Така ще е, тая седмица си почвам кардиото и диетата, ще видя как върви и евентуално ще взема нещо за допълнителен стимул :)
Еми ти не си мазен,в пъврвите 2 седмици ще си чистиш доволно,след това вече бърнерът би бил безценен :)
Тренировка вчера :
А1Клек 3х5 @ 60 кг
Б1Пулоувър 3х10 @ 15 кг
А2Тяга 5х5 @ 60 кг
Б2Лег тесен хват 5х5 @ 55 кг
В1Скотово 3х8 @ 28 кг
В2Дъмбел зад врат 3х8 @ 20 кг
Прасец 5х20 @ 20 СС Корем 5х12
Добра тренировка, адски се напомпах, но днес ме стяга кръста :down:
Храната вчера : ВВД ден
1. 40 гр. протеин + 150 гр. овес + мляко
2. 4 яйца + 100 гр. ръжен хляб
3. 200 гр. пилешко филе + 90 гр. к. ориз (суров)
4. 40 гр. протеин + 2 банана
5. 100 гр. пилешко + 150 гр. боб + 2 филии Вита
6. 200 гр. извара
Сутринта замерих леко :
Талия през пъпа 82 см
Ханш през кокалите 90 см
Това са единствените мерки, които ще следя заедно с теглото.
Мнението беше редактирано от korpusito на 25.05.10 08:20.
Ханшът се мери на най-широкото място на задника, демек малко по надолу от кокалите:
http://www.bb-team.org/articles/1051/#axzz0ovgFFCEr
Аз се интересувам от един друг размер- а именно колко ти е обиколката на врата?
Забравих да напиша :
1.Тегло снощи преди тренировка 80.400, което ще считам за стартово тегло.
2. Тягата я спирам за неопределен период, ще правя набирания вместо нея.
Не ти трябва бърнър, вземи си интра продукт - xtend, intrabolic, pw с акцент върху xtend.
казано от korpusito на 25.05.10, 13:04:
2. Тягата я спирам за неопределен период, ще правя набирания вместо нея.
Защо?
Не ми влияе добре това упражнение, а в комбо с клека направо ми смазва кръста. Приемам че техниката ми може и да не е перфектна, но щом на 60 кила усещам напрежение, предпочитам да не рискувам. Здравето преди всичко.
Днес:
HIIT кардио
2 минути крос
5х20 сек спринт
5х30 сек крос
2 минути бързо ходене
Стъбли до 9-тия етаж и после надолу до шестия.
Около 10-12 минути общо, тениската ми подгизна.
Мнението беше редактирано от korpusito на 25.05.10 17:44.
25.05.10
18:16
Колега, заеби тая тяга. За голям и широк гръб не ти трябва тяга - това е отживелица. Прави си набирания, чукчета с дъмбели и лост, хиперекстензии и си екстра
25.05.10
19:26
Сашо готин гръб, ама коментара ти не е на място.
Корпузито, предполагам заради споменатите проблеми в кръста спираш тягата.
От личен опит казвам, каквито и упражнения да съм тормозил, както и да съм ги правил, нищо не е действало толкова добре при мен както тягата.
Ако тягата е отживелица, значи съм изостанал доста ;)
Да, ако я правиш в комбинация с клек, трябва доста да внимаваш. Аз я правя понякога и не ми пречи, но на теб ти препоръчвам задължително да са отделни тренировки и не повече от веднъж седмично.
Но иначе да, подкрепям - ако целта е само широк гръб, не ти трябва тяга. Тя дори не е упражнение за гръб, не знам що всички билдери я слагат към гръбната тренировка, след като той е последното, което се натоварва от тягата. Да, зависи и от начина на изпълнение, но в общия случай, тягата е упражнение за крака и кръст.
Затова и да я смениш с набирания не става, не са взаимно заменяеми.
Тягата може да се смени само с друг вид тяга - сумо тяга, румънска тяга, тяга от поставки, добро утро като по-изолирано и т.н.
Мнението беше редактирано от Петко К на 25.05.10 19:33.
Точно широк гръб искам, затова ще наблягам на набиранията. Ще правя тяга с прави крака с малко кила и повече повторения и хипер екстензии.
Вчера РБД ден, стандартна храна няма какво да описвам.
Тренировка днес :
А1Полулег 65х 5,5,5,4,4 (Не мога да го преборя тия 65 кила :@ )
Б1Набирания неутрален хват 5х5 @ 2.5 кг :lol:
А2Гребане с дъмбел 4х8 @ 20,22.5,22.5, 22.5 кг
Б2Кофички 4х8 @ 0,10,12.5, 15 кг
В1 Раменни преси с дъмбели 3х5 @ 15,17.5, 20 кг
В2 Прасец седнал 5х5 @ 40-50 кг
Не знам дали бъркам като “пренебрегвам” рамото, но ми се товари доста от другите упражнения, така че си остава по схемата 3х5.
По препоръка на Петко, ще правя прасец 2 пъти седмично, веднъж с 20 повторения, веднъж “тежко” с 5-6. Гребането с дъмбел все още ми е мъгла, имам още сила, но още избистрям техниката.
казано от RogerF на 25.05.10, 19:26:
Сашо готин гръб, ама коментара ти не е на място.
Корпузито, предполагам заради споменатите проблеми в кръста спираш тягата.
От личен опит казвам, каквито и упражнения да съм тормозил, както и да съм ги правил, нищо не е действало толкова добре при мен както тягата.
Същото мога да потвърдя и аз. Имам чувство, че откакто правя тягата кръста ми е 5 пъти по-здрав. Това упражнение не трябва да се пренебрегва.
На набиранията пробвай да редуваш надхват със подхват.Аз ги смесвах в една тренировка и съм с много добри впечатления. :)
Зобец днес : - ВВД ден
1. 40 гр. протеин + 150 гр. овес + мляко
2. 40 гр. протеин + 2 банана
3. 130 гр. пилешко + 3 филии Вита
4. Бар Нутрим
5. 3 яйца + 120 гр. овес
6. 200 гр. свинско + 2 филии + купа таратор
Взех си 3 различни вкуса барове Нутрим по 2.25 лв. Днес опитах вкуса овесени ядки и ми хареса, засити ми за около час. Не е като Detour, ама за 2 кинта 30 гр. протеин (приемам на добра воля, че етикета отговаря :) ). Без Jack3d днес , че корема ме стягаше, реших да не го тормозя допълнително.
Добавки :
Green Mag
Anavite
казано от CKOTA на 26.05.10, 20:14:
Добре бе само аз ли не мога да се заситя от тия фафли?
Не си сам.Засищам се толкова,колкото и от обикновенна вафла.
казано от CKOTA на 26.05.10, 20:14:
Добре бе само аз ли не мога да се заситя от тия фафли?
Пробвай с едно кисело мляко да го прокараш, мисля че ще те залъже поне за час. Иначе ако ти се дават 5 лева, Detour наистина засища, все пак е 120 гр.
ПРедпочитам кило свинско- инак аз ги ползвам основно след тренировка или когато няма какво друго... иначе почти постоянно съм гладен...
Храна вчера - НВД ден :
1. 40 гр. протеин + 110 гр. овес + мляко
2.4 яйца + 100 гр. кашкавал + 3 маслини + масло
3. 200 гр. свинско + 10 маслини
4. 100 гр. пилешко филе в масло + кашкавал (70 гр.)
5. 100 гр. пилешко + 200 гр. извара + шопска салата със зехтин
Като че ли малко ми дойдоха мазнините, макар че бая масло нагънах, за другия път ще заредя сметана ;)
Тренировка днес :
А1 Клек 5х5 @ 70 кг
Б1 Пулоувър 5х10
А2 Набирания подхват 5х5 @ СТ
Б2 Лег тесен хват 4х6 @ 60 кг
В1 Прав с кривия 3х8,7,6 @ 28 кг
В2 Кик бек 3х8 @ 9 кг
Прасец 5х20 @ 22.5 кг
Корем 2х3х12
Доволно. Преди тренировка двойна доза Jack3d, все едно го пия за първи път, пламнаха ми ушите и ръцете, на спринт отидох до фитнеса.
Забравих да допиша вчера , че направих и задно бедро на машина 3х10 @ 30 кг, с което сериите вчера ми стават нещо като 30, което е скандал, ще намаля обема. Тази сутрин , на прима виста мускулна усещам само в квадрицепса. Сутринта пак закъснявах за работа, та забравих да премеря ханша както си трябва, а и врата за @ Скота :)
Забравих си храната вчера, беше ВВД ден- 200 гр. протеин + 300 гр. въглени.
Днес- НВД ден.
1. 40 гр. протеин + 120 гр. овес
2. 4 яйца + 100 гр. кашкавал + масло
3. 150 гр. пилешко филе пържено в масло + 11 маслини
4. 150 гр. свински мазен врат + сметана
5. 200 гр. извара + маслини
ВМД маниаци, сметаната така ли я ядете като кисело мляко, че на мен ми е леко отвратителна ? :D
29.05.10
19:17
Баш като кисело мляко, ако е течна я пия с протеин , става божествена ;)
Заквасената сметана си я ям като кисело мляко много ми харесва.Даже като съм решил да ям 200гр. от 400гр. в края на храненето забелязвам как съм изял 300гр. и гледам да се контролирам :Д много ми харесва .
Течнта си я пия ,сипвам си я в шейкара ,че има мерилка за мл. и си я пия от него.
ако с овеса беше толкова лесно колкото с маслото и сметантата щях да съм много щастлив докото ям :)
Всяка сутрин като седна на масата пред овеса си повтарям това- какъв чудесен шоколадов мус... и лека полека съм го изял хахах
29.05.10
19:55
Аз откак започнах да пия овеса с доза Whey Shake ми е вкусен направо... Обаче, когато го пия само с вода и доста по-отвратителен от обикновено :)
HIIT на гладно :
5 мин. крос
4х20 сек. спринт
4х30 сек. крос
1 минута лек крос
Стълби до деветия етаж максимално интензивно
Спускане до 1 етаж по стълбите средно интезивно към леко
Общо около 12-13 минути, тениската ми залепна за тялото, още не мога да я сваля :)
Тази седмица съм много доволен, направих 3 добри силови тренировки, 3 пъти HIIT , а ротацията на въглени я изпълвам прилично добре.
Надявам се да има резултат всичко това :coolsmirk:
П.П Измерих се на гладно :
Ханш- 100 см (през най-широкото на Д-то)
Врат- 40 см
За кардио,също може да опиташ,примерно си определяш някакъв маршрут(3-4 км) и го тичаш веднъж и засичаш времето и със всяко следващо тичане гледаш да си подобряваш времето.При мен след такова 15 мин тичане,направо все едно излизам от ваната.Успех! :)
Мнението беше редактирано от Андриан К на 30.05.10 08:01.
Дългото бягане го оставям за по-нататък в свалянето :)
Храната днес-РБД ден :
1. 40 гр. протеин + 100 гр. овес + 250 мл. мляко
2. Бар Нутрим фъстъчено масло
3. 100 гр. свинско + 200 гр. картофи + доста ягоди ;)
4. 4 яйца + 70 гр. кашкавал + доста масло
5. 200 гр. извара Дядо Либен + 10-тина маслини
Пробвах и трите вкуса Нутрим барове-фъстъци, овесени ядки и карамел. Амиии, какво да ви кажа и трите имат абсолютно еднакъв вкус :-) Тая седмица ще пробвам от “по-луксозните” им барове от 2.50 лв, макар че те имат 20 гр. протеин, а не 30 като евтините. Странна работа :D
30.05.10
19:33
Ако може да кажеш баровете на нутрим откъде си ги взимаш?
Соята на едните им е в повече за сметка на качествения протеин, не се чуди ;)
Стига бре 35 пише на етикета... поне ванилията... искам да пробвам шоколад.... 2.50 кауфланд... иначе 40 врат ми звучи много добре- опасявах се че моят е малък като се гледам в огледалото и на снимките и съм бил прав... 35 е- по-малко от ръката ми... почвам врат тия дни...