30.05.10
07:09
Дали може да помогнете. Според вас тази лъжица колко грама протеин побира? На кутията пише доза 30гр., но нищо за лъжицата. Дали една лъжица е за 30гр. Нямам електронна везна и не мога да преценя.
30.05.10
07:28
На кутията на продукта пише колко тежи 1 доза и на колко мерителни лъжици се равнява тя.
Това е истината.
Е не е точно истината, но е близко до истината ;) Аз до сега не съм срещал продукт, на който дозите да му излизат точно, като ползвам лъжицата от продукта. Все малко по-малко излизат, което ме навежда на мисълта, че са малко по-големи лъжиците или продукта е по-малко. Сега специално за протеина може и по-малка да е лъжицата, но пак специално за протеина не е толкова от значение дали си +- дори и 10 гр. Греби яко с черпака и не се притеснявай. Колкото повече толкова повече, както е казал един виден билдър мечо Пух :) Вече ако почнеш да се посираш обаче намали дозата ;)
Мнението беше редактирано от Конан на 30.05.10 07:53.
30.05.10
08:04
казано от Конан на 30.05.10, 07:52:
Е не е точно истината, но е близко до истината...
След като не може да се провери с достатъчно точен измервателен уред, друга истина няма.
Да, често има леко разминаване - разлика от 2 g при 30-40 дози е причината, но... в крайна сметка дали лъжичката е 28, 30 или 32 g - няма особено значение.
Мерси.
Понеже не съм взимал до сега и мислех да не е около 15гр. и да трябват 2 пъти да я пълня за да станат 30гр., а не един. Че в такъв случай нищо не пия.
30.05.10
10:03
Като гледам големината по-вероятно е 1,5-2 лъжици да са 30гр
казано от MaSTaH на 30.05.10, 10:03:
Като гледам големината по-вероятно е 1,5-2 лъжици да са 30гр
И аз съм на това мнение. Лапай по 2 лъжици и не бой се :) То ако ти идва много ще се усети :D
тази лъжица не побира повече от 15 грама протеин
аз бях пуснал подобна тема, само че относно креатина етил естера.
супер малка лъжица. в момента си ползвам обикновена чаена и всичо ок.
според мен производители по някога слагат лъжички “каквито дойдат” и естествено надписите са си същите.
01.06.10
20:58
Има едно нещо, наречено плътност - т.е. различни по големина лъжички могат да събират еднакво като грамаж количество протеин. Мисля, че не е чак толкова далеч от акъла това...
или две пудри с еднакъв обем, имат различна тежест.
въпроса е тази събира ли 30 грама даден протеин?
аз мисля че не! стига дефиниции.
01.06.10
21:12
Ако искаш да измеря плътността на протеина и да ти кажа? Въпросът далеч не е в това какво мислиш. На кутията ако пише, че дозата е една мерителна лъжица, която отговаря на 30 гр, значи е така. И използвай главни букви тук-там.
04.02.14
21:08
Едното е мл, другото е г - има разлика.
Ако искаш да се увериш колко е със сигурност и имаш везна наблизо - измери количеството в лъжицата.
05.02.14
08:56
Добре, тогава просто приеми, че няма грешка. :)
05.02.14
14:01
Прилича ми на онези чашки, с които се дозира праха за пране :D :D :D