03.04.10
19:00
Здравейте,
нова съм във форума, а с фитнеса пак започвам отначало.Преди бях редовно 2-3 пъти в седмицата на фитнес, но оттогава минаха 4-5 години.
Тъй като за 1,5-2 години качих близо 8-10кг без да се усетя, не само с хранене но и със застоял начин на живот, реших че е време да направя нещо по въпроса.
Аз съм 182 висока и в момента тежа 71кг.Започна диета преди 20-25 дни и вече свалих 5кг(когато почнах бях 76кг.), имам склонност към напълняване и съм луда по шоколада!Диетата ми се състои от протеини, като пилешко,риба,яйца,мляко,трици (овесени и пшенични), зеленчуци (без картофи и бобови).Нищо мазно,пържено,тестено,сладко (с изключение на вид кис.мляко със парченца черен шоколад -1 рано сутрин), газирано и алкохол.
Пия по 1,5-2л на ден вода и отделно сокове без захар.
Пия и добавка за горене на мазнини (незнам дали мога да й напиша името тук).
За фитнеса:
почнах от 20 дни и правя 6 дни в седмицата тренировка (неделя е затворено)
30-40мин. кардио (ергометър,велоергометър,пътека,степер - редувам), упер-бек 3х10 повторения с 10кг тежест,упражнения за гърди на комбиниран уред 3х10 със 10кг,коремни (сама на пода) 5х10 (със много кратки почивки),редувам и упражнения за долна част на корема,аббдуктор и аддуктор 3х40 повторения със 20-25кг , пак коремни 3-4х10, бедрено разгъване на уред 3х15 със 20кг тежест, после екстензии за гръб (без тежест), упражнения с 5кг гирички настрани (незнам как се наричат) 2х20 повторения,коремни 3-4х10, и лег-преса 3х15 повторения със 20кг, а отскоро 30кг. Ако имам сила, правя още 10-15мин. кардио, но не винаги.
Знам, че е рано да искам резултати, но така бих се нахъсала повече.Имам си коремче и искам да стопя мазнинките там, но вече виждам че е трудно.
Ами това е, дано не съм дотегнала на някой и ще се радвам да чуя мнения и препоръки!
Благодаря предварително.
Здравей,
то хубаво се храниш с повечко протеини, ама триците защо са ти. Ако ги ядеш сутрин, по-добре си хапвай овес.
Кардиото, което правиш, го премести след тежестите. Можеш отначало да направиш едни десетина минути за загрявка, после тренировката по уредите и накрая дългото кардио.
Като заговорихме за кардио, HIIT е добър вариант, освен че е по - щадящ за мускулатурата, е и по - кратичък за изпълнение. И по - ефикасен, казват.
А за резултати - сама казваш, че си свалила 5 кг. за 1 месец, това е отличен резултат, та даже и малко в повече.
На мен ми се струва, че кг са ти много добре спрямо височината, естествено, зависи и от активното ти тегло.
Водата я увеличи поне с още литър. Не е добре е да правиш кардио всеки ден и да караш с литър и половина вода. А соковете - освен ако не са фрешове, та даже и да са - най - добре ги елиминирай.
Струва ми се добра идея да си дадеш още един почивен ден в седмицата.
03.04.10
20:30
Здрасти,
трици само когато ми се дояде нещо като хляб или просто за хрупане си правя от трици,извара и подправки -смес и си я пека...става нещо като бейк ролс :D иначе хич не ми харесват триците :/
За съжаление незнам какво е HIIT и ще съм ти много благодарна ако ми обясниш.Скоро мисля да си взема и Л-карнитин, за по-голям резултат.Килограмите да ти кажа ги свалих според мен, защото много ядях преди тoва :D :D :D . Проблема е, че от седмица...вече не мърдам от тия кг ...и това ме притеснява малко.
Като кг спрямо височина ...искам да сваля още поне 7-8кг.Не толкова от болни амбиции, колкото по-скоро желанието да си върна формата.Никога не съм била слаба, имам си дупе и си го харесвам ;) но вече имам и коремче, и паласки, и повечко мазнинки което искам да променя.
Със водата имам голяяям проблем.. рядко се сещам да пия сама!!!Но си го налагам и насила я пия!!!
Искам също да те питам, знаеш ли каква е разликата между велоергометъра и ергометъра?!?!Попитах във фитнеса, но не успяха да ми обяснят добре... :/
Благодаря за времето и помощта ти.
Ето нещо за HIIT - http://www.intervaltraining.net/hiit.html
Най - общо това е високо интензивна интервална тренировка. И във форума има много изписано за нея.
Ще ти подбутне метаболизма. Можеш да я редуваш със стандартното кардио или да я правиш 1-2 пъти седмично вместо него.
Нормално е да спреш да сваляш със същата бързина след първия месец. Може би трябва да разгледаш НВД (ниско въглехидратна диета) във форума и да си изчислиш параметрите. Колкото по - малко ти остава за сваляне, толкова по - прецизна трябва да е храната ти. Би могла и да опишеш едно твое примерно дневно меню, за да видим как се храниш и как е разположена тренировката ти.
Мисля, че 7-8 кг са много. Гледай огледалото и не робувай на цифри.
Едва ли ще откриеш във фитнеса нещо различно от велоергометър, пътека, степер и кростренажор. Този ергометър във вашия фитнес трябва да е велоергометър май? Защото често се използват като синоними. Ергометрията е свързана с измерване на физическата работа, извършвана при определено натоварване. В този смисъл всички кардио уреди трябва да са ергометри, мисля. Но може и да греша.
С най - висок енергоразход и участващи групи мускули са кростренажорът и пътеката.
За водата е просто задължително.
Ще се радвам, ако съм от полза.
Мнението беше редактирано от Инис на 03.04.10 21:21.
03.04.10
22:11
Мерси и аз досега четох за HIIT-а и ми допада.Ще го пробвам във вторник на тренировката.Принципно правя нещо “подобно” на колелото 10мин нормално темпо,5мин бързо ,и така 2 пъти.
За ергометъра може би аз бъркам, защото във фитнеса ми е подобен на този : http://www.sportdepot.bg/products/fitness-uredi/run/ergometer/80-ergometur-rx7
т.е. като велоергометър-а , но със седалка с облегалка и педалите не са под тялото а пред него.Днес гледах сайта и затова сигурно съм се объркала.
За меню и тренировка на ден :
ставам 8ч. и пия фреш портокал заедно със фетбърнара и кис.мляко със парченцата черен шоколад
после се оправям и отивам на лекции.
м/у 13ч и 15ч отивам на фитнес (зависи от лекциите ми)
програмата ми е почти еднаква всеки път:
кардио 30мин.,ъпер бек и пек-дек 3х10 повторения с 10кг,коремни 5х10 пов.,абдуктори 3х40 с 20-25кг.,аддуктури 3х40 с 20-25кг,коремни 3х10, разгъване на крака на уред 3-4х10 с 20кг, упр. за долни коремни мускули 3-4х10 повторения, хиперекстензий 3х10, навеждане настрани със 5кг в ръка за паласките 2х20 пов. и лег-преса 3х10 със 30кг.
Исками се да правя сауна и турска баня след тренировка, но тъй като имам проблеми с вените не е препоръчително :/
За водата ...ще се постарая да я увелича.
след фитнеса се прибирам и хапвам обикновенно пилешка пържола с салатка от моркови или домати малко сол,оцет и зехтин ,и по 1л. Ескуиза от 2% (рядко).
случвало се е да изям по някое и др мляко след това, но последните 2 седмици не ям след 19ч. и само по 1 мляко рано сутрин.
ами това е...в общи линии.. когато имам време и/или немога да ходя на фитнес правя коремни ,пилатес, йога и отскоро и танци вкъщи...по 30-35мин.
За соковете...пия ги по-скоро защото водата ми писва и ми се пие др. ,а неискам газирано.
Не съм си смятала данните по таблици и т.н. , но явно трябва.
За килограмите, досега съм видяла малка промяна в огледалото за тези 5кг. но несмятам да се отказвам.На корема си усещам мускулите отдолу но трябва да стопя каквото има отгоре!!!Искам да помоля и да ми препоръчате упражнение за колена.Много гадно, но имам мазнини там и е грозна картинка, за 1,10м крак и дебело коляно :( :( :(
и така ;) ...искам да махна и тези 7-8кг и ще се постарая да се справя,но си прав и ще следя повече огледалото отколкото кантара ;)
мерси много
:]
Това вело, на което педалите са му по - напред, натоварва повече долната част на квадрицепса, т.нар. капка. По принцип на жените не им стои особено добре, когато този мускул е добре развит, защото им разваля изящната линия на крака :P
От първия ти пост си помислих, че имаш представа какво и как да ядеш...но съм сгрешила. Ядеш по - малко и от анорексичка. Две хранения на ден за трениращ човек са много, крайно малко. Не знам има ли 800 ккал. От това не се отслабва, а 1. се забавя метаболизма; 2. гориш си мускулите, докато мазнините си стоят.
Може би трябва да кажа едно хранене, защото закуската ти не струва. Виждала съм тия кофички кисело мляко с разни парченца вътре - ами нищо натурално няма в тях, само Е-та, нишесте и захар. Но хайде, това не е най - големият проблем. Трябва да се храниш не по-малко от 4 пъти на ден, 2 от яденетата - преди и след тренировка. Наистина попрочети раздела за храненето.
Моментът с коленете - ами то се отслабва с рационално хранене, а не с упражнения. Ще сваляш отвсякъде другаде и вероятно чааак най - накрая ще стопиш коленцата и коремчето. Но ако продължиш да се храниш по същия начин, както описания по-горе, това няма да се случи. Може и да отслабнеш и с глад, но със сигурност няма да изглеждаш добре.
Мнението беше редактирано от Инис на 04.04.10 06:23.
04.04.10
07:06
Сигурна съм, че си права за храненето, но в повечето случаи просто няма кога и как да ям нещо преди тренировка.Освен ако не си нося от вкъщи, което до сега несъм пробвала...всичко около мене е въглехидрати и тестени храни, които неискам да ям.Случвало се е, когато тръгвам от нас направо за фитнес, за обед си правя омлет от 3 яйца с кис.краставички и шунка от 3%, но не е всеки път.Ще прочета раздела за храните и ще гледам да добава поне още 1 хранене.
Мерси за разяснението за вело-то, ще наблягам вече на пътека и нормалното вело.
:)
Вземи си сурови ядки. Те са повече от идеални като междинно хранене и в случаите, когато не можеш да ядеш според графика. Напр. лешници и бадеми, сурови. Много са полезни, едни 50 гр. на ден ще са ти екстра.
04.04.10
14:06
Супер. Ще си купя ядки и ще си хапвам.
Днеска доста четох по статиите и за НВД и ако съм разбрала правилно, за да горя мазнини трябва и да приемам такива.Доколкото си ги смятам на ден приемам по 30гр, а ако е вярно 1гр/1кг трябва да са повече.Ти какво ще ме посъветваш?Не искам да си горя от мускулите, а само мазнините.Някъде четох и, че от прекомерно приемане на протеини, е възможно тялото ти да ги обърне в мазнини!??!Имам вече доста натрупани и не ми трябват още :D :D :D
Искам и да попитам, според теб вярно ли е, че от лег-пресата се прави голямо дупе?
Мисля вкъщи да почна да правя освен коремните преси и свещи + планкове + странични планкове ,но планковете определено са ми доста трудни :/ дупето тежи и дърпа надолу :red:
Браво, радвам се, че така смяташ (за мазнините и пр.).
Вярно е, трябват ти мазнини поне 1 гр./кг. Ядките, межу другото, съдържат полезни мазнини. Маслини, захтин, риба, сметана, масло.
Протеинът е добре около 100-120 гр.
И това за протеина, че може в крайна сметка да се залепи за паласките, също е вярно, макар че става въпрос за надхвърляне на дневните калорийни нужди - т.е. ако приемаш повече калории, отколкото изразходваш. И все пак е по - трудно, тъй като протеиновите храни имат и по - голям термичен ефект в сравнение с мазнините и въглехидратите. Но пък натоварват бъбреците и черния дроб. Изводът е: всяка крайност е вредна.
Дали ще направиш голямо дупе от лег-пресата - ами зависи дали ще хипертрофираш, т.е. да прибавиш малко мускули към д-то. Това важи за всички упражнения. Най - общо, ако тренираш с повечко повторения (8-12), може и да увеличиш д-то откъм мускулна маса. Но едва ли ще е фрапиращо и едва ли ще е грозно, по - скоро ще изглежда стегнато и повдигнато.
Аз, напр., правя 3-4 серии клек с около 80% от макса ми за 5 повторения. Ами нямам никакво увеличение на мерките. Споменавам го, тъй като според някои и от клека дупето расте.
Не ти тежи дупето при планковете, по - скоро коремните ти мускули не са достатъчно силни. А иначе планковете са чудесни, силно ти ги препоръчвам. В 3-4 серии по 30-40-60 сек. ще ти свършат чудесна работа. Обратните коремни преси, повдигане на краката от вис / лакътна опора.
Да знаеш, че навеждането встрани няма да те отърве от паласките, най - много да хипертрофираш и да ти се разшири талията. Това не означава да не го правиш, а да не прекаляваш с него.
Пек - декът не ти е небходим на този етап. Опитай лежанка с лост / дъмбели и флайс. Нямаш упражнения за рамо и трицепс, за гръб имаш едни нещастни хиперекстензии, според мен програмата ти е дебалансирана и има нужда от промени.
За ориентир можеш да разгледаш и дамските дневници - там има доста идеи както за дневни менюта, така и за тренировки. На мен не ми се нрави хич начинът ти на трениране (само с изолиращи), тренирала съм така, и освен болки в коленете и кръста друго нямах....и безкрайната досада от 30 повторения на абдуктор / аддуктор. За крака и дупе напр. един клек, напади и суинг ще ти свършат доста по - добра работа, а и са по -забавни.
Мнението беше редактирано от Инис на 04.04.10 15:08.
04.04.10
15:28
Тук ме хвана и е време да попитам “страшния” за мен върпос.
Разликата м/у трениране с уреди и упражнения като клек,напад плие...и.т.н. ?!?!Знам, че ще прозвучи лигаво, но винаги съм предпочитала уредите.Някак си по-голямо доверие ми вдъхват, а пък и съм си леко патрава :red: :lol: и когато съм се опитвала да правя клекове и напъди се клатя като пияна :long: ,,,
Мен абдуктора и аддуктура даже са ми едни от любимите и мога и по 100 повторения сигурно да направя :) лег-пресата ми допада, скоро почнах и 30кг да бутам 3х10 повторения.Дупето в обиколка сега е 108см. :red: и ми е множко, но пък ако е вирнато и кръгло...и 110см да е....ще си го харесвам :coolsmile:
Преди малко видях раздела с дневниците и сега ще почета и от тях.
Знам, че упражненията за ръцете са малко, но имам проблеми с натоварването в зоната на мишниците и след първите по-силни тренировки ,ми се подуха като бучки под мишниците, които адски мн болят и се бях притеснила доста откакво са,,,сега съм им дала почивка ,за да ми помине и ще пробвам пак.
Масло и сметана не съм померисвала даже от мн време.Може да си измисля някакви рецепти с тях и пилешкото ;)
Мерсиииии много за ценната информация !
Е, дупето с повечко мускул, но пък с по - малко мазнини най - вероятно ще намалее под сегашните 108 см. Наистина не мисля, че това трябва да те притеснява на този етап.
Упражненията като клек, тяга са многоставни. В тях участват по няколко мускулни групи.
А тези на уредите обикновено са насочени към тренирането на една мускулна група. Многоставните са с много по - висок енергоразход, доста по - сложни като техника и много подходящи....за всичко :) Един от най - големите им плюсове е, че развиват тялото като една система, за разлика от изолиращите.
Съжалявам да прочета, че имаш проблем с мишниците. Убедена ли си, че не е добра идея да посетиш лекар? Тук всеки нещо го приболява от време на време, но подутини?! Не допускай болежки в тренировъчния процес, които да хронифицират.
04.04.10
17:29
Мда бях на лекар, но тъй като съм в чужбина трябваше да чакам 1 седмица, за да отида при моя лекар.Каза ми, че може да е от депилация,пренатоварване на мускули или прекалено потене.Предписа ми антибиотик и се мазах.Махнаха се след 2-3 дни, но след всяка тренировка се подува пак и ме боли и незнам какво го предизвиква.Затова съм по-внимателна с ръцете.
Свалила съм си и 2-3 клипчета за тренировки вкъщи с клекове,напъни и т.н. и ще ги прилагам поне когато не съм на фитнес :)
Иначе ще се опитам и във фитнеса освен уреди да ги правя :)
Според теб, ако включа супа, като още едно ястие през деня, дали ще има по-голям ефект?Не ги обичам много, но поне да разнообразя от тия пържолки .... :) Мисля си за крем супи- домашни от картофи,моркофи,тиква,домати,грах...и т.н. със пр.мляко...пилешка,телешко-варено...и т.н. ?!?Така и повече течности ще поемам.
Цял ден чета в сайт-а и вече гледам на 4 :cheese: , но доста неща научих :)
Зеленчуковите супи са допълнение, но не и самостоятелно хранене. Основно въглехидрати от зеленчуците. Тъй че не са подходящи за такова хранене. А ако са от картофи, моркови, грах, не са подходящи и за вечеря в твоя случай. Тези с месо са по - добре, но и те като количество няма да са добре, ще трябва да ги допълваш. Сирене, кашкавал, маслини, яйца, извара, рикота, котидж и т.н.
За клек и напади е добре някой да те научи. В залата, където ходиш, сигурно има някой по - запознат. Иначе като разнообразие можеш да ги правиш в къщи без тежест, статични, виж бг клек, отпади, китайска почивка. Лицеви опори, кофички - всичко това може да се прави в домашни условия. В залата не е лощо един скрипец да добавиш, някое гребане.
Успех ти пожелавам, дано с ръцете всичко е наред!
07.04.10
11:10
Здравей inis,
вчера включих клякания,напади и плиета в тренировката.Още не съм от най-издражливите, но поне е начало ;) направих 2х20 от всяко със 5кг тежест.Отделно си направих останалата тренировка, като почнах да карам нормално колело и направих 40мин (30 в началото и 10 в края на тренировката), като пробвах да включа и HIIT тренировка малко :) 5х50 коремни и 3х10 обратни коремни, 3х40 на аббдуктур и аддуктур, и друго не съм променяла.
Исках да питам за кляканията и плиетата добре ли е с 5кг или трябва повече тежест?И дали са малко повторенияата?
Вчера гледах по дневниците на другите женки и искам да питам понеже не разбирам, когато пишат :
2х50 коремни,3х30 клякания...и т.н.
и правят 2 кръга във фитнеса имат впредвид,4е повтарят всичко написано по 2 или повторенията са включени в кръговете!??!?!нещо и аз се обърках... :ohh: :down:
ще съм много благодарна ако ми разясниш :)
хубав ден от мен
Здравей, volcomgirl,
жалко, че никой друг не се включва в темата, за да видиш и други гледни точки. Понеже това, което аз ти пиша, отразява само моето виждане по различните въпроси. А това, което аз мисля за тренировките ти е, че не са никак добри. По това, което си написала, аз бих казала следното:
1. Кардиото - хийт или стандартно - го премести СЛЕД силовата. Преди нея можеш да си потичаш / повъртиш педалите за десетина минути за загрявка;
2. Хийтът не се включва “малко” - или се прави за 15-тина мин. общо или не е хийт. Ако спринтовете са ти спринтове, няма да успееш да го включиш в по - дълга сесия, просто е твърде уморително. Прави се самостоятелно, при него сили не се пестят. А след него нямаш никаква нужда от друго кардио;
3. Най - добре махни изобщо коремните преси - обратните коремни (с намаляване на тежестта) + планкове всякакви + повдигане на краката от вис са повече от достатъчно. Най - много 2 от тях в 1 тренировка. Напр. обратни коремни + планк; 3 х 10/15 е перфектно;
4. В една тренировка прави или клек + напади, или плие + напади, но не и клек + плие. Надявам се, че познаваш техниката им на изпълнение. Ако е така и си сигурна, спокойно качи кг и намали бройката - напр. 4 х 6 (4 серии по 6 повторения). Тежестта трябва да е такава, че последните 2-3 повторения да са ти трудни. Ако не са, значи е време да вземеш по - тежки дъмбели;
5. Когато използваш тежести, прави упражненията бавно и контролирано;
6. Ако мислиш, че със стотиците повторения ще отслабнеш по - бързо, грешиш. Отслабването е функция най - вече на хранителния ти режим.
Kогато са 2 кръга, означава, че първо се прави 1 серия по Х повторения от едно упр., след това се прави 1 серия по Х повторения от друго упражнение и т.н.по 1 серия от общо няколко упражнения. Като се приключи с всички упражнения, се започва отначало пак от първото - това е вече вторият кръг.
Лека нощ от мен.
Мнението беше редактирано от Инис на 07.04.10 20:48.
08.04.10
12:35
напълно съм съгласна-кардиото след тренировка и “нормален” брой повторения
сори за израза ама тренирането САМО с уредите е много разглезен начин за трениране за хилави мързеливи мацки
надявам се не си от тях ;-)
повечето уреди са изолиращи така че са основно за напреднали които искат да изградят детайли тук-там
според мен преди да станем”професионалисти”трябва да се правят базови упражнения
и инис-посъветвай я за програмата защото не ми се струва добра
трябват упражнения за цялото тяло-гърба,гърдите,рамене-всичко
няма да станеш културистка
08.04.10
19:02
Здравей Queen ,
не съм от марзеливите, просто досега никой не си е правил труда да ми обясни и съм била в голяма грешка явно за тренировката :long: има още доста да уча и съм благодарна и на двете ви, че давате съвети.
Знам, че имам проблем тъй като не тренирам горната част от тялото, но както вече писах имам проблем с кисти под мишниците, които след тренировка се подуват и стават по-болезнени :down: .Надявам се скоро да минат и да се “хвана в ръце”, както се казва :)
За клековете и плиетата се учих от клипчетата в сайта, тъй като във фитнеса ми се плаща отделно за треньор и то не за 1 тренировка, а на месец и засега нямам тази възможност.Утре ще гледам да поправя грешката серии/повторения и килограми.
Благодаря за кардиото - ще го запомня :)
Коремните повече си ги правя за мой кеф, отколкото защото трябва :lol: за долните - ще правя повече.Няма такъв уред, на който да повдигам краката от вис ...за съжаление.А с планковете се мъча, издържам само 10сек. :red: ,но се надявам да заякна скоро.
Благодаря :)
Ами, за това е форумът, учим се едни от други, даваме си идеи. Общо взето, положителни неща.
Може би е добра идея да си направиш дневник. Във форума има доста знаещи момичета...За хора, които тренират сами и сами си структурират тренировките, дневникът определено е от полза.
За планковете ще заякнеш с....правене на планкове :)
10.04.10
10:50
разбира се никого не искам да засегна :blank:
никой не се е родил научен
аз колко грешки съм правила и сигурно продължавам да правя така че според мен човек трябва да следи огледалото, не кантара или мнението на околните,да се храни пълноценно и да не се противопоставя на тялото си
аз разбирам тренирането като един продължителен процес,който(живот и здраве) ще продължава през по-голямата част от живота ми,така че смятам че човек не трябва да си посставя нереалистично цели за фантастично кратко време
надявам се “потенето “сега да ти хареса и да не се откажеш от фитнеса или спорта изобщо след като отслабнеш
защото 90%от мацките спират до там
не е голям проблем че не прави горна част защото си още съвсем начинаеща
но веднага щом си оправиш проблема те съветвам да се захванеш с нея-това са ръце,рамене,гърди,гръб-не е малко работа и определено не е лесна
успех
10.04.10
16:02
Мерси Queen :)
И аз не смятам да се отказвам след като сваля килограмите :) Тъй като във вторник се прибирам в България за 10дни ,ще оставя уредите и ще си правя упражнения вкъщи ;) Дала съм бойната задача вкъщи да са изяли всички козунаци и сладки неща, че да не се мъча да ги гледам :lol: Сега и ще се прегледам при моя си лекар и дано оправя по-бързо проблема.Още чета по чуждите дневници, но скоро и аз ще си направя един :)
ами това е засега, мерсииии и доскоро :)
11.04.10
08:27
ами успех тогава и много воля
само че нека дневниците да са ти само ориентир кое упражнение къде да сложиш например
не копирай нечия чужда програма която може и да не е за теб
може обикновените фитнес упражнения да ти допаднат повече от кросфит както при мен
може обратното както при инис и другите
а може и да си направиш някакъв микс
важното е да се чувстваш комфортно и да дава резултата който искаш
но ако не си от малкото късметлиики цялостното оформяне на тялото което целиш отнема години
наистина
но не се отчайвай
30.05.10
21:50
Здравейте отново :)
мина доста време ,но имах малко здравословни проблеми. За щастие се оказаха лечими и се оправям вече.Тъй като съм се занемарила с тренировките (вкъщи правя коремни и планкове) сега съм решила да почна тези HIIT тренировки редовно и онзи ден пробвах, допаднаха ми и мисля да продължавам.Прочетох доста дневници, но повечето са на вече напреднали и тъй като са много се чудех дали неможе да ми препоръчате 2-3 момичета, защото иначе ми е много объркано :(
Върнах си обратно и 2кг и сега се надявам да почна да свалям, че е лято все пак и не ми се ходи “тапицирана” така да се каже :)))))))Какво мислите за НВД???
Прегледах и много от фитнес програмите, но за някои от упражненията главно за ръце и рамена нямам нужните уреди в залата и и да искам, немога да ги правя :( Клековете са ми голям проблем, защото ми препукват колената и ме е страх да не ги претоваря.
Ами вие как сте ?!?! Нещо хубаво и интересно покрай вас?
Айде ако имате време, ще се радвам да ми отговорите :)
Мерсиииииии и хубав ден :)
31.05.10
06:59
ами заемай се здараво с тренировки и всичките ти болежки ще минат:)
аз откакто тренирам нищо не ме е хващало
само да ти кажа че за ръце, рамене, гръб или гърди не ти трябват никакви други уреди освен някоко дълбела
да речем 5,10 и 15 кг-като за начало,после тежестите ще се увеличат
щом имаш проблен с коленете пробвай с лег-преса-там движението е много по-контролирано
или с уреди за бедра-но не сматам че има голяма полза от тях
в краката са най-големите и най-силните мускулни групи и издържат на голяно натоварване така не ги щади
бъди здррва и тренирай упорито