1 месец да видя как ще се отрази.

LE

24.04.04
12:02

Качете сила и сменяите упражненията!

Ами какво да ви кажа братлета, според мене има две причини да не усещате натоварване: правите по-големи почивки между сериите (трябва да са по 1-1:30) и/или не изпълнявате правилно упражненията. Второ, както каза gotcha, за маса ви трябват 3 упражнения по 3 серии с тежки кг, т.е. не повече от 6-8 повторения. Това е!

24.04.04
19:52

DK пробвал съм и с по-малка почивка 1:30 мин. но пак няма разлика, а не мисля че греша в изпълнението на упражненията, как може да бъркам всички упражнения :roll:
lesno_nema това не съм го пробвал. По колко трябва да са сериите и повторенията при тренирането за сила?

Тренировката за сила се различава коренно от тази за маса...може ако искаш да тренираш всеки ден. Например състезателите на лег правят всеки ден лег с тежки кг и то само единици и двойки. Но ти трябва да си решиш какво искаш- сила или маса, защото в известен смисъл не са много съвместими.

LE

25.04.04
11:45

Не е нужно да тренираш като трибоец,има страшно много програми за качване на сила!Пък затова че силата не е съвместима с масата,директно не е съвместима да,но индиректно без сила се получават големи проблеми в качването на маса! 
Мускулът няма да бъде стресиран без да покачваш натоварването,а когато се влезе във застои силата спира да расте!

BA

25.04.04
16:14

Колега аз мисля, че проблема ти е друг вид.
От колко време не си почивал ???
Чел съм, че на всеки 4-5 седмици трябва да правиш по 1 седмица почивка, защото мускулите привикват и спираш да имаш мускулна треска и почваш да боксуваш на едно место.
И да не е на 4-5 седмици поне на 6-7 седмици е хубаво да си правиш седмица почивка. Ти си прецени. Аз почивам като преценя, че мускулите ми са привикнали и имат нужда от почивка. Това е нещо нормално. Няма да загубиш постиженията си в залата от една седмица почивка повярвай ми.

Желая ти успех!!!

EN

27.04.04
18:08

Ето ти и моето предложение:

Трябва да се съглася от части с Лошото Момче, трябва да се почива, но ще добавя, че е хубаво да разнообразяваш упражненията, разменяй им местата, вкарвай нови, не прави някое упражнение извесно време и т.н. Мисля, че това ще помогне...

CL

29.04.04
18:45

аз лично имам подобен проблем, но мисля че донякъде го реших. Например за гърдите смених ъгъла на изпълнение (тренирам долната или горната част), използвам дълмбели вместо щангата, промених и техниката на изпълнение - негативната част изпълнявам бавно, а гледам да изтласкам възможно най-бързо тежестта. Пробвай да разнообразиш тренировката си - ако си упорит и даваш всичко от себе си в залата ще успееш - няма начин!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1