Въпрос за муслукната треска и растежа?

31.05.10
07:48

Като тренирам и на другия ден имам мускулна треска усещам видимо увеличаване на обема на мукулите в които имам мускулна треска.Някак си ги осещам по големи.Обаче мине ли мускулната треска и тоя ефект с увеличаването на обема изчезва  и мускула си връща началния обем.

Та искам да попитам ако пия някакъв суплемент които прави така че да нямам мускулна треска (бях чувал че Intrabolic върши такава работа) ще има ли пак същото увеличение в обема на тренираните мускули и ще си остава ли трайно то?

Съжалявам ако въпроса ми е глупав но от доста време се чудя..

Вероятно си претренирал и тъй нареченият ти “растеж” е чисто възпаление на мускулите от много силната треска, коеот ще отмине.

31.05.10
07:56

Е треската не е силна + това доста често  се получава това възпаление..аз винаги тренирам с максимални килограми на всяка серия и упражнения :С Май доста често и претренирам :/ 

;(

31.05.10
10:18

Или не се храниш достатъчно за тренировките ти, или мускулатурата не е свикнала на нещо ново, което правиш, или наистина прекаляваш. Пусни си програмата, може да помогнем.

31.05.10
11:14

Всъщност е съвсем нормално на другия ден след интензивна тренировка да усещаш известна пълнота в натоварената мускулна група :)

Всъщност е съвсем нормално на другия ден след интензивна тренировка да усещаш известна пълнота в натоварената мускулна група

Да, в следствие на млечната киселина и възпалениеот от разкъсванията.
Тъй като обаче въпросът е:
- “Това растеж на мускула ли е и може ли да бъде траен”,
то отговорът всъщност е:
НЕ !

ПИ

31.05.10
15:05

Аз пък на другия ден усещам мускулите как са свили.. не, че са пораснтали. ;д

BU

31.05.10
15:17

казано от D3BEP на 31.05.10, 11:42:

Всъщност е съвсем нормално на другия ден след интензивна тренировка да усещаш известна пълнота в натоварената мускулна група

то отговорът всъщност е:
НЕ !

Стефчо, поне от 15 години е доказано, че млечната киселина не е причината за мускулната треска. Да смяташе се че е, едно време.

АН

31.05.10
15:26

И какво искаш да кажеш? :Д

АН

31.05.10
16:00

“Едно изследване твърди, че мускулната треска не е предизвикана от болката в повредената мускулна тъкан, а се дължи на подсилващ процес. Мускулът реагира на тренировката, като се подсилва до степен, по-висока от предишната чрез изграждане на нови сегменти в мускулната тъкан. Този процес на подсилване кара клетките да нарастват и да упражняват натиск върху околните нерви и артерии, причинявайки мускулна треска.”

АЧ

31.05.10
16:30

А колкото по често се тренира даден мускул, толкова повече ли ще расте ? Разбира се когато човек няма сила може да почине за 1 ден.

AZ

31.05.10
16:50

achkos,вече от около месец сигурно задаваш само въпроси тука и още не научи и едно основно нещо.Вземи почети малко в сайта.
Отговорът е не-единственото нещо,което ще стане-ще претренираш.Мускулите растат при почивката.След като се възстановят,следва процеса на хипервъзтановяването-тогава стават по-големи ;)

казано от burgasfreak на 31.05.10, 15:17:

казано от D3BEP на 31.05.10, 11:42:

то отговорът всъщност е:
НЕ !

Стефчо, поне от 15 години е доказано, че млечната киселина не е причината за мускулната треска. Да смяташе се че е, едно време.

A от 50 е доказано че американците са били на луната, вяло се е знамето, а после са се скрили от градушката под Аполо...

Нищо не се е доказало, освен че е пусната нова модерна теория.
Която пък по никъв начин не може да обясни що в скъсани периферни влакна без нерви се появява зверска болка.
Както виждаш, споменал съм И ДВЕТЕ теории. Виж ми пак изречението.
И не това е темата на разговора.

Всъщност аз дори не съм казал че мускулната треска е причинена от млечната киселина.
А че подуването може да е причинено от задържането на такава... Има разлика.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 31.05.10 19:22.

31.05.10
22:21

казано от Thrashmetal на 31.05.10, 10:18:

Или не се храниш достатъчно за тренировките ти, или мускулатурата не е свикнала на нещо ново, което правиш, или наистина прекаляваш. Пусни си програмата, може да помогнем.

иначе може само да гадаем, ако искаш адекватен отговор трябва адекватна информация за теб- хранителен и тренировъчен режим

01.06.10
15:44

Ще използвам тази тема, за да си задам моя въпрос, че да не пускам нова подобна.

Искам да питам първо до каква степен е нормално да се усеща мускулна треска след тренировка - това означава ли, че тренировката е била прекалено интензивна и тежка?
Второ, ако имам мускулна треска на гърдите проблем ли е да тренирам други мускулни групи (мисълта ми е трябва ли да изчакам мускулната треска да отмине напълно преди да вляза отново в залата, защото при мен треската продължава около 2 дни а тренирам през ден?
Трето, за да се намали максимално мускулната треска, кои суплементи са най-удачни - BCAA, Глутамин...?

И последен въпрос, който не е точно по темата - когато в дадена програма пише примерно - полулег 3 серии по 8 повторения - в тези серии само работните ли влизат (с които мога да направя максимум 8-9 повторения) или в тях се броят и примерно загряващи серии с около 60% от тежеста, с която правя 8 повторения - дано да ме е разбрал някой :D

01.06.10
19:39

А когато се свикне вече с упражненията и няма мускулна треска, тогава расте ли мускула, защото много хора описват в днесвника си доста често “много интензивна тренировка направих вчера, днес ужасна мускулна треска на ___” , но аз от вече след като ми минаха 3-4 дена от тренировката вече не усещам мускулна треска, и това може ли да попречи на растежа ми ?

01.06.10
20:41

80kg 188см 18години (стаж 4месеца  за които съм качил 11кг като талията ми е по-голяма с 1 см от началото)
180-200гр протеин (включвам пудрата)
въглехидрати не броя, обаче ям всичко без да се притеснявам..
бърз ми е метаболизма..
по някога като се раздам повечко  се случва след тренировка на крака така да се разцепа че после 1 седмица не ми минава треската в бедрата и ходя като дърво..(надуват се и като мине треската спадат :@:@:@)
а и още нещо от скоро разцъквам сайз он креатинова матрица от която имам мега сила/издръжливост  обаче не дигам телесното тегло нещо.. както и не усещам ефект на по бързо възтановяване от нея (какъвто пише че трябва да има)

ГЪРДИ: 
1.Вдигане от полу лег с дъмпели - 4 х 8-10
2.вдигане от лег - 3 х 8-10
3.Пек-Дек-3 х 10-12
РАМО:
1.Раменни преси - 3 х 10
2.Повдигане на ръце в страни от седеж - 3 х 12
3.Обратен пек-дек- 3 х 12
супер серии:
коремни преси- 3 х 20
повдигане на краката от вис - 3 х 20

Втора тренировка
РЪЦЕ:
1.Бицепсово сгъване с лост - 4 х 8-10
2.Френска преса с дъмпел - 4 х 8-10
3.Скотово сгъване - 3 х 8-10
4.Пуш даун - 3 х 8-10
5.Концентрирано сгъване - 3 х 12
6.Кик бек - 3х12

Трета тренировка
ГРЪБ
набирания широк хват 4хКОлкото мога
1.Придърпване на вертикален скрипец пред гърди - 4 х 6-8
2.Чукове с дъмпел - 3 х 6-8
3.Придърпване на хоризонтален скрипец - 3 х 1-ю0
4.Придърпване на вертикален скрипец с тесен хват - 3 х 12
Крака:
1.КЛЕК - 4х12
2.Лег-преса - 4 х 12
3.Повдигане на калф машина - 3 х 16

02.06.10
07:11

Ако не се лъжа, Павел Цацулин сравнява усещането за напомпаност при бодибилдърите с rigor mortis. Не съм сигурен обаче, дали ставаше дума за следтренировъчната напомпаност, или за последвалото по-нататък усещане.

02.06.10
10:08

казано от kRisit на 01.06.10, 20:41:

80kg 188см 18години (стаж 4месеца  за които съм качил 11кг като талията ми е по-голяма с 1 см от началото)
180-200гр протеин (включвам пудрата)
въглехидрати не броя, обаче ям всичко без да се притеснявам..
бърз ми е метаболизма..
по някога като се раздам повечко  се случва след тренировка на крака така да се разцепа че после 1 седмица не ми минава треската в бедрата и ходя като дърво..(надуват се и като мине треската спадат :@:@:@)
а и още нещо от скоро разцъквам сайз он креатинова матрица от която имам мега сила/издръжливост  обаче не дигам телесното тегло нещо.. както и не усещам ефект на по бързо възтановяване от нея (какъвто пише че трябва да има)

ГЪРДИ: 
1.Вдигане от полу лег с дъмпели - 4 х 8-10
2.вдигане от лег - 3 х 8-10
3.Пек-Дек-3 х 10-12
РАМО:
1.Раменни преси - 3 х 10
2.Повдигане на ръце в страни от седеж - 3 х 12
3.Обратен пек-дек- 3 х 12
супер серии:
коремни преси- 3 х 20
повдигане на краката от вис - 3 х 20

Втора тренировка
РЪЦЕ:
1.Бицепсово сгъване с лост - 4 х 8-10
2.Френска преса с дъмпел - 4 х 8-10
3.Скотово сгъване - 3 х 8-10
4.Пуш даун - 3 х 8-10
5.Концентрирано сгъване - 3 х 12
6.Кик бек - 3х12

Трета тренировка
ГРЪБ
набирания широк хват 4хКОлкото мога
1.Придърпване на вертикален скрипец пред гърди - 4 х 6-8
2.Чукове с дъмпел - 3 х 6-8
3.Придърпване на хоризонтален скрипец - 3 х 1-ю0
4.Придърпване на вертикален скрипец с тесен хват - 3 х 12
Крака:
1.КЛЕК - 4х12
2.Лег-преса - 4 х 12
3.Повдигане на калф машина - 3 х 16

раздели задължително краката и гърба(евентуално добави едно/две  упражнения към краката), а също ти препоръчвам да разделиш рамото от гърдите като пак добави едно/две  упражнения към гърдите

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1