29.05.10
07:19
Когато свърши сезона на качването и дойде лятото и всички искаме да сме с идеалните тела. Казване си “дойде лятото времее да отслабна, ще започна диета”. Пр. До сега си бил на ВВД с много калории и започваш веднага НВД (или ВМ).
Какви са последствията ?
Какви са плюсовете и има ли такива ? :)
29.05.10
08:25
много рязко ти пада силата и издръжливостта
но явно после организма се приспособява
казано от Queen Kobra на 29.05.10, 08:25:
много рязко ти пада силата и издръжливостта
но явно после организма се приспособява
А спада ли мускулната маса, омеква ли мускула или това не зависи от това ? :)
и мен ми е много интересно дали да не стресна организма си така изведнъж, но има време да мисля и чета ;)
30.05.10
06:40
нищо не е хубаво да се почва изведнъж
защо не си направиш някакъв плавен преход като изключваш продукти 1 по 1?
казано от Queen Kobra на 30.05.10, 06:40:
нищо не е хубаво да се почва изведнъж
защо не си направиш някакъв плавен преход като изключваш продукти 1 по 1?
И аз това ти предлагам.
за 4-5 дни, всеки ден намаляй порциите въглехидрати от всяко твое хранене СЛЕД ОБЯД с по 20%... и на 5-тия ден няма да има въглехидрати през втората половина на деня. Караш така още един ден.. на 7-мия презареди с ВВД хранене. И после продължаваш с НВД.
Вече зависи по кое време тренираш, ако искаш да запазиш малко повече силици за тренировка, раздели сутрешните въглехидрати на 2 - за сутринта, и за предтренировъчното хранене.
едит:Сега погледнах дневника ти, виждам че хапваш предимно въглехидрати и белтъците са ти много малко.
Ако направиш схемата която грубо ти описах, увеличи белтъчините поне 2 пъти.
Мнението беше редактирано от Draken на 30.05.10 08:52.
30.05.10
10:40
Аз ще ти кажа от собствен опит какво става.Рязко ти пада силата,чувстваш се като парцал първата седмица,сваляш много яко,но след 10 дни си обречен на поне 2-седмичен застой.Губиш и много мускул- тва е.
Много ми помогнахте всички, ясно мерси много :)
Draken @ Ако имаш предвид мене незнам защо казваш че са ми малко белтъчините, всичките ги меря в готово състояние приемрно едно 200гр пилешко едва ли е малко :)
Вмомента всъщност не свалям а качвам, но след това идва времето и за сваляне и затова трябваше да разбера как да процедирам, за да не остана в застоий (отново !), и да не свалям мускулна маса.
Явно най-добрият вариант е въглехидратна ротация :) .
03.06.10
17:18
Ще ти кажа от личен пресен опит - невероятен спад в силата, придружен с отпадналост. С една дума - ужас.