30.05.10
18:31
Здравейте,
днес ме мързеше да си сготвя и реших да си купя готова храна - т.е. в консерва. Купих си боб в консерва(червен) и когато се прибрах погледнах на съдържанието и пишеше, че в 100гр. продукт има 8гр белтъчини. И тогава се сетих, че по принцип в боба не трябва ли да са към 20-25гр ? Напълно съм наясно, че белтъчините там не са пълноценни тъй като е растителен протеина, но просто ми стана любопитно защо се получава това разминаване...? Ако някой може да ми обясни е добре дошъл :)
казано от Pindle на 30.05.10, 18:31:
Здравейте,
днес ме мързеше да си сготвя и реших да си купя готова храна - т.е. в консерва. Купих си боб в консерва(червен) и когато се прибрах погледнах на съдържанието и пишеше, че в 100гр. продукт има 8гр белтъчини. И тогава се сетих, че по принцип в боба не трябва ли да са към 20-25гр ? Напълно съм наясно, че белтъчините там не са пълноценни тъй като е растителен протеина, но просто ми стана любопитно защо се получава това разминаване...? Ако някой може да ми обясни е добре дошъл :)
100гр нето тегло само на боба или общо консервата,в повечето случаи боба е само 50% от общото количесто.
Освен това има различни видове боб,кой с повече въглехидрати,друг с повече белтъчини.
казано от Biad__ на 30.05.10, 19:12:
казано от Pindle на 30.05.10, 18:31:
Здравейте,
100гр нето тегло само на боба или общо консервата,в повечето случаи боба е само 50% от общото количесто.
Освен това има различни видове боб,кой с повече въглехидрати,друг с повече белтъчини.
По принцип трябва да е 100гр. само на боба... а иначе ето какво открих за този вид:
Kidney beans, raw Nutritional value per 100 g (3.5 oz)
Energy 1,393 kJ (333 kcal)
Carbohydrates 60 g
Sugars 2 g
Dietary fiber 15 g
Fat 1 g
Protein 24 g :question:
Мнението беше редактирано от King на 30.05.10 20:27.
Това което го гледаш е на сурово количество. Това което е написано на консервата е в готово състояние. ;)
Би трябвала 8г притеин да се отнася за цялата консерва, т.е. и за водата вътре. Разгледай хубаво кутията дали не пише и състав на сухото вещество.